Τσέλσι vs Άρσεναλ: Όταν «φλέγεται» το Στάμφορντ Μπριτζ

Τσέλσι vs Άρσεναλ: Όταν «φλέγεται» το Στάμφορντ Μπριτζ

bet365

Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την Premier League και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε χαρακτηριστικά ντέρμπι του βορειοανατολικού Λονδίνου που έχουν γίνει στην έδρα των «μπλε».

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-3 (1997-98)
Στο δρόμο προς το παρθενικό νταμπλ επί εποχής Αρσέν Βενγκέρ και πρώτο μετά από 27 χρόνια, οι «κανονιέρηδες» πήραν μια κομβική νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ, έστω κι αν το ματς ήταν μόλις για την έβδομη αγωνιστική. Στα δύο γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ για την Άρσεναλ, η Τσέλσι είχε την απάντηση με τους Πογιέ και Τζόλα. Όλα έδειχναν πως το ντέρμπι του βορειοανατολικού Λονδίνου όδευε προς μία χορτάτη ισοπαλία, ένα λεπτό πριν τη λήξη τη διαφορά την έκανε ένας ακραίος αμυντικός. Ο Γουιντερμπέρν σκόραρε με σουτ από τα 25 μέτρα και διαμόρφωσε το τελικό 2-3 για την Άρσεναλ.

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-3 (1999-2000)
Είναι το ντέρμπι που φέρει την υπογραφή του Νουάνκο Κανού. Όλα έδειχναν πως η Τσέλσι θα έφτανε σε μία άνετη νίκη, καθώς μέχρι το 75’ είχε προβάδισμα δύο τερμάτων, με σκόρερ τους Φλο και Πετρέσκου. Στο τελευταίο τέταρτο, όμως, ο Νιγηριανός επιθετικός ήταν ασταμάτητος, οδηγώντας την ομάδα του σε μία σπουδαία ανατροπή, στο ματς της 12ης αγωνιστικής. Ο Κανού έκανε χατ-τρικ, με το τρίτο τέρμα του, στο 90’, να έρχεται με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς πέρασε και τον τερματοφύλακα των «μπλε» και από πλάγια θέση έγραψε το τελικό 2-3.

Τσέλσι – Άρσεναλ 1-1 (2006-07)
Ένα παιχνίδι που πιθανότατα δε θα έμπαινε στα βιβλία της ιστορίας, αν δεν είχε σημειωθεί ένα από τα ωραιότερα τέρματα στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής, η Άρσεναλ προηγήθηκε με το τέρμα του Φλαμινί στο 78’, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο λίγα λεπτά μετά. Με «οβίδα» του Εσιέν από τα 35 μέτρα, η Τσέλσι ισοφάρισε σε 1-1, μέσα σε αποθέωση από το κοινό στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Τσέλσι – Αρσεναλ 3-5 (2011-12)
Τα περισσότερα τέρματα σε ντέρμπι του βορειοανατολικού Λονδίνου έχουν σημειωθεί το μακρινό 1958, σε ένα 5-4 υπέρ των «κανονιέρηδων». Το αμέσως πιο παραγωγικό παιχνίδι μεταξύ τους ήρθε στη 10η αγωνιστική της Premier League, πριν από εννέα χρόνια και μάλιστα με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. 1-0, 2-1, 2-3 και 3-3, μέχρι να πάρει το όπλο του ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Με δύο γκολ του Ολλανδού επιθετικού στο τελευταίο πεντάλεπτο, η Άρσεναλ επικράτησε με το εντυπωσιακό 3-5 στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Τσέλσι – Άρσεναλ 6-0 (2013-14)
Με το χειρότερο δυνατό τρόπο «γιόρτασε» ο Αρσέν Βενγκέρ το χιλιοστό παιχνίδι του στον πάγκο της Άρσεναλ. Ο άσπονδος φίλος του, Ζοσέ Μουρίνιο, φρόντισε να του κάνει ένα δώρο... έξι αστέρων, στο παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής της Premier League. Με τα γκολ των Ετό, Σίρλε, Αζάρ, Όσκαρ (2) και Σαλάχ, η Τσέλσι συνέτριψε τους «κανονιέρηδες» με 6-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ένα σκορ, το οποίο αποτελεί την πιο ευρεία νίκη στα ντέρμπι των δύο ομάδων.

 

Τελευταία Νέα