Οι «μαύρες σελίδες» του Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Οι «μαύρες σελίδες» του Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Οι «μαύρες σελίδες» του Μέσι με την Μπαρτσελόνα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις χειρότερες στιγμές του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, πριν το ταπεινωτικό 8-2 από την Μπάγερν, που αποτελεί το κύκνειο άσμα του Αργεντινού σούπερ σταρ με τους «μπλαουγκράνα».

Τραυματισμός και εκτός τελικού 2006
Πριν καν κλείσει τα 19 του, ο Λιονέλ Μέσι είχε αρχίσει να καθιερώνεται στην Μπαρτσελόνα και να είναι μέλος της επιθετικής τριπλέτας, μαζί με τον Ετό και τον Ροναλντίνιο. Το πρώτο του γκολ στο Champions League ήρθε απέναντι στον Παναθηναϊκό, το Νοέμβριο του 2005, με τον Φρανκ Ράικαρντ να τον εμπιστεύεται και στα νοκ άουτ. Ωστόσο, ο τραυματισμός του στο ματς των «16» απέναντι στην Τσέλσι ολοκλήρωσε πρόωρα τη σεζόν για εκείνον. Ο Μέσι έκανε αγώνα δρόμου για να επανέλθει και να προλάβει τον τελικό κόντρα στην Άρσεναλ, όμως ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» έκρινε τότε πως ο Αργεντινός ήταν ανέτοιμος και τον άφησε εκτός αποστολής. Αυτό είχε εξοργίσει τον Μέσι, ο οποίος δεν έδειχνε τόσο... χαρούμενος στους πανηγυρισμούς, μετά την κατάκτηση του τροπαίου. Κάτι – όπως δήλωσε αργότερα – που το μετάνιωσε.

Φτύσιμο σε αντίπαλο
Μία κίνηση που χάλασε τη δημόσια εικόνα του Μέσι και την άποψη περί «καλού παιδιού». Το Νοέμβριο του 2008, σε έναν αγώνα απέναντι στη Μάλαγα για το ισπανικό πρωτάθλημα, ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε... φάει πολύ ξύλο, ενώ ουκ ολίγες φορές είχε έρθει σε διαμάχη με τον Ντούντα των γηπεδούχων. Μετά από ένα χτύπημα του τελευταίου στον «σούπερ Λίο», ο Μέσι έχασε την ψυχραιμία του και έφτυσε τον αντίπαλό του. Ο διαιτητής δεν το αντιλήφθηκε, ενώ ούτε η διοργανώτρια αρχή τον τιμώρησε μετέπειτα για την πράξη του. Είχε όμως ήδη... τιμωρηθεί από τον προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος στο τέλος του ματς δήλωσε πως «τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτο να γίνονται στον αγωνιστικό χώρο».

Σεζόν 2013-14
Ίσως η χειρότερη σεζόν του με την Μπαρτσελόνα, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ο «αέρινος» μέχρι τότε Μέσι είδε την ατυχία των τραυματισμών να του χτυπάει την πόρτα. Για την ακρίβεια, η «κακοδαιμονία» είχε ξεκινήσει από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν, όμως το 2013-14 κορυφώθηκε. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχασε πολλά ματς και αρκετά χρόνια μετά παραδέχθηκε πως οι συγκεκριμένοι τραυματισμοί ήταν ό,τι χειρότερο στην καριέρα του. Παράλληλα, οι Καταλανοί απέτυχαν να κατακτήσουν κάποιον τίτλο. Ηττήθηκαν στον τελικό του κυπέλλου από τη Ρεάλ, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του Champions League από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» τους... έκλεψαν και το πρωτάθλημα μέσα στο Καμπ Νου την τελευταία αγωνιστική. Ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν αποδοκιμασίες – έστω λίγες – προς το πρόσωπο του Μέσι από τους φίλους της Μπαρτσελόνα.

Αποκλεισμοί από Ρόμα και Λίβερπουλ
Το ντροπιαστικό 8-2 από την Μπάγερν και ο αποκλεισμός από το Champions League ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον Αργεντινό σούπερ σταρ. Γιατί πολύ απλά, τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαν προηγηθεί ισάριθμοι οδυνηροί (όχι στο μέγεθος του 8-2) αποκλεισμοί από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και οι δύο με ανατροπή, έπειτα από ευρεία νίκη της Μπάρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι. Τη σεζόν 2017-18, μετά το 4-1 επί της Ρόμα στο Καμπ Νου, ήρθε η «σφαλιάρα» με 3-0 από τους «τζιαλορόσι» στον επαναληπτικό, με γκολ του Κώστα Μανωλά. Ένα χρόνο μετά, οι Καταλανοί δεν κατάφεραν ούτε το 3-0 επί της Λίβερπουλ να υπερασπιστούν, αφού ακολούθησε το 4-0 στο Άνφιλντ. Δύο βραδιές που ίσως ακόμα δεν έχει ξεχάσει ο Μέσι.

 

Τελευταία Νέα