Σέρχιο Ράμος: Μια μηχανή των γκολ από τα μετόπισθεν

Σέρχιο Ράμος: Μια μηχανή των γκολ από τα μετόπισθεν

Σέρχιο Ράμος: Μια μηχανή των γκολ από τα μετόπισθεν

bet365

Ο Ισπανός αμυντικός έσπασε το φράγμα των 100 γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πιο σημαντικά τέρματα, που έχει σημειώσει ο Σέρχιο Ράμος με τη φανέλα της «βασίλισσας».

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 4-2 (ισπανικό σούπερ καπ 2008)
Το πρώτο τίτλο της σεζόν διεκδικούσαν η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, με την κυπελλούχο, Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 3-2, ενώ στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου προηγήθηκαν με 0-1. Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τη «βασίλισσα», η οποία ισοφάρισε με το πέναλτι του Φαν Νιστελρόι, όμως χρειαζόταν ένα ακόμη γκολ για να φτάσει σε σκορ τίτλου. Και το βρήκε από τον Σέρχιο Ράμος. Ο Ισπανός αμυντικός έγραψε το 2-1 στο 77’ και ουσιαστικά χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του. Στη συνέχεια, η Ρεάλ έφτασε στο εντυπωσιακό 4-2, όμως «κλειδί» ήταν το τέρμα του Ράμος.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1 (La Liga 2012-13)
Οι «μπλαουγκράνα» μπορεί να είχαν καθαρίσει την υπόθεση-τίτλος και πριν την αναμέτρηση στο Μπερναμπέου να είχαν 16 βαθμούς διαφορά από τη βασίλισσα, όμως το clasico είναι πάντα... clasico. Τα γρήγορα γκολ του Μπενζεμά και του Μέσι είχαν φέρει σε απόλυτη ισορροπία το ντέρμπι, όμως στο φινάλε ο Σέρχιο Ράμος έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς, ο αρχηγός της Ρεάλ έγραψε το τελικό 2-1, μέσα σε αποθέωση.

Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (ημιτελικά Champions League 2013-14)
Μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είχε αποκτήσει η «βασίλισσα» μετά το ισχνό 1-0 στο Μπερναμπέου. Η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα έδειχνε ικανή για την ανατροπή στον επαναληπτικό, όμως ο Σέρχιο Ράμος φρόντισε να της... κόψει το βήχα με το «καλημέρα» και μάλιστα εις διπλούν. Με δύο κεφαλιές στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης στην Αλιάνζ Αρίνα, ο Ισπανός αμυντικός έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη Ρεάλ, καθαρίζοντας από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση. Δύο ακόμη γκολ από τον Ρονάλντο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μαδριλένων μέσα στο Μόναχο.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 (τελικός Champions League 2014)
Σίγουρα το πιο σημαντικό τέρμα στην καριέρα του Σέρχιο Ράμος και ένα από τα πιο σημαντικά στην ιστορία της «βασίλισσας» τα τελευταία χρόνια. Η «κλεψύδρα» άδειαζε για τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Λισαβόνας και το τρόπαιο βάδιζε ολοταχώς προς τη μεριά της συμπολίτισσας, Ατλέτικο. Λίγα δευτερόλεπτα απέμεναν για την ολοκλήρωση των καθυστερήσεων, με τον Σέρχιο Ράμος να ισοφαρίζει σε 1-1 και να δίνει το «φιλί της ζωής» στην ομάδα του. Η αναμέτρηση πήγε στην παράταση, όπου η Ρεάλ επικράτησε με 4-1, όμως η... δουλειά είχε γίνει στο 93’ από τον Ισπανό αμυντικό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σαν Λορέντσο 2-0 (Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2014)
Τέσσερις φορές έχει κατακτήσει την κορυφή του κόσμου με τη «βασίλισσα» ο Σέρχιο Ράμος, με τον ίδιο να έχει σημαντική συνεισφορά στο πρώτο τρόπαιο. Όχι μόνο σκόραρε στον ημιτελικό (4-0 την Κρουζ Αζούλ), αλλά άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη και στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ισπανός αμυντικός σημείωσε το πρώτο τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Σαν Λορέντσο, συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα από τον τελικό του Champions League. Στην επανάληψη, ο Μπέιλ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1/5-3 πεν. (τελικός Champions League 2016)
Στο... ίδιο έργο θεατές, με τον Σέρχιο Ράμος να βρίσκει δίχτυα σε έναν ακόμη τελικό Champions Laegue, ανάμεσα στις δύο ομάδες της Μαδρίτης. Αυτή τη φορά το γκολ του δεν ήρθε σε τόσο καθοριστικό σημείο, όπως το 2014 στη Λισαβόνα, όμως ο αρχηγός της Ρεάλ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στον τελικό του Μιλάνου. Μάλιστα, ο Ράμος φώναξε «παρών» και στη διαδικασία των πέναλτι, ευστοχώντας στην προτελευταία εκτέλεση της ομάδας του, πριν την κατάκτηση του τροπαίου.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 3-2 (ευρωπαϊκό σούπερ καπ 2016)
Για μία ακόμη φορά έγινε ο «από μηχανής Θεός» της Ρεάλ Μαδρίτης, δίνοντας στην ομάδα του το... φιλί της ζωής. Όπως και στον τελικό του Champions League το 2014, έτσι και στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ, δύο χρόνια μετά, ο Σέρχιο Ράμος έσωσε τη «βασίλισσα» στις καθυστερήσεις, λίγο πριν το τρόπαιο καταλήξει στη Σεβίλλη. Ο αρχηγός των Μαδριλένων ισοφάρισε στο 93’ σε 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η Ρεάλ πήρε τη νίκη και έκανε δικό της τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της σεζόν.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (La Liga 2016-17)
Στο +6 από τη μεγάλη της αντίπαλο ήταν η «βασίλισσα» πριν το clasico της 14ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Μπαρτσελόνα ήθελε μόνο νίκη για να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας και την κρατούσε στα χέρια της μέχρι το 90’. Σε εκείνο το σημείο «χτύπησε» ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και κράτησε την απόσταση ασφαλείας για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Τελευταία Νέα