Καβάνι: Είτε ξεχορταριάζει, είτε σκοράρει, έχει κλάση! (pics & vids)

Καβάνι: Είτε ξεχορταριάζει, είτε σκοράρει, έχει κλάση! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Καβάνι: Είτε ξεχορταριάζει, είτε σκοράρει, έχει κλάση! (pics & vids)

bet365

Ο Έντινσον Καβάνι κατάφερε να κάνει τον κόσμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να θέλουν σαν τρελοί να παραμείνει στο ρόστερ κι ας πήγε στην Αγγλία με μοναδική προπόνηση το... ξεχορτάριασμα και τα ζώα! Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο Matador δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες συστάσεις στο αγγλικό κοινό. Η ιστορία και τα κατορθώματά του στις ομάδες που έχει αγωνιστεί, τα έχουν πει όλα. Οι αριθμοί του και οι φορές που έχει «τρομοκρατήσει» και «πονέσει» πολύ τις αντίπαλες εστίες, δεν χρειάζονται αναλύσεις και λέξεις σε κείμενα.

Αυτός ο άνθρωπος, ήξερε ότι είναι τεράστια πρόκληση για εκείνον το αγγλικό ποδόσφαιρο και η σκληρή Premier League, ειδικά μετά την θητεία ετών στο Παρίσι και το Championnat που κακά τα ψέματα αρκετές φορές δεν παρείχε μεγάλο ανταγωνισμό στον σύλλογο της πόλης του φωτός.

Και ήρθε το φινάλε του Απρίλη και η διαφαινόμενη παρουσία της Γιουνάιτεντ στον μεγάλο τελικό του Europa League για ν' αποδείξει πως ο Καβάνι προφανώς και δεν είναι για τον πάγκο, εκεί που τον έχει περιορίσει κάπως ο Σόλσκιερ, με τον Νορβηγό προπονητή να δηλώνει ξεκάθαρα πως... έχει αρχίσει τα παρακάλια στον Ουρουγουανό.

Καραντίνα στην πατρίδα, ζώα και φύση

Ο Έντινσον Καβάνι από τη στιγμή που διεκόπησαν τα πάντα τον Μάρτιο του 2020 με την πανδημία να έχει «σκεπάσει» την ζωή της ανθρωπότητας, έκανε την καλύτερη επιλογή. Απείχε από το ποδόσφαιρο και από τις εξελίξεις, δεν νοιάστηκε πότε θα επέστρεφε η δράση κι αν εκείνος θα έπαιζε στο φινάλε της σεζόν στην Παρί για να ολοκληρώσει την παρουσία του στο κλαμπ στο γήπεδο.

Επέστρεψε στην πατρίδα του μαζί με την οικογένειά του και καθάρισε το μυαλό του. Έμεινε να προπονείται με τρέξιμο και μερικές ασκήσεις στη φύση. Να κάθεται στις βουνοπλαγιές χαζεύοντας τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα. Έμαθε ν' ασχολείται με την γεωργία, με το ξεχορτάριασμα, με την καλλιέργεια προϊόντων. Έμαθε να φροντίζει ζώα. Και φυσικά, έμαθε να μεγαλώνει το παιδάκι του χαμογελαστό, μακριά από κάθε άγχος, κοντά στον καθαρό αέρα...

Ένας τέτοιος στράικερ κυκλοφορούσε ελεύθερος, με τέτοια παρουσία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τέτοια ποιότητα παρά την ηλικία του και παρά το γεγονός πως είχε μείνει στην απόλυτη απραξία, είχε τρομερή ζήτηση. Και όταν προέκυψε η ευκαιρία της Premier League, μάλλον εκείνος περισσότερο θα γελούσε με όσους εκφράζονταν με ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να προκαλέσει, παρά αγχώθηκε για την προσαρμογή του στο Νησί...

Εφτά μήνες αποχή, τραυματισμοί και απαντήσεις με γκολ

Στα 34 του, έχοντας να παίξει ποδόσφαιρο εφτά μήνες μέχρι και τον Οκτώβρη του 2020 που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από το stop της πανδημίας τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ο Έντινσον Καβάνι θα μπορούσε να παρουσιαστεί τρομερά επηρεασμένος. Θα μπορούσε να έχει πρόβλημα προσαρμογής. Θα μπορούσε να κάνει δεύτερες σκέψεις γιατί άφησε την ηρεμία της πατρίδας του και της φύσης και επέλεξε να εμπλακεί ξανά σε τόσο μεγάλο επίπεδο.

Κι όμως, απέδειξε πρώτα στον εαυτό του – όσο σίγουρος κι αν ήταν προφανώς – ότι άξιζε το ρίσκο και ότι έχει ακόμα τις τρομερές ικανότητες να κάνει τη διαφορά και ν' αποδειχθεί καθοριστικός στο υψηλότερο level του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προσβλήθηκε και από τον κορονοϊό, αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα μικροτραυματισμών, είχε και το θέμα με την τιμωρία που δέχθηκε για αφελές ρατσιστικό σχόλιο σε φίλο του μέσω social media, έχοντας αποδεχθεί την ποινή του δίχως εναντίωση, προκειμένου να δώσει το καλό παράδειγμα. Και παρ' όλα αυτά, έχει μετρήσει 8 γκολ στο πρωτάθλημα, 3 στο Europa League και 1 στο LeagueCup.

Και ποιος να ξεχάσει τα δυο γκολ της τρομερής ανατροπής στο St. Mary's όπου είχε περάσει με αλλαγή στο ημίχρονο για να διαμορφώσει το τελικό 3-2. Νωρίτερα και με την Έβερτον είχε προέλθει από τον πάγκο για να σκοράρει στο «Γκούντισον Παρκ», έχει γκολ απέναντι στα «ζαχαρωτά» στο εντός έδρας 3-3, σκόραρε στο Λονδίνο πριν από λίγο καιρό στο επιβλητικό 3-1 της Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ προτού απολυθεί ο Μουρίνιο από τα «σπιρούνια», ενώ προκάλεσε την ανακούφιση τελειώνοντας το επικίνδυνο ματς με την Μπέρνλι, γράφοντας το 3-1...

Και τώρα παρακάλια και προσευχές για να μείνει

Από τις 22 συμμετοχές που έχει καταγράψει στην Premier League, ο Έντινσον Καβάνι έχει παίξει στα 11 από αυτά τα ματς ως αλλαγή. Κάτι ... παραπάνω από μια λύση πολυτελείας από τον πάγκο δηλαδή. Στο Europa League μετά από ένα γκολ με την Γρανάδα, είχε δυο τέρματα, δυο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι στον πρώτο ημιτελικό με την Ρόμα στο «Ολντ Τράφορντ». Οι κινήσεις του, η τοποθέτησή του εντός και πέριξ της μεγάλης περιοχής των Ρωμαίων, περίτρανη απόδειξη της απίστευτης κλάσης του.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πανηγύρισε τα γκολ του Matador και λίγο αργότερα τον αποθέωσε, καθιστώντας σαφές πως το μιλάει συνεχώς για να τον πείσει να παραμείνει στο Μάντσεστερ και τη νέα αγωνιστική περίοδο και να μην επιλέξει την Μπόκα και το «Μπομπονέρα». «Ο Έντινσον ήταν εξαιρετικός. Το έχω ξαναπεί, παίζει ακριβώς όπως οφείλει να παίζει ένας επιθετικός. Τρέχει στους χώρους, βρίσκεται στα σημεία που πρέπει και όταν μπορεί σε ένα παιχνίδι να φτιάξει τέσσερις – πέντε φάσεις, θα μπορεί να σκοράρει δυο – τρεις φορές.

Έχει δουλέψει πολύ και τη φυσική του κατάσταση, κάνει τη διαφορά και ξέρει πολύ καλά ότι θα τον ήθελα μαζί μας και τη νέα σεζόν. Έχουμε μιλήσει. Κάνω τα πάντα, ό,τι καλύτερο μπορώ, του λέω ότι θα είναι ωραία την επόμενη σεζόν με τον κόσμο στο “Ολντ Τράφορντ”» είπε ο Νορβηγός προπονητής για τον Ουρουγουανό που ήδη έχει «υπογράψει» την σπουδαιότητα της μεταγραφής του, όντας πλέον και ο γηραιότερος με δυο τέρματα και ισάριθμες ασίστ σε ένα ματς στα χρονικά του Europa League!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα