Γιουβέντους: Miracolo di Szczesny!

Γιουβέντους: Miracolo di Szczesny!

Gazzetta team
Γιουβέντους: Miracolo di Szczesny!

bet365

O Σέζνι... κράτησε τον Ντοναρούμα στο Μιλάνο, τον Μπουφόν στον πάγκο και με τις επεμβάσεις του εξασφάλισε μόνιμη παρουσία στο Τορίνο.

«Ο Σέζνι μέχρι το καλοκαίρι του 2024 στη Γιουβέντους» ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η «Μεγάλη Κυρία», με τον Πολωνό να προσθέτει: «Θα κάνω τα πάντα γι αυτή την ομάδα». Ο 29χρονος υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο αποδεικνύοντας έτσι πως τα… άσχημα σημάδια δεν αλλάζουν τη μοίρα! Ναι, το καλοκαίρι του 2019 ο Μπουφόν επέστρεψε στη Γιουβέντους και μπορεί να γυρνούσε ως αναπληρωματικός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί με έναν θρύλο. Ο Πολωνός κράτησε τη θέση του βασικού ξεπερνώντας έτσι τους φόβους του «Στη Ρόμα κρατούσα στον πάγκο τον Αλισον, ο οποίος σήμερα είναι ο καλύτερος του κόσμου. Τώρα, στη Γιούβε, ο αναπληρωματικός μου είναι ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, ο Μπουφόν. Τι μας λέει αυτό; Μήπως, πιθανότατα, είμαι ο καλύτερος του κόσμου και της ιστορίας;», αναρωτήθηκε ο Πολωνός, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το έχει με τις ατάκες. Και με τις επεμβάσεις όταν είναι συγκεντρωμένος...




Λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν, ο 29χρονος διάβαζε στο πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport ότι η Γιούβε σε συνεργασία με τον Μίνο Ραϊόλα σχεδιάζουν τη μεταγραφή του Τζίτζιο Ντοναρούμα στο τέλος της σεζόν. Ο ίδιος ξεπέρασε το μούδιασμα, έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και με τις εμφανίσεις του έπεισε τη διοίκηση πως αξίζει νέο συμβόλαιο. Το πήρε! Αυτό βασικά οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τον βλέπουν να μαζεύει και την μπάλα από τα δίχτυα του. Στην πρώτου του χρονιά συμπλήρωσε 10 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ και αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία των μπιανκονέρι. Για την ακρίβεια τον Ιανουάριο του 2018, έγινε ο τερματοφύλακας που χρειάστηκε λιγότερα παιχνίδια από οποιονδήποτε άλλο για να φτάσει στα 10 clean-sheets, έχοντας 14 εμφανίσεις!

Σίγουρα, η αμυντική σταθερότητα της Γιουβέντους είναι σύμμαχος για το 0.7 γκολ ανα παιχνίδι που δέχεται, αλλά ρόλο παίζουν και οι εξαιρετικές του επεμβάσεις. Στη Ρόμα, τα πήγε περίφημα, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι ήταν αυτός με τα περισσότερα clean-sheets στη Serie A τη σεζόν 2016-17 (14). «Αποκτήσαμε τον καλύτερο τερματοφύλακα του περσινού πρωταθλήματος», έλεγε ο Μπουφόν το καλοκαίρι του 2017, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε τον Πολωνό, όπως για παράδειγμα με το να μένει εκτός για σχεδόν δύο μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα στον Σέζνι να πάρει συνεχόμενα ματς για να βρει ρυθμό.





«Ενας άνθρωπος που είναι 40 ετών έχει την υποχρέωση να κάνει χώρο για τους επόμενους. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα ότι μπορεί να μπλοκάρω την εξέλιξη άλλων και αυτό δεν το θέλω, αλλά αν χρειαστούν ποτέ τερματοφύλακα και με φωνάξουν, θα ανταποκριθώ στην κλήση ακόμη κι αν είμαι 80 ετών», τόνιζε ο αρχηγός των Μπιανκονέρι πριν φύγει για την Παρί κι έκανε τα πάντα για να βοηθήσει στην παραμονή του Πολωνού στο Τορίνο. Μάλιστα, στο πρώτο ματς του 2018, με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία, τρέλανε τους Ιταλούς με τις επεμβάσεις τους και.. φώναξαν miracolo di Szczesny!

Ο Πολωνός είχε και κακές στιγμές, η πρώτη χρονιά του στη Γιούβε δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και κανείς δεν θα ξεχάσει τις γκάφες με Μπενεβέντο και Σαμπντόρια. Ωστόσο, δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη γκρίνια. Με αυτοπεποίθηση κάτω από τα δοκάρια, πολύ καλά αντανακλαστικά και άνεση με την μπάλα στα πόδια, ο πρώην τερματοφύλακας των Ρόμα και Αρσεναλ κέρδισε τους ανθρώπους της Γιούβε και πήρε τη θέση του Μπουφόν. «Οταν σε καλεί η Γιουβέντους δεν έχεις επιλογή, η επιλογή έχει ήδη γίνει. Για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να κατακτήσουν τίτλους, η Γιουβέντους είναι ένα από τα 3-4 πιο δυνατά κλαμπ της Ευρώπης. Η επιλογή να έρθεις εδώ είναι πραγματικά εύκολη και ο στόχος μου είναι να μείνω δέκα χρόνια και να κατακτήσω όλους τους τίτλους». Η τριετία συμπληρώθηκε και ο Πολωνός έβαλε πλώρη για άλλα τέσσερα χρόνια.

Ο Σέζνι έμαθε δίπλα στον καλύτερο τερματοφύλακα όλων των εποχών, όπως τον έχει χαρακτηρίσει και ο ίδιος. «Ημουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου όταν ανταλλάξαμε φανέλες μετά το Ρόμα-Γιουβέντους πριν δύο χρόνια. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσα να προπονηθώ μαζί του, είναι επομένως μια πραγματικά σπουδαία εμπειρία. Για μένα, ναι, είναι ένα τεστ ταπεινότητας. Και είμαι σίγουρος ότι ήταν η σωστή επιλογή». Τα λόγια αυτά απέκτησαν μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που αποδείχθηκε πως η Γιουβέντους έκανε σωστή επιλογή…

 

Τελευταία Νέα