Τι χάνει και τι κερδίζει η Γιουβέντους με την πιθανή πώληση του Ρονάλντο (poll)

Κώστας Τόπας
Τι χάνει και τι κερδίζει η Γιουβέντους με την πιθανή πώληση του Ρονάλντο (poll)

bet365

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει η είδηση περί αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο από το Τορίνο και συγκεκριμένα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους. Τι θα κερδίσουν όμως οι «μπιανκονέρι» σε περίπτωση που το καλοκαίρι αποφασίσουν να του βάλουν πωλητήριο; Γράφει ο Κώστας Τόπας

Ολυμπιακός - Άλμπα: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Το 2018, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην πλούσια καριέρα του, και να αφήσει το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και την Ρεάλ, με την οποία είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Copa del Rey, δύο Supercopa de España, τέσσερα Champions League, δύο UEFA Super Cup και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους.

Τότε, οι άνθρωποι της «Γηραιάς Κυρίας» είχαν αποφασίσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους καταβάλλοντας το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ώστε να ολοκληρώσουν μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Γιουβέντους, αλλά και της Serie A, αφού η προηγούμενη ήταν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν από τη Νάπολι στους «μπιανκονέρι» έναντι 90 εκατ. ευρώ.

Δύο χρόνια αργότερα, βλέποντας τα οικονομικά προβλήματα και την κρίση που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, ειδικά μετά την πανδημία, η Γιουβέντους έχει μπει σε δεύτερες σκέψεις για τον CR7. Σίγουρα επιθυμία της είναι να συνεχίσει να έχει στο ρόστερ της τον Πορτογάλο αστέρα, ωστόσο κάτι τέτοιο, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια (τότε ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Ρονάλντο) φαντάζει δύσκολο. Γι' αυτό και οι φήμες περί αποχώρησης του 35χρονου επιθετικού, έχουν αυξηθεί και η Γιουνάιτεντ μοιάζει (για την ώρα) η πιθανότερη ομάδα για να υπογράψει τον Κριστιάνο το προσεχές καλοκαίρι.

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Η αποχώρηση του Ρονάλντο θα έχει προφανείς επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της Γιουβέντους σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά κυρίως στο οικονομικό σκέλος. Αν αναλογιστεί κανείς πως όταν μετακόμισε στην Ιταλία, η Γιουβέντους ανακοίνωσε την πώληση περίπου 520.000 επίσημων εμφανίσεων του Πορτογάλου στις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας τους, αριθμός που απέφερε το ποσό των 54.000.000 ευρώ!

Ωστόσο, οι πωλήσεις τον δεύτερο χρόνο μειώθηκαν και σίγουρα αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό η κατάσταση με τον Covid-19. Ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να αυξήσει τον αριθμό των εισιτηρίων, αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν κατά το πρώτο έτος κατά 17% (στα 30 εκατομμύρια) επειδή η πρωταθλήτρια Ιταλίας αύξησε την τιμή των εισιτηρίων διαρκείας.

Το όνομα του Πορτογάλου είναι εξίσου σημαντικό και για την ιταλική Λίγκα, η οποία θα γνωρίσει μία «κατάρρευση» σε περίπτωση που ο Κριστιάνο, δεν θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στα γήπεδα της Ιταλίας. Παρ' όλα αυτά, όσον αφορά την Γιουβέντους δεν... εξαρτάται αποκλειστικά στον Ρονάλντο, καθώς διαθέτει καλύτερα διαφημιστικά έσοδα, όπως για παράδειγμα μέσω των κύριων χορηγών της, την JEEP και την Adidas. Τα κέρδη από την πρώτη υπολογίζονται περίπου στα 23 με 51 εκατ. ευρώ ενώ η συμφωνία με την Adidas αποφέρει κέρδη μέχρι και 15 εκατ. ευρώ το χρόνο.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Αυτή τη στιγμή ο Ρονάλντο κοστίζει 375 εκατομμύρια για 4 χρόνια στην Γιουβέντους, αλλά η πιθανή πώληση του θα βελτίωνε τα οικονομικά του συλλόγου κατά 93 εκατομμύρια ετησίως. Αυτή τη στιγμή, η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 60 εκατ. ευρώ και διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του. Οι «μπιανκονέρι» θεωρούν πως αυτή ενδέχεται να πέσει στα 43,4 εκατ. ευρώ τον Γενάρη και να φτάσει και στα 30 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Γι' αυτό και σκέφτονται να τον πουλήσουν για δύο λόγους: αρχικά για να πάρουν πίσω ένα μέρος από τα 100 εκατ. ευρώ που δαπάνησαν για να τον αποκτήσουν από τη Ρεάλ και κατά δεύτερο λόγο για να απαλλαγούν από το τεράστιο κασέ του. Θυμίζουμε πως το συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, του αποφέρει 30 εκατ. ευρώ ετησίως, δίχως να υπολογίζονται τα μπόνους.

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι μόνο στο χέρι του καθώς κύριο ρόλο σε όλο αυτό το στόρι έχει φυσικά και η ομάδα του, με την τελευταία όμως να φαίνεται αυτή που πιέζει περισσότερο για το «διαζύγιο». Μένει να δούμε ποια θα είναι εν τέλει η απόφαση του μεγάλου αστέρα και σε ποιο γήπεδο θα τον απολαμβάνουμε τη νέα σεζόν...

Loading...
 

Τελευταία Νέα