Η... ενηλικίωση του Πεπ και το ρεκόρ νικών

Αλέξανδρος Λοθάνο
Η... ενηλικίωση του Πεπ και το ρεκόρ νικών

bet365

Το απόλυτο σερί νικών όλων των εποχών στην Ευρώπη είναι πλέον εφικτός στόχος για την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία έφτασε τις 18 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και, κόντρα στη Γκλάντμπαχ (24/2, 22:00, Cosmote Sport 1 HD), ψάχνει να κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά στην φετινή, εξαιρετική της σεζόν.

Αυτό το γαλάζιο τρένο που θα σταματήσει; Με τη νίκη επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τις 18 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που δεν έχει καταφέρει ΠΟΤΕ βρετανική ομάδα.

Και, στην επανέναρξη του Champions League για τους Πολίτες, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ψάχνει κόντρα στην Γκλάντμπαχ και στο ουδέτερο «Puskas Arena» της Βουδαπέστης (24/2, 22:00, Cosmote Sport 1 HD) να κάνει ένα ακόμα βήμα προς το απόλυτο σερί νικών όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Ποια ομάδα το κατέχει αυτό; Η άσημη Δε Νιου Σενς της Ουαλίας, η οποία έφτασε τις 27 την σεζόν 2016-17, δίνοντας βεβαίως μόνο εγχώρια παιχνίδια. Στα (πιο) σοβαρά ρεκόρ, αναμφίβολα, αυτό του θρυλικού Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος την σεζόν 1971-72 έκανε 26 διαδοχικές νίκες, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα του.

Ο άνθρωπος των ρεκόρ

Την τρίτη θέση στην σχετική λίστα κατέχει μια ομάδα στην οποία ο Γκουαρδιόλα άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και με την οποία κατέχει ήδη ένα μεγάλο ρεκόρ. Η Μπάγερν Μονάχου, κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν που κατέκτησε τα πάντα, συμπλήρωσε 23 διαδοχικές νίκες.

Στο τιμόνι των Βαυαρών, ο Καταλανός τεχνικός κατέχει το ρεκόρ διαδοχικών νικών στην γερμανική Bundesliga με 19, την πρώτη μάλιστα από τις τρεις σεζόν της θητείας του στο Μόναχο (2013-14).

Ο Πεπ δεν έχει μείνει σε αυτό το ρεκόρ, αφού στην αγγλική Premier League, η Σίτι του με 18 σερί νίκες (σεζόν 2017-18) μοιράζεται το ρεκόρ με την περυσινή Λίβερπουλ. Σαν να μην έφταναν αυτές οι επιδόσεις, στην ισπανική La Liga, καθοδηγώντας την καλύτερη Μπαρτσελόνα όλων των εποχών, έχει και εκεί το ρεκόρ σερί νικών (16, σεζόν 2010-11), το οποίο μοιράζεται με την Ρεάλ Μαδρίτης της περιόδου 2016-17.

Η Βασίλισσα, στο μεταξύ, είναι τέταρτη στη γενική κατάταξη με 22 διαδοχικές νίκες επί εποχής Κάρλο Αντσελότι (σεζόν 2014-15), με την Σίτι να ακολουθεί με 18, «ισόπαλη» με Μπενφίκα (2010-11) και Πόρτο (2018-19).

Αν απόψε νικήσουν (και) τα Πουλάρια του Μάρκο Ρόζε, οι Πολίτες θα μετρούν αισίως 19 διαδοχικές νίκες και το αήττητο σερί θα φτάσει τα 26 ματς! Ένα σερί που ξεκίνησε στο «Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στις 25 Νοεμβρίου (1-0) και, μέχρι τώρα, περιλαμβάνει 22 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες, για μια ομάδα που φιλοδοξεί φέτος, εκτός από το ρεκόρ νικών (σε δεύτερη μοίρα αυτό), να κάνει το απόλυτο τίτλων: Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και, κυρίως, Champions League.

Στις 21 Νοεμβρίου, η Σίτι γνώριζε την ήττα από την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο (2-0) και τα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από το «Etihad». Τρεις μήνες αργότερα, η ομάδα του Μάντσεστερ βρίσκεται στο +10 από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στην Premier League και αγκαλιά με τον τίτλο, έχει προκριθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ (αντίπαλος η Τότεναμ), στα προημιτελικά του Κυπέλλου (αντίπαλος η Έβερτον) και, απόψε κόντρα στη Γκλάντμπαχ, φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο και καθοριστικό βήμα προς τα προημιτελικά του Champions League. Τι παραπάνω να ζητήσεις από τον Πεπ και τους παίκτες του;

Πηγή: Marca

 

Τελευταία Νέα