Το κάρμα του Λουίς Σουάρες είναι μία... σκύλα που δαγκώνει!

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Το κάρμα του Λουίς Σουάρες είναι μία... σκύλα που δαγκώνει!

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του «Karma is a bitch», ανάμεσα στο πεπρωμένο, στα δόντια και τα γκολ του Λουίς Σουάρες και στην αγνωμοσύνη και τα λάθη της Μπαρτσελόνα.
Σύμφωνα με τον Τσανάκια, έναν εκ των βασικών θεμελιωτών της αρχαίας ινδουιστικής φιλοσοφίας για την τάξη των πραγμάτων στο σύμπαν, υπάρχουν… Τα εξής πέντε: Η διάρκεια της ζωής, το είδος της δουλειάς, ο πλούτος, η μόρφωση και ο χρόνος του θανάτου, που καθορίζονται όσο ακόμα ο άνθρωπος βρίσκεται στην κοιλιά της μάνας του.

Οι αποφάσεις του Λουίς Σουάρες, το δικό του αγωνιστικό πεπρωμένο και η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, έρχονται να αμφισβητήσουν αυτή την τοποθέτηση. Καθώς ο Ουρουγουανός σούπερ σταρ μπορεί στα 33 του να επανεφεύρει τον καλύτερο εαυτό του, δείχνει σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ότι ο άνθρωπος, πολλές φορές συναντά το πεπρωμένο του, ακριβώς στον δρόμο που θα ήθελε να αποφύγει.

Ο Σουάρες δεν ήθελε να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Επιθυμούσε να συνεχίσει, να αποφύγει αυτό που του συμβαίνει φέτος. Μόνο που από τη στιγμή που εξαναγκάστηκε να παραδοθεί στις αποφάσεις τρίτων, βρίσκει μπροστά του να ξανοίγεται ο δρόμος μίας διαφορετικής, ανέλπιστης γηπεδικής ευτυχίας.

Την Κυριακή το απόγευμα ήταν εκεί που ξέρει ότι πρέπει να βρίσκεται. Στο 90’ άπλωσε το δεξί του και χάρισε στην Ατλέτικο το τρίποντο (1-2) στο «Μεντιθορόθα» κόντρα στην Αλαβές. Σε ομαδικό επίπεδο επανέφερε την ομάδα του στην κορυφή, στο +2 από τη Ρεάλ και με δύο ματς λιγότερα καλπάζει για τον τίτλο. Σε ατομικό επίπεδο όμως ο Λουίς Σουάρες είναι αναγεννημένος. Εχει βρει δίχτυα εννέα φορές σε 12 αγωνιστικές (σ.σ.: 1ος σκόρερ της La Liga μαζί με τον Ιάγο Ασπας της Θέλτα), παίζοντας όμως μόλις 844 λεπτά. Δηλαδή σκοράρει μία φορά κάθε 94 λεπτά που πατάει το χορτάρι.

Την ίδια στιγμή, στην Μπαρτσελόνα παλεύουν να βρουν ποιος θα σπρώξει την μπάλα στην αντίπαλη εστία. Εξαιρουμένου του ντεφορμέ Λιονέλ Μέσι, οι Γκριεζμάν, Μπρέθγουεϊτ, Ντεμπελέ, Κουτίνιο, έχουν μαζί συνολικά τα γκολ του Σουάρες. Και όλα αυτά με τον Ρόναλντ Κούμαν να επιμένει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν μετανιώνει για την επιλογή του να απομακρύνει τον Ουρουγουανό. Ο ίδιος προπονητής που έπειτα από κάθε παιχνίδι που η Μπάρτσα δεν νικάει, επαναλαμβάνει ότι κάνουμε ευκαιρίες, αλλά μας λείπει το εύκολο γκολ.

Η Μπάρτσα έκανε τεράστια λάθη στην υπόθεση Σουάρες. Καθώς ήθελε να απαλλαχθεί από το παχυλό συμβόλαιό του και δεν πίστευε πλέον σε εκείνον, έδωσε το δικαίωμα στον Κούμαν να τον τελειώσει με τον πιο άκομψο τρόπο. Ένα κακό τηλεφώνημα, μία απρόσωπη, ψυχρή κουβέντα.

«Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μού φαίνεται η απόλυτη τρέλα έτσι όπως άφησαν να φύγει ο Σουάρες. Ελεύθερος, σε μία ομάδα που μας ανταγωνίζεται για το πρωτάθλημα»! Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι η Μπαρτσελόνα όχι απλά τον έδιωξε, αλλά και ότι δεν πήρε καν χρήματα, ενώ ενισχύθηκε η Ατλέτικο, η οποία χωρίς εκείνον τώρα δεν θα βρισκόταν καβάλα στην κούρσα της Primera Division.

Ο Γερμανός φιλόσοφος, Άρθουρ Σοπενάουερ, διατύπωνε την άποψη ότι: «Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την κακή διαχείριση με το πεπρωμένο. Εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν μοίρα, στην ουσία είναι ένα σύνολο ανοησιών που έκαναν». Και η Μπαρτσελόνα τα έκανε όλα λάθος και μάλιστα επέδειξε την ύστατη αγνωμοσύνη, διώχνοντας από την πίσω πόρτα και χωρίς καμία τιμή, τον 3ο σκόρερ της ιστορίας της. Τον επιθετικό ενός τρεμπλ (2015), τεσσάρων πρωταθλημάτων και αμέτρητων συναισθημάτων.

Αλλά ως γνωστόν, το κάρμα είναι πάντα μία… σκύλα, που θα επιστρέψει για να σε δαγκώσει. Και με τον κακό ή τον καλό τρόπο, ο Λουίς Σουάρες έχει αποδείξει πολλάκις ότι ξέρει να το κάνει τέλεια αυτό…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος