Σέρχιο Ράμος: Οι κορυφαίες στιγμές του με το εθνόσημο

Σέρχιο Ράμος: Οι κορυφαίες στιγμές του με το εθνόσημο

Σέρχιο Ράμος: Οι κορυφαίες στιγμές του με το εθνόσημο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς του αρχηγού της εθνικής Ισπανίας, που είναι πλέον Ευρωπαίος ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία των εθνικών ομάδων.

Το ντεμπούτο
Ήταν 26 Μαρτίου του 2005, όταν ο Σέρχιο Ράμος έπαιρνε το «βάπτισμα του πυρός», λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια. Τότε, ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης και ο Λουίς Αραγονές τον πέρασε ως αλλαγή στη φιλική νίκη με 3-0, απέναντι στην Κίνα. Ο Σέρχιο Ράμος αντικατέστησε τον Πουγιόλ στην ανάπαυλα και αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ, στη θέση δηλαδή που ξεκίνησε την καριέρα του. Εκείνη την ημέρα έγινε ο δεύτερος πιο νέος παίκτης, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των «φούριας ρόχας».

Το πρώτο μεγάλο τουρνουά
Το καλοκαίρι του 2005 έγινε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό το βοήθησε να γίνει σιγά σιγά βασικός και στην εθνική Ισπανίας. Με τον Πουγιόλ να έχει μετακινηθεί στο κέντρο της άμυνας, ο Ράμος ήταν η πρώτη επιλογή του Λουίς Αραγονές για το δεξί άκρο της άμυνας. Αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων (με Ουκρανία και Τυνησία), έμεινε στον πάγκο στο τρίτο και επανήλθε στο νοκ-άουτ με τη Γαλλία. Η Ισπανία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, όμως ο ίδιος πήρε μια πρώτη γεύση από μεγάλο τουρνουά σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Η πρώτη επιτυχία
Παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του για τον αποκλεισμό του Ραούλ από την αποστολή, αυτό δεν επηρέασε στο ελάχιστο τη συνεργασία του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο Σέρχιο Ράμος αγωνίστηκε βασικός σε όλα τα παιχνίδια του Euro 2008, εκτός από αυτό απέναντι στην εθνική Ελλάδος, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων (λόγω ξεκούρασης). Ο Ισπανός μπακ ήταν ακρογωνιαίος λίθος στο δεξί άκρο της άμυνας, στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Μάλιστα, μετά τον τελικό με τη Γερμανία, πανηγύρισε, φορώντας μια φανέλα με το πρόσωπο του αδικοχαμένου, πρώην συμπαίκτη του στη Σεβίλλη, Αντόνιο Πουέρτα.

Στην κορυφή του κόσμου
Μόνο 13 λεπτά έμεινε εκτός αγωνιστικού χώρου, στα επτά παιχνίδια που οδήγησαν την Ισπανία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αγωνιζόμενος ακόμη στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, ο Ράμος βοήθησε να κρατηθεί το «μηδέν» σε πέντε αγώνες, ενώ ήταν εξίσου καθοριστικός και στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι των «φούριας ρόχας». Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός πως πήρε το βραβείο του ποδοσφαιριστή με τη «μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας», ενώ ήταν και ο παίκτης με τις περισσότερες επελάσεις από κάθε άλλον στο τουρνουά (31).

Back to back πρωταθλητής Ευρώπης
Με τον Κάρλες Πουγιόλ να έχει αποσυρθεί από την εθνική Ισπανίας, το Euro 2012 ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που ο Σέρχιο Ράμος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και όχι στο δεξί άκρο. Η συνεργασία του με τον Ζεράρ Πικέ ήταν ιδανική, με τους «φούριας ρόχας» να δέχονται μόλις ένα τέρμα σε όλη τη διοργάνωση και τον ίδιο να μη χάνει ούτε λεπτό, στην πορεία μέχρι τη δεύτερη σερί κατάκτηση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στον ημιτελικό απέναντι στην Πορτογαλία, ήταν εύστοχος στη διαδικασία των πέναλτι (με εκτέλεση αλά Πανένκα) και ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας του τουρνουά. Για μία ακόμη φορά, πανηγύρισε με τη φανέλα του Αντόνιο Πουέρτα.

Εκατό συμμετοχές με γκολ
Στις 22 Μαρτίου του 2013, ο Σέρχιο Ράμος έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό ατομικό επίτευγμα. Μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 27 του χρόνια, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα (ξεπέρασε τον Λούκας Ποντόλσκι). Το έκανε στον αγώνα απέναντι στη Φινλανδία, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και μάλιστα, το γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς σημείωσε το μοναδικό γκολ των «φούριας ρόχας».

Ρέκορντμαν εθνικής Ισπανίας
Αυτή τη στιγμή είναι ρέκορντμαν συμμετοχών σε όλη την Ευρώπη και πριν από περίπου ένα χρόνο ανέβηκε στην κορυφή της εθνικής Ισπανίας. Στις 12 Οκτωβρίου του 2019, στον αγώνα απέναντι στη Νορβηγία για τα προκριματικά του Euro, ο Σέρχιο Ράμος αγωνίστηκε για 168η φορά με το εθνόσημο, ξεπερνώντας το φίλο και συμπαίκτη του επί σειρά ετών, Ίκερ Κασίγιας, που έμεινε στις 167 συμμετοχές.

Στους κορυφαίους σκόρερ της Ισπανίας
Η έφεσή του στο σκοράρισμα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Πριν από δύο μήνες, στις 6 Σεπτεμβρίου, κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ της εθνικής Ισπανίας. Πέτυχε δύο γκολ στη νίκη των «φούριας ρόχας» επί της Ουκρανίας με 4-0, για το Nations League και έφτασε τα 23 με το εθνόσημο. Με αυτό τον αριθμό τερμάτων, είναι πλέον στην όγδοη θέση στην ιστορία της χώρας του, μαζί με το «θρύλο» Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

 

Τελευταία Νέα