Ο Κριστιάνο των ανατροπών

Ο Κριστιάνο των ανατροπών

bet365

Η Πόρτο πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League απέναντι στη Γιουβέντους, όμως ο Ρονάλντο ξέρει καλά πως να φέρνει τα πάνω-κάτω στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πότε τα έχει καταφέρει ξανά ο Πορτογάλος.

2006-07: Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1/1-7
Ο Κριστιάνο ήταν κάτοικος Μάντσεστερ από το 2003, όμως στις τρεις πρώτες χρονιές του δεν μπόρεσε να πάει πιο μακριά από τους «16» του Champions League. Τη σεζόν 2006-07, η Γιουνάιτεντ πέρασε το «σκόπελο» του πρώτου νοκ-άουτ, όμως ήρθε αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού στα προημιτελικά. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρόμα, στο Ολίμπικο, ηττήθηκε με σκορ 2-1, όμως στον επαναληπτικό το Ολντ Τράφορντ... κατηφόρισε, με πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. Ο CR7 σημείωσε δύο από τα επτά τέρματα της ομάδας, με το τελικό 7-1 να στέλνει με εντυπωσιακό τρόπο τους «μπέμπηδες» στα ημιτελικά.

2015-16: Βόλφσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0/0-3
Έτοιμη να πέσει στο στόμα των... λύκων ήταν η «βασίλισσα» στα προημιτελικά της σεζόν 2015-16. Το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία, όχι μόνο σόκαρε την ποδοσφαιρική Ευρώπη, αλλά έδωσε και στη Βόλφσμπουργκ τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Άπαντες, όμως, υπολόγιζαν χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά στον επαναληπτικό, ο Πορτογάλος είχε σημειώσει δύο τέρματα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στην επανάληψη, με τον CR7 να φτάνει στο χατ-τρικ και να διαμορφώνει το τελικό 3-0, που άνοιξε το δρόμο στη Ρεάλ για την κατάκτηση του τροπαίου.

2018-19: Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-0/0-3
Πόσοι θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μια ομάδα θα μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή απέναντι στο σκληροτράχηλο συγκρότημα του Τσόλο Σιμεόνε; Ελάχιστοι. Ένας από αυτούς ήταν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη είχε βάλει σε θέση οδηγού την Ατλέτικο, η οποία χρειαζόταν να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, προκειμένου να προκριθεί στα προημιτελικά. Δηλαδή, να παίξει άμυνα. Ο Πορτογάλος, όμως, είχε αντίθετη άποψη και στην πρώτη του σεζόν στο Τορίνο, φρόντισε να αποδείξει για ποιο λόγο η Γιουβέντους δαπάνησε το προηγούμενο καλοκαίρι 100 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Με μία εμφάνιση... αλά Βόλφσμπουργκ, ο CR7 έκανε χατ-τρικ και οδήγησε τη «Μεγάλη Κυρία» στη νίκη-ανατροπή με 3-0.

 

Τελευταία Νέα