Η βραδιά που ο Σόλσκιερ έδειξε τις τεράστιες αδυναμίες του!

Η βραδιά που ο Σόλσκιερ έδειξε τις τεράστιες αδυναμίες του!

Η βραδιά που ο Σόλσκιερ έδειξε τις τεράστιες αδυναμίες του!

bet365

Ηταν η βραδιά της αποτυχίας, η νύχτα που ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ απέδειξε πως δεν μπορεί να φανεί συνεπής σε ένα τόσο κρίσιμο ραντεβού στο Champions League.

«Δεν μπορούμε να καθίσουμε και να περιμένουμε ισοπαλία 0-0. Δεν είναι στα γονίδια μας, δεν είναι στα γονίδια της ομάδας» τόνιζε ο Νορβηγός παραμονές του αγώνα στη Λειψία, ωστόσο το τελευταίο σφύριγμα αποκάλυψε την αλήθεια: Ο Σόλσκιερ δεν είναι προπονητής top επιπέδου! Δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά τώρα δεν είναι. Το βράδυ της Τρίτης στη Γερμανία δεν είδαμε... γονίδια της Γιουνάιτεντ, παρακολουθήσαμε μια ξεκάθαρη νίκη του Νάγκελσμαν στη μάχη των πάγκων. Για τον Σόλσκιερ η μάχη χάθηκε στο 20λεπτο, κι αυτό είναι πιο τραγικό από τη στιγμή που οι «Κόκκινοι» αναζητούσαν δυο αποτελέσματα.

Θα αποχωρήσει ο Σόλσκιερ; Υπάρχει μία ιστορία, που πρέπει να την έχουμε στα υπ' όψιν μας. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2015 η Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στη Γερμανία και ήθελε νίκη στην τελευταία αγωνιστική για να περάσει. Όμως ήταν κάκιστη κι έχασε. Το ματς αυτό είναι αξέχαστο και ο Φαν Χάαλ είχε δώσει στον Νικ Πάουελ την πρώτη του συμμετοχή στη σεζόν. Ο 21χρονος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Αυτό ήταν και το τέλος του στη Mάντσεστερ, ενώ στο τέλος της σεζόν απολύθηκε ο Ολλανδός διότι απέτυχε στην Ευρώπη. Ο Σόλσκιερ ήξερε πόση σημασία έχει η συνέχεια στο Champions League.

Aλλωστε, η πρόκριση στην επόμενη φάση σημαίνει 8.5 εκατομμύρια για την ομάδα, που είναι ένα εκατ. πιο πάνω από το να κερδίσει κανείς το Europa! Η είσοδος στα προημιτελικά δίνει κέρδος 10.5 εκατ. και στα ημιτελικά 12 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης οι ομάδες παίρνουν μέρος του market pool επί των τηλεοπτικών. Μία ήττα στη Λειψία εκτός από αγωνιστική αποτυχία θα σήμαινε και απώλεια μεγάλων εσόδων εν μέσω πανδημίας. Επίσης σε ένα τέτοιο γκρουπ κι έτσι όπως ξεκίνησε η Γιουνάιτεντ ο αποκλεισμός θα ήταν… σκέτη αποτυχία. Και ήρθε… Αυτή η νύχτα στην RB Arena θα περάσει στην ιστορία, ήταν μια νύχτα όπου το πιο ενδιαφέρον σημείο διαφοράς ήταν η τακτική υπεροχή του Νάγκελσμαν στα πρώτα 20 λεπτά. Αυτή η περίοδος έκρινε τη μοίρα του αγώνα. Έδειξε πως ο Σόλσκιερ δεν είναι top επιπέδου προπονητής, τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ ήταν σε πολύ καλό μομέντουμ.

Για 20 λεπτά η Λειψία έτρεξε κατευθείαν πάνω στη Μάντσεστερ. Ναι, το έκανε και δε βρήκε απέναντί της καμία αντίσταση, καμία προσπάθεια αναχαίτισης, καμία απάντηση! Οι «Ταύροι» βρήκαν απέναντί τους επτά (!) αμυντικογενείς παίκτες, επτά (!). Οπως τονίζει και ο Barney Ronay στον Guardian «οι Μάτιτς - ΜακΤόμινεϊ ήταν προετοιμασμένοι να παρουσιάσουν μια γραμμή Maginot μπροστά από την τριάδα της άμυνας. Δυστυχώς ο Νάγκελσμαν βρήκε αμέσως μια διαδρομή μέσα από τις Αρδέννες και άρχισε την επίθεση».

Μόλις στα δυο λεπτά, το μονοπάτι για την πρόκριση είχε βρεθεί, ήταν τα άκρα της Γιουνάιτεντ και ο Ανχελίνιο ανενόχλητος έκανε ό,τι ήθελε. Ο Νάγκελσμαν λατρεύει πάντα ένα τολμηρό ξεκίνημα κι αυτό έκανε και χθες. Η Λειψία είχε 34 μεγάλες μεταβιβάσεις και η Μάντσεστερ δεν είχε απαντήσεις. Η Γιουνάιτεντ είχε τρία full-back στο γήπεδο, αλλά ήταν σα να μην είχε. Επτά αμυντικογενείς παίκτες χαμένοι μεταξύ τους. Λάθη, απειθαρχία μέσα στο γήπεδο σα να μην υπήρχε σχέδιο. Αυτή ήταν και η διαφορά των δυο τεχνικών, ο Σόλσκιερ επέλεξε μια ομάδα για τον «τελικό» και ο Νάγκελσμαν ένα σχέδιο, μια σειρά από μελετημένες κινήσεις για το πως θα παίξει ο αντίπαλος, αλλά και πότε θα γίνουν τα κύματα επίθεσης. Η Λειψία δεν είναι καλύτερη ομάδα από τη Μάντσεστερ, είχε όμως έναν προπονητή έτοιμο για όλα!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σόλσκιερ: Αρκεί η στήριξη των Βετεράνων στον Νορβηγό;

Ο Νορβηγός πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος τεχνικός αγγλικής ομάδας με έξι ήττες στα δέκα πρώτα παιχνίδια του στο Champions League. Η Γιουνάιτεντ έχει καλό υλικό, έχει βάθος στον πάγκο, αλλά για την υπέρβαση χρειάζεται έναν μετρ στην τακτική, έναν κόουτς που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα