Άτυχοι με το... καλημέρα

Άτυχοι με το... καλημέρα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που τραυματίστηκαν σοβαρά στην πρώτη σεζόν με τη νέα τους ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με μία πολύ σημαντική απουσία, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται απόψε την Μονακό, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή του Γκάμπριελ Ζέσους. Ο 19χρονος Βραζιλιάνος υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι, στον αγώνα κόντρα στην Μπόρνμουθ, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν. Μία ατυχία με το... καλημέρα για το νεοαποκτηθέντα άσο της Σίτι, ο οποίος μετά το «εκρηκτικό» του ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ (τρία γκολ σε ισάριθμους αγώνες), θα μείνει στα «πιτς» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν με άλλους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είδαν την ατυχία να τους χτυπά την πόρτα στην πρώτη τους σεζόν με τη νέα τους ομάδα στα αγγλικά γήπεδα.

Άλαν Σίρερ
Μεταγραφικό ρεκόρ για εκείνη την εποχή στην Αγγλία είχε κάνει η Μπλάκμπερν το 1992, με την απόκτηση του Άλαν Σίρερ από την Σαουθάμπτον, έναντι 3,6 εκατομμυρίων λιρών. Ο Άγγλος επιθετικός ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τη νέα του ομάδα, πετυχαίνοντας 16 τέρματα στις πρώτες 21 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, στο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής κόντρα στην Λιντς, στην Boxing Day της 26ης Δεκεμβρίου, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν και να επανέλθει στην αγωνιστική δράση τον Αύγουστο του ’93. Παρά το μεγάλο διάστημα αποχής του, ο Σίρερ επανήλθε δριμύτερος, πετυχαίνοντας τις δύο επόμενες σεζόν 31 και 34 γκολ, αντίστοιχα. Μάλιστα, το 1994-95 οδήγησε την Μπλάκμπερν στον τίτλο.

Μάικλ Όουεν
Μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άγγλος επιθετικός επέστρεψε το 2005 στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Νιούκαστλ, προκειμένου, όπως ο ίδιος τότε δήλωνε, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο ενεργητικό του, αφού το επόμενο καλοκαίρι διεξαγόταν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Γερμανία. Τα πρώτα μικροπροβλήματα τραυματισμών δεν επηρέασαν τον Όουεν, ωστόσο στο ματς κόντρα στην Τότεναμ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έσπασε το πόδι του. Για το υπόλοιπο της σεζόν, αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι με την Νιούκαστλ, όμως τέθηκε κανονικά στη διάθεση της εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ. Στο παιχνίδι κόντρα στην Σουηδία, όμως, υπέστη ρήξη χιαστού, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη δράση και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου του τον Απρίλιο του 2007.

Εντουάρντο
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, με κροατικό διαβατήριο, χρειάστηκε ένα μεγάλο διάστημα, προκειμένου να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Άρσεναλ, μετά τη μεταγραφή του από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το καλοκαίρι του 2007. Εκεί που ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, με το ξεκίνημα του νέου έτους, ο Εντουάρντο βρήκε θέση στο αρχικό σχήμα της νέας του ομάδας. Ωστόσο, η χαρά του δεν κράτησε για πολύ. Σε έναν αγώνα κόντρα στην Μπέρμιγχαμ, τον Φεβρουάριο του 2008, ο επιθετικός των «κανονιέρηδων» υπέστη κάταγμα περόνης και αστραγάλου. Ο Εντουάρντο χειρουργήθηκε άμεσα, με τη... συμβολή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έκανε το «μεταφραστή», αφού ήταν ο μόνος που ήξερε πορτογαλικά (Εντουάρντο) και αγγλικά (γιατροί νοσοκομείου). Επέστρεψε στη δράση ένα χρόνο μετά, με τον ίδιο να ξανατραυματίζεται - όχι τόσο σοβαρά - στην επανεμφάνισή του στα γήπεδα.

Τζιμπρίλ Σισέ
Ένας από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές των ευρωπαϊκών γηπέδων, με πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Ο πρώτος από αυτούς ήταν τον Οκτώβριο του 2004, μόλις λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του στην Λίβερπουλ. Σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Μπλάκμπερν, ο Σισέ μονομάχησε με τον Μακίβλι, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα κνήμης και περόνης. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία μέχρι και 18 μηνών από τα γήπεδα, ωστόσο ο Γάλλος επιθετικός επέστρεψε στη δράση τον Απρίλιο του 2005. Η ατυχία χτύπησε εκ νέου την πόρτα του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και τον Ιούνιο του 2006, όταν πριν το Μουντιάλ της Γερμανίας, ο Σισέ έσπασε και πάλι το πόδι του, σε ένα φιλικό της εθνικής Γαλλίας κόντρα στην Κίνα. Τότε, έμεινε εκτός γηπέδων για πέντε μήνες.

Ρουντ Φαν Νιστελρόι
Η συγκεκριμένη περίπτωση διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες για τον εξής λόγο. Ο Ολλανδός επιθετικός τραυματίστηκε, πριν καν προλάβει να αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα. Το καλοκαίρι του 2000, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αϊντχόφεν είχαν δώσει τα χέρια, προκειμένου ο Φαν Νιστελρόι να μετακομίσει στο Ολντ Τράφορντ. Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του από τους «μπέμπηδες», η PSV αρνήθηκε να γίνουν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, στο «πονεμένο» γόνατό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συμφωνία και μάλιστα την επόμενη μέρα ο Ολλανδός υπέστη ρήξη χιαστών. Έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν ένα χρόνο, με τον ίδιο τελικά να μετακομίζει στο Μάντσεστερ το καλοκαίρι του 2001, αφού πρώτα πέρασε όλα τα ιατρικά τεστ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα