Premier League: Πρωτοχρονιά με ματσάρες

Premier League: Πρωτοχρονιά με ματσάρες

bet365

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διεξάγονται αγώνες την Πρωτοχρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τις πιο συναρπαστικές αναμετρήσεις, που έχουν γίνει στην Premier League την πρώτη μέρα του χρόνου.

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1 (1996)
Στο κυνήγι της εκπληκτικής Νιουκάστλ βρισκόταν η ομάδα του Φέργκιουσον, που ήθελε να επιστρέψει στους τίτλους μετά την απώλεια του πρωταθλήματος ένα χρόνο πριν. Ωστόσο, την πρώτη μέρα του χρόνου, στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής γνώρισε βαριά ήττα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Η Τότεναμ συνέτριψε τη Γιουνάιτεντ με 4-1, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άρμστρονγκ, που σημείωσε δύο τέρματα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί εκείνη τη στιγμή να πήγαν στο -7 από την κορυφή, όμως στο τέλος της σεζόν ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν την κατάκτηση της Premier League, με μία επική ανατροπή.

Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-0 (1997)
Φαβορί για τον τίτλο ήταν οι «κόκκινοι» τη σεζόν 1996-97, μπαίνοντας στη νέα χρονιά ως πρωτοπόροι στη βαθμολογία. Την πρώτη μέρα του νέου έτους ταξίδεψαν στο Λονδίνο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Τσέλσι. Ένα γκολ του Ρομπέρτο Ντι Ματέο έκρινε την αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής υπέρ των «μπλε», με την ήττα αυτή να είναι η αρχή του κακού για τη Λίβερπουλ. Η Άρσεναλ την έριξε από την κορυφή και δεν κατάφερε να βρεθεί εκεί ξανά, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Τσέλσι – Σαουθάμπτον 2-4 (2002)
Εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μισό της σεζόν και πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση την πρώτη μέρα του χρόνου. Από τη μία οι «μπλε» διεκδικούσαν τον τίτλο και βρίσκονταν στο -6 από την κορυφή, ενώ από την άλλη οι «άγιοι» βρίσκονταν μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλα αυτά, η Σαουθάμπτον έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση και με ανατροπή (έχανε με 2-1 στο ημίχρονο) έφυγε νικήτρια από το Στάμφορντ Μπριτζ με σκορ 2-4, στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής. Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μπίτι, που σημείωσε δύο τέρματα.

Άρσεναλ – Τσέλσι 3-2 (2003)
Με ντέρμπι κορυφής ξεκίνησε η χρονιά στα γήπεδα της Premier League, με την πρωτοπόρο Άρσεναλ να υποδέχεται τη δεύτερη Τσέλσι. Ωστόσο, στον αγωνιστικό χώρο μόνο σε ντέρμπι δεν εξελίχθηκε η αναμέτρηση. Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν με 3-0, χάρις στο αυτογκόλ του Ντεσαγί και στα τέρματα των Φαν Μπρόνκχορστ-Ανρί. Οι «μπλε» μπορεί να μείωσαν με τα γκολ των Στάνιτς και Πετίτ, όμως δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα στη μάχη του Λονδίνου. Ένα αποτέλεσμα που έδωσε «αέρα» στην Άρσεναλ και έριξε στην τέταρτη θέση την Τσέλσι.

Τότεναμ – Τσέλσι 5-3 (2015)
Πιθανότατα το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι, που έχει πραγματοποιηθεί Πρωτοχρονιά στην Premier League. Ο πρώτος γύρος μόλις είχε ολοκληρωθεί και οι «μπλε» είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές χειμώνα. Ωστόσο, στο τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου, δέχθηκαν ένα ηχηρό «χαστούκι» από τη συμπολίτισσα Τότεναμ. Η επιθετική γραμμή των «πετεινών» πετούσε... φωτιές (δύο γκολ ο Κέιν), με το τελικό σκορ να γράφει 5-3 στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Με την ήττα αυτή, η Τσέλσι μπορεί να απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή (Μάντσεστερ Σίτι), όμως στη συνέχεια έκανε ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 16 αγώνων και κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο.

 

Τελευταία Νέα