Μπαρτσελόνα vs Ρεάλ Μαδρίτης: Επιστρέφουν, για την κούπα!

Μπαρτσελόνα vs Ρεάλ Μαδρίτης: Επιστρέφουν, για την κούπα!

bet365

Από την ιδανική συγκυρία της καραντίνας, ξανά στο γήπεδο και ώρα για αποδείξεις. Το PlanetFootball αναλύει το πώς άφησαν και πώς επιστρέφουν στη δράση Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για το τελικό ξεκαθάρισμα τίτλου στη La Liga.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Συχνά οι μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν μεταβάσεις ή μια περίοδο κάμψης μεσούσης της σεζόν και δεν θα ήταν παράλογο να πει κανείς πως αποζητούν ένα time-out για να ανακτήσουν τη συγκρότησή τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι δύο πόλοι (και) του φετινού πρωταθλήματος στη La Liga, πήραν την κατάλληλη στιγμή το διάλειμμα που χρειάζονταν, έστω κι αν αυτό ήταν καθολικό και αφορούσε την παγκόσμια κοινότητα.

Το «σύννεφο» της πανδημίας κάλυψε κάθε ποδοσφαιρικό πεδίο για πάνω από τρεις μήνες, άφησε μνημείο πένθους στην Ισπανία με δεκάδες χιλιάδες θύματα από τον Covid-19, αλλά ταυτόχρονα «έκρυψε» και την αρνητική φόρμα για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες χωρίς να το ξέρουν ή να το ζητήσουν ευεργετήθηκαν από την μεγάλη αποχή. Πλέον, αμφότερες δηλώνουν ετοιμοπόλεμες για τη συνέχεια της «μάχης». Με πρωτόκολλο υγιεινής, μάσκες, τεστ, σε άδειες (εξ)έδρες, παραδοσιακές ή νέες (βλ. Ρεάλ).

Ωστόσο, αμφότερες δείχνουν πιο δυνατές, με πληρότητα στα όπλα της φαρέτρας τόσο του Κίκε Σετιέν όσο και του Ζινεντίν Ζιντάν και υπόσχονται μια κούρσα που θα κριθεί στο ποιος θα πάρει τις περισσότερες νίκες κι όχι ποιος θα υποπέσει στις λιγότερες γκέλες, σκηνικό που λίγο-πολύ παρακολουθούσαμε στα 2/3 της αγωνιστικής περιόδου.

Κατάταξη: Η «βουτιά» της Ρεάλ έδωσε χάντικαπ στους Μπλαουγκράνα

Πριν κηρυχθεί η καραντίνα και η αναστολή της δράσης, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ βίωναν μια ασταθή σεκάνς αγώνων, μακριά από τον πειστικό τους εαυτό. Χάρη στην απώλεια 8 βαθμών της Βασίλισσας στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, η Μπαρτσελόνα επιβίωσε στην κορυφή παρά τις δικές της ανορθογραφίες (αγωνιστικές και διοικητικές), ακόμη κι αν η μοναδική νίκη της Ρεάλ σε αυτό το διάστημα ήταν στο Clasico της 1ης Μαρτίου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-0).

Το κοντέρ έγραψε 58 βαθμούς για τους Καταλανούς και 56 για τους Μαδριλένους με το πέρας της 27ης αγωνιστικής, σε μια σεζόν με 6 εναλλαγές μεταξύ τους στην κορυφή και αρκετές αγωνιστικές στις οποίες οδηγούσαν χέρι-χέρι την κούρσα. Συν τοις άλλοις, αμφότερες στο Champions League δεν νίκησαν στον πρώτο αγώνα των «16». Η Μπαρτσελόνα, βέβαια, πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης με το 1-1 στη Νάπολη, την ώρα που η Ρεάλ έχει να ανέβει βουνό μετά το εντός έδρας 1-2 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Τελευταία 5 παιχνίδια στη La Liga:

Μπαρτσελόνα (4-0-1)

Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-3
Μπαρτσελόνα – Χετάφε 2-1
Μπαρτσελόνα – Έιμπαρ 3-0
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0
Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης (2-1-2)

Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 2-2
Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0
Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1


Οι μεγάλες επιστροφές

Μαζί με τον κακό εαυτό τους, οι δύο μονομάχοι της κούπας φιλοδοξούν να κλειδώσουν στο ντουλάπι και τις σοβαρές απουσίες παικτών που τους σημάδεψαν, η αλήθεια είναι, στη διάρκεια της σεζόν. Αυτή τη φορά, το restart ορίζεται με τους καλύτερους οιωνούς, αφού η τρίμηνη αποχή λειτούργησε υπέρ της αποθεραπείας των μεγάλων ονομάτων που βρίσκονταν στα πιτς.

Πρώτος και κύριος για την Μπαρτσελόνα ο Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός υπό κανονικές προϋποθέσεις θα έμενε εκτός για όλη τη σεζόν, έχασε τα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος στα οποία η Μπάρτσα επιθετικά ήταν ασυνεπής και «άχρωμη», αλλά πλέον έχει επανέλθει στους ρυθμούς του, βγάζει όλο το μέρος στις προπονήσεις και σύμφωνα με τον Κίκε Σετιέν θα παίξει κόντρα στη Μαγιόρκα (13/6, 23:00), πιθανότατα χωρίς να βγάλει το 90λεπτο.

Την ίδια ώρα, ο πονοκέφαλος που πήγε να προκληθεί για την κατάσταση του Λιονέλ Μέσι, εξασθένησε άμεσα, καθώς ο Αργεντίνος ξεπέρασε το μικροπρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στον τετρακέφαλο.

Πέραν των δύο κορυφαίων επιθετικών μονάδων της, εκείνος που παραμένει εκτός είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος θα υπολογιστεί ξανά καλώς εχόντων στα παιχνίδια του Champions League. Στα άμεσα ζητήματα εμπίπτει επίσης και ο Νέλσον Σεμέντο, ο οποίος μετά την παραβίαση του πρωτόκολλου υγιεινής δεν προπονήθηκε και με την κατάσταση να είναι ακόμη θερμή, πιθανώς να μείνει εκτός επανέναρξης.


(Πιθανή ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στο υπόλοιπο της La Liga)

Αν η Μπαρτσελόνα, βέβαια, κρίνεται «ευλογημένη» για την επιστροφή του Σουάρες, τι να πει και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις «πληγές» επουλώθηκαν στην αποχή και πλέον ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει ξανά στη διάθεση του τους Εντέν Αζάρ, Μάρκος Ασένσιο και Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Βέλγος προπονείται κανονικά από την έναρξη του ομαδικού προγράμματος και μαζί με τον Ισπανό, που ήταν νοκ-άουτ από την αρχή της σεζόν, «χτυπούν» άμεσα την πόρτα της ενδεκάδας για το ματς με την Εϊμπάρ (14/6, 20:30). Κατά πάσα πιθανότητα στον πάγκο θα μείνει ο Ουαλός, ο οποίος όμως έχει επίσης επανέλθει, σε μια ιδανική συνθήκη που καθιστά πάνοπλη την επιθετική γραμμή των Μερένγκες. Μόνο ο Λούκα Γιόβιτς εξακολουθεί να απουσιάζει, με την επιστροφή του να υπολογίζεται για τα μέσα Ιουλίου, συνεπώς ζήτημα αν θα τον ξαναδούμε πριν εκπνεύσει η σεζόν στη La Liga. Απών και ο Νάτσο τουλάχιστον για τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του restart.


(Πιθανή ενδεκάδα της Ρεάλ στο υπόλοιπο της La Liga)

Κεφάλαιο «5 αλλαγές»: Η «μάχη» του πάγκου

Μέσα σε όλα τα άλλα, Μπάρτσα και Ρεάλ θα κληθούν να διαχειριστούν τα ιδιότυπα δεδομένα αυτής της επανέναρξης. Για πρώτη φορά οι ισπανικές ομάδες θα μπουν στη λογική των πέντε αλλαγών, κάτι που όπως και στη Bundesliga αλλά και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα θα διευκολύνει την προσαρμογή των παικτών στη δράση μετά από τρεις μήνες και σε συνδυασμό με τα cooling break θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους κόπωσης και τραυματισμών. Μιλάμε, άλλωστε, για καλοκαίρι στην Ισπανία, με τα παιχνίδια να προγραμματίζονται βραδινές ώρες (23:00 ώρα Ελλάδος), ώστε να πέφτει όσο το δυνατόν η ζέστη.

Η δυνατότητα των 5 αλλαγών οπωσδήποτε καθιστά τον πάγκο και τις εναλλακτικές λύσεις πολύτιμο κομμάτι του παζλ για την κατάκτηση. Το ποιος θα βρει τις περισσότερες λύσεις από την εννιάδα (κι όχι επτάδα όπως μέχρι πρότινος) αναπληρωματικών μπορεί εν πολλοίς να είναι και η απάντηση στον φετινό πρωταθλητή. Εκ πρώτης όψεως, μετά τις μαζεμένες επιστροφές, ο πάγκος των Μαδριλένων δείχνει να περιέχει πιο ποιοτικές λύσεις.

Πάγκος Μπαρτσελόνα: Νέτο, Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Φίρπο, Αρτούρ, Αλενιά, Βιδάλ, Φατί, Μπρέιθγουεϊτ

Πάγκος Ρεάλ Μαδρίτης: Αρεολά, Μιλιτάο, Μαρσέλο, Μόντριτς, Χάμες Ροντρίγκες, Βάθκεθ, Ίσκο, Βινίσιους, Ασένσιο


«Μπερναμπέου» από την επόμενη σεζόν, προς το παρόν «Ντι Στέφανο»

Το σκηνικό των άδειων γηπέδων είναι εξαρχής αστάθμητος παράγοντας και για τις δύο, από τη στιγμή που δεν υπήρχε στο «λεξιλόγιο» του ισπανικού ποδοσφαίρου η φράση «κεκλεισμένων των θυρών» πριν από την πανδημία. Για πρώτη φορά στα χρονικά θα δούμε το «Καμπ Νόου» των κατά μέσο όρο 90.00 θεατών εντελώς άδειο, μια περίσταση που θα.. γλιτώσει το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Ρεάλ ζήτησε νωρίτερα από την ισπανική Ομοσπονδία να μην παίξει τα εναπομείναντα ματς της σεζόν στη φυσική της έδρα, ώστε υπό την απουσία κόσμου στις εξέδρες να βάλει μπρος για την ανακαίνιση του αγωνιστικού χώρου. Το αίτημα έγινε δεκτό και παρά τη γενναιόδωρη προσφορά της Ατλέτικο Μαδρίτης να διαθέσει το «Wanda Metropolitano» στην άσπονδο εχθρό της, η Βασίλισσα θα χρησιμοποιήσει το «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», το γήπεδο χωρητικότητας 6.000 θεατών στο οποίο δίνει η Καστίγια τα παιχνίδια της στη Segunda.

Οι αγωνιστικές που θα καθορίσουν τον τίτλο

29η: Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια

30η: Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα, Σοσιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης

31η: Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο

33η: Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο, Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε

34η: Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο - Ρεάλ

 

Τελευταία Νέα