Στην Ζάλτσμπουργκ βρήκαν τον επόμενο... Χάαλαντ (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Στην Ζάλτσμπουργκ βρήκαν τον επόμενο... Χάαλαντ (pics & vids)

bet365

Το όνομα του Ερλινγκ Χάαλαντ,θα ξεχαστεί γρήγορα από τις μνήμες των φιλάθλων της Ζάλτσμπουργκ, καθώς ο 21χρονος Πάτσον Ντάκα τους έχει αφήσει άφωνους με τα εντυπωσιακά του νούμερα. Το who is who του νεαρού επιθετικού από την Ζάμπια. Γράφει ο Κώστας Τόπας.

Στην Ζάλτσμπουργκ, μπορεί να... βαράνε το κεφάλι τους που άφησαν τον Ερλινγκ Χάαλαντ, να αποχωρήσει από τον σύλλογο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το όνομα του Νορβηγού θα ξεχαστεί γρήγορα. Κι αυτό διότι ο επιθετικός, Πάτσον Ντάκα τους έχει κάνει να ξεχάσουν τον άλλοτε σταρ της ομάδας.

Η μεταγραφή του Νορβηγού επιθετικού στη Ντόρτμουντ τον Γενάρη άφησε ένα κενό στην επιθετική γραμμής της αυστριακής ομάδας. Οχι όμως για πάρα πολύ. Ο 21χρονος, Πάτσον Ντάκα είναι πλέον ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ζάλτσμπουργκ, τον τελευταίο καιρό.

Την τελευταία αγωνιστική κατάφερε να πετύχει χατ-τρικ εναντίον της οποίος με το hat-trick του εναντίον της Χάρτμπεργκ και ήδη μετράει 21 γκολ και 4 ασίστ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο Ντάκα, ο πρώτος παίκτης από τη Ζάμπια που σκόραρε στο Champions League (το έκανε φέτος ενάντια στη Γκενκ), εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση του Χάαλαντ και φαίνεται πως θα κάνει τους οπαδούς της ομάδας να ξεχάσουν πολύ γρήγορα τον Νορβηγό.

Μετράει 21 γκολ σε 1.291 λεπτά και στο αυστριακό πρωτάθλημα καταγράφει ένα γκολ κάθε 61 λεπτά, δηλαδή τον ίδιο ακριβώς μέσο όρο που είχε ο Χάαλαντ αυτή τη σεζόν στην Αυστρία πριν πάει στους «Βεστφαλούς».

Η ιστορία του Ντάκα είναι παρόμοια με αυτή του Χάαλαντ. Η Ζάλτσμπουργκ τον υπέγραψε αφού τον ξεχώρισε σε έναν αγώνα της Κ17 με την εθνική ομάδα της Ζάμπια. Οι άνθρωποι του συλλόγου της Αυστρίας, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα χαρακτηριστικά του και χωρίς να το μελετήσουν περισσότερο, τον ένταξαν στο δυναμικό της ομάδας. Ξεχωρίζει για τη δύναμη και για τη συχνή σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα ενώ έχει ύψος 1,83.

Το συμβόλαιο με την Ζάλτσμπουργκ λήγει το 2024, αλλά σίγουρα οι προσφορές για αυτόν δεν θα λείπουν αυτό το καλοκαίρι. Βλέποντας τα 20 εκατομμύρια που έβαλε στα ταμεία της από την πώληση του Χάαλαντ, η διοίκηση ίσως επιδιώξει στην πώληση του αλλά με πολλά παραπάνω λεφτά.

Μάλιστα, ήδη αρκετές ομάδες από την Bundesliga έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του. Μια από αυτές είναι η Λειψία, η οποία βλέπει τον Πάτσον Ντάκα ως αντικαταστάτη του Τίμο Βέρνερ. Το μόνο σίγουρο είναι πως το προσεχές διάστημα το όνομα του θα απασχολεί όλο και περισσότερο...

 

Τελευταία Νέα