ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Το... άπληστο πιράνχα και ο Αλάμπα που απομακρύνεται!

Το... άπληστο πιράνχα και ο Αλάμπα που απομακρύνεται!

Το... άπληστο πιράνχα και ο Αλάμπα που απομακρύνεται!

Ο Αλάμπα εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της Μπάγερν, αλλά τη δεδομένη στιγμή ο Αυστριακός αισθάνεται την πίεση να τον «πνίγει». Είναι πολλά τα λεφτά και το παρασκήνιο μεγαλύτερο!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Αλάμπα ήταν στους σημαντικότερους παίκτες της περσινής σεζόν. Ηταν ο ποδοσφαιριστής στον οποίο στηρίχθηκε ο Χάνσι Φλικ για να ξαναχτίσει το παιχνίδι κατοχής των Βαυαρών. Ο Ρουμενίγκε έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον Αλάμπα ως τον «μαύρο Φραντς Μπέκενμπαουερ», θέλοντας περισσότερο να δείξει την εγκάρδια εκτίμηση για την προσωπικότητά του και το κομψό παιχνίδι του από τα μετόπισθεν.

Ωστόσο, η διαπραγματευτική πρόοδος είναι αρκετά πίσω..., μιας και οι συναντήσεις με τον πατέρα του παίκτη και τον Πίνι Ζάχαβι έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο. Το πρόβλημα, όπως πάντα, είναι τα χρήματα. Η Μπάγερν προσφέρθηκε να αυξήσει τους μισθούς του 28χρονου σε 320.000 ευρώ την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, για συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Η πλευρά του παίκτη πιέζει για μισθό περίπου 440.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά για πέντε χρόνια!

 

Ανανεώνει στη Μπάγερν ο Αλάμπα | Bundesliga & Bayern Munich | gazzetta.gr

 

Σύμφωνα με τον Χένες- ο οποίος αποκάλεσε τον Ζαχάβι «ένα άπληστο πιράνχα» στη γερμανική τηλεόραση πριν από λίγες ημέρες - ο Ισραηλινός ατζέντης ζήτησε επίσης διψήφια (σε εκατομμύρια) προμήθεια. «Μπορώ να καταλάβω γιατί (ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν) ο Χασάν (Σαλιχάμιντζιτς) έχασε την ψυχραιμία του με αυτά τα αιτήματα», δήλωσε ο Χένες, προσθέτοντας ότι οι όροι του Αλάμπα θα τον βάλουν πάνω από τους Λεβαντόφσκι, Νόιερ.

Η Μπάγερν είναι απρόθυμη να προχωρήσει πέρα από την προτεινόμενη αύξηση, για διάφορους λόγους που σχετίζονται μεταξύ τους. Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι τα χρήματα. Είναι πάντα τα χρήματα, αλλά ειδικά φέτος.... Οι εσωτερικοί υπολογισμοί δείχνουν απώλεια εσόδων από 100 εκατομμύρια έως 150 εκατομμύρια ευρώ κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος, ανάλογα με την έκταση των περιορισμών στην προσέλευση του κόσμου στις μειώσεις των χορηγιών. Ο κορονοϊός έχει κάνει κι εδώ τη ζημιά του. Ως αυτοσυντηρούμενος σύλλογος του οποίου η ποδοσφαιρική επιχείρηση λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, έχει νομικό καθήκον να ενεργεί με σύνεση.

Η μεταγραφή του Σανέ εκτοξεύθηκε στα 60 εκατ. ευρώ, καθιστώντας αδύνατη την απόκτηση του Κάι Χάβερτς ή άλλων καλών παικτών. Το διοικητικό συμβούλιο της Μπάγερν άναψε πράσινο φως για μια εξαιρετικό προφορά στον Αλάμπα, αλλά θεωρείται... αδύνατο να προβεί σε αύξηση 50% για να τον κρατήσει. Ο Ρουμενίγκε το πάλεψε για να του ανανεώσει το συμβόλαιο, όμως ο 64χρονος θα εγκαταλείψει τη θέση του τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους, και ο διάδοχός του, Όλιβερ Καν δεν επιθυμεί με το... καλημέρα να επιβαρύνει τον σύλλογο με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο του Αλάμπα.

Παράλληλα, η νταμπλούχος Γερμανίας είναι επιφυλακτική για τον ηθικό κίνδυνο που υπάρχει στο να αφήσει τα συναισθήματα να την παρασύρουν και να δώσει στον Αλάμπα συμβόλαιο ανάλογο με αυτό των Λεβαντόφσκι, Νόιερ. Οι Κίμιχ και Γκνάμπρι θα απαιτήσουν νέα συμβόλαια και το μπάτζετ θα… χαθεί.

Η ταχεία αύξηση των μισθών σε μια περίοδο ανύπαρκτων εισπράξεων και, στην καλύτερη περίπτωση, στασιμότητα των τηλεοπτικών εσόδων δημιουργούν ένα τοξικό κοκτέιλ. Ακόμα και στη Βαυαρία, όπου οι εξαιρετικές συμωνίες πάντοτε συμβαδίζουν τις τελευταίες δεκαετίες.

Οριστικά εκτός με Ρεάλ ο Αλάμπα | Champions League | gazzetta.gr

Η Μπάγερν δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να χάσει τον Αλάμπα και θέλει να μπει σφήνα ανάμεσα στον παίκτη και τους συμβούλους του. Οι Βαυαροί έχουν καταβάλει προσπάθειες για να επισημάνουν την πεποίθησή τους ότι ο 28χρονος θέλει πραγματικά να παραμείνει και απλώς παρασύρθηκε προσωρινά από εκείνους που αναζητούν μια τεράστια αμοιβή, χωρίς να αγνοηθεί η οικονομική κρίση.

Είναι μια επικίνδυνη στρατηγική, λόγω της εμπλοκής του πατέρα του Αλάμπα. Αλλά ο σύλλογος αισθάνεται ότι είναι σε αρκετά ισχυρή θέση για ένα τέτοιο…. τυχερό παιχνίδι: σε αντίθεση με την περίπτωση του Τιάγκο και της Λίβερπουλ, δεν υπάρχει άλλος σύλλογος τη δεδομένη στιγμή που να είναι πρόθυμος ή ικανός να τον αποκτήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Βέβαια, αν ο Αλάμπα δεν προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία, η Μπάγερν θα τον κρατήσει για ένα ακόμη έτος και μετά θα τον δει να φεύγει. Ναι, θα ήταν πλήγμα να φύγει έτσι, αλλά ίσως στο μυαλό τους υπάρχει και η προοπτική απόκτησης ενός τεράστιου παίκτη, μιας και δε θα δοθούν στον Αυστριακό μισθοί 100 εκατ. ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2016, ένα μπουκάλι σαμπάνιας είχε εμφανιστεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της ομάδας στο Saebener Strasse. Δεν υπήρχαν παιχνίδια εκείνη την ημέρα, αλλά η διοίκηση του συλλόγου είχε απίθανο λόγο να γιορτάσει με τον πατέρα του Αλάμπα, Τζορτζ. ο πρώην παραγωγός μουσικής που έγινε σύμβουλος του είχε μόλις συμφωνήσει σε ένα νέο συμβόλαιο για τον γιο του μέχρι το 2021.

Στο Μόναχο, υπάρχει ακόμα αισιοδοξία ότι τα ποτήρια σαμπάνιας θα γεμίσουν ξανά το φθινόπωρο. Ο Ζάχαβι όμως είναι σε μια γωνία και χαμογελά πονηρά...