Άρσεναλ - Λίβερπουλ: Ώρα για την πρώτη κούπα της χρονιάς!

Gazzetta team
Άρσεναλ - Λίβερπουλ: Ώρα για την πρώτη κούπα της χρονιάς!

bet365

Ωρα για τον πρώτο τίτλο στην Αγγλία! Λίβερπουλ vs Άρσεναλ στο Wembley για το Community Shield και τα πρώτα σοβαρά πειράματα των δυο τεχνικών.

Ωρα για κούπα! Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ (18.30) ως νικήτρια του Κυπέλλου Αγγλίας στον θεσμό του τελικού του Community Shield. Η Άρσεναλ δεν έχει παίξει με τη Λίβερπουλ στην συγκεκριμένη διοργάνωση εδώ και 18 χρόνια. Τότε ήταν οι Γάλλοι Αρσέν Βενγκέρ και Ζεράρ Ουγιέ στους δύο πάγκους και οι Όουεν και Ανρί τα μεγάλα αστέρια. Ο Ουγιέ είχε πει τότε πως αυτό το ματς είναι δεδομένα κάτι περισσότερο από ένα φιλικό ή ένα παιχνίδι προετοιμασίας και ότι αφού ισοδυναμεί με ένα τρόπαιο έχει την σημασία του.

Εάν το δει κανείς από την πλέον ουσιαστική σκοπιά ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Άρσεναλ ενδιαφέρονται τόσο για το τρόπαιο. Το Community Shield ως διοργάνωση υπάρχει ως ένα έξτρα παιχνίδι για τους δύο μεγάλους νικητές των τροπαίων της περασμένης σεζόν. Ένα ματς όπου καλούνται να δείξουν την ετοιμότητά τους, επτά ημέρες πριν την σέντρα στη Premier League και με δεδομένο ότι θα υπήρχε σχεδόν ένα τρίμηνο αγωνιστικής αποχής. Η Άρσεναλ είχε να διαχειριστεί μεγάλη πίεση και είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες στο τελευταίο χρονικά της παιχνίδι με την Λίβερπουλ. Αυτήν την φορά όμως είναι πολύ πιθανό να έχει πιο μεγάλη επιθετική ενέργεια καθώς έχει να ρισκάρει πολύ λιγότερα.

Φέτος οι ομάδες είχαν περίπου έξι εβδομάδες ξεκούρασης. Οι δύο ομάδες μετά το παιχνίδι αυτό θα οδηγηθούν σε διακοπή λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων. Υπό αυτήν την οπτική το ματς αυτό θα μοιάζει περισσότερο με φιλικό προετοιμασίας με τους Κλοπ και Αρτέτα να έχουν την δυνατότητα πειραματισμών. Και οι δύο προπονητές έχουν δώσει έμφαση στις κλασικές διατάξεις τους στο ξεκίνημα των προετοιμασιών τους όμως αναμένεται να βάλουν νέα πρόσωπα, νεότερους σε ηλικία αλλά και να αλλάξουν τους σχηματισμούς τους.

Η ευκαιρία να δοκιμαστεί ο Σαλιμπά

Η άμυνα της Άρσεναλ δεδομένα χρειάζεται νέες και διορθωτικές κινήσεις. Ο νεοαποκτηθείς Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες θα βοηθήσει παρότι υπέγραψε το περασμένο Σάββατο. Όμως ο Γουιλιάμ Σαλιμπά, που είχε δοθεί δανεικός στη Σεντ Ετιέν, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι έτοιμος και να δοκιμαστεί σε συνθήκες αγώνα στην άμυνα της Άρσεναλ.

Θα είναι για τον Γάλλο ένα... βάπτισμα του πυρός σε επίσημο ματς και μία δυνατότητα για τους φιλάθλους να τον δουν σε δράση. Ο Σαλιμπά είχε πάρει χρόνο συμμετοχής σε φιλικό με την ΜΚ Ντονς. Δείχνει ένας παίκτης ικανός να βοηθήσει στην δεξιά πλευρά του κέντρου της άμυνας και παρότι η Άρσεναλ ενδέχεται να παίξει με τριάδα στην άμυνα η αντοχή του, η δύναμή του και η φυσική κατάστασή του θα χρειαστούν.

Μία ευκαιρία για τους μικρούς της Λίβερπουλ

Για 2ο καλοκαίρι στη σειρά η Λίβερπουλ δεν έκανε μεγάλο άνοιγμα στις μεταγραφές. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιμίκας, αγοράστηκε επειδή η Νόριτς ζητούσε πολλά για τον Τζαμάλ Λούις. Για αυτήν την αναμέτρηση είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τους μικρότερους σε ηλικία αλλά και γενικά τα νέα πρόσωπα των Reds. Παίκτες όπως τους Μπρούστερ, Γουίλιαμς, Κι-Γιάνα Χούβερ, Τζόουνς και Έλιοτ. Ο Κλοπ έχει στα χέρια του ένα γκρουπ νεαρών και χαρισματικών παικτών, που μπορούν να τον βοηθήσουν και στην συνέχεια. Εξάλλου ο Αλεξάντερ Άρνολντ ξεπήδησε από τις υποδομές και έγινε ένας εκ των κορυφαίων ακραίων μπακ στον κόσμο.

Ένα διαφορετικό κέντρο της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ εξακολουθεί να θέλει τον Τόμας Παρτέι, όμως έχει στο στόχαστρό της και τον Αμαντού Ντιαβαρά της Ρόμα σε περίπτωση που δεν κλείσει τον Γκανέζο μέσο. Ο Ντάνι Θεμπάγιος δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι διαθέσιμος και ο Τορέιρα μπορεί να πάρει μεταγραφή στην Ιταλία. Ο Γκεντουζί δύσκολα θα είναι στο... οπλοστάσιο του Αρτέτα.

Το αντιαθλητικό χτύπημα του Ματέο Γκεντουζί στον Νιλ Μοπέ στοίχισε στον μέσο της Άρσεναλ, καθώς με εντολή του τεχνικού επιτελείου τιμωρήθηκε με το να προπονείται μόνος του.

Έτσι μόνο ο Τζάκα υπολογίζεται. Στο φιλικό με την ΜΚ Ντονς μαζί με τον Τσάκα έπαιξε ο Μοχάμεντ Ελνένι ενώ ως επιλογή υπάρχει και ο Τζο Γουίλοκ. Ο Μπουκάγιο Σάκα έχει δείξει επίσης πως μπορεί να προσφέρει στο κέντρο. Μέχρις ότου η Άρσεναλ να ξεκαθαρίσει το ποιους μέσους θα κλείσει και θα φέρει οι ήδη υπάρχοντες του ρόστερ έχουν τις ευκαιρίες τους.

Οι Γκόμεζ και Αλεξάντερ - Άρνολντ από την πλευρά τους έχουν κάθε λόγο να θέλουν να εντυπωσιάσουν. Οι δύο αμυντικοί της Λίβερπουλ έχουν το μεγάλο κίνητρο να είναι στις βασικές επιλογές του Σάουθγκεϊτ για την Εθνική ομάδα της Αγγλίας και θα θέλουν να αφήσουν πίσω δύο βασικές επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας. Τον Κάιλ Γουόκερ και τον Κίεραν Τρίπιερ. Εφόσον περιορίσουν τον Ομπαμεγιάνγκ σίγουρα θα κερδίσουν πολλούς πόντους. Ειδικά για τον Γκόμεζ θα είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να δείξει πολλά και να αναδειχθεί.

 

Τελευταία Νέα