Φεράν Τόρες, ο επίδοξος διάδοχος του Σίλβα στην Μάντσεστερ Σίτι

Gazzetta team
Φεράν Τόρες, ο επίδοξος διάδοχος του Σίλβα στην Μάντσεστερ Σίτι

bet365

Η πρώτη φανέλα που του έκαναν δώρο ήταν της αγαπημένης του Βαλένθια και είχε στην πλάτη το «6» του Γαΐθκα Μεντιέτα. Πλέον, ο Φεράν Τόρες ετοιμάζεται να «φορέσει» αυτή που αφήνει ορφανή στην Μάντσεστερ Σίτι ο Νταβίδ Σίλβα. Ο Αλεξάνδρος Λοθάνο εξηγεί γιατί ο 20χρονος έχει τα προσόντα για να την αντέξει.

Το όνομα της κωμόπολης όπου γεννήθηκε (Φόγιος), θα μπορούσε να παραπέμπει σε ελληνική λέξη (Φως;). Σύμφωνα με τον ιστορικό και συγγραφέα Γασπάρ Χουάν Εσκολάνο, όμως, προέρχεται από το λατινικό «fundus», που σημαίνει «κληρονομιά» ή «φάρμα».

Ο Φεράν Τόρες Γκαρθία δεν υπήρξε ποτέ του αγρότης, αλλά αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της κληρονομιάς ταλέντου που έχει αφήσει η Βαλένθια με το πέρασμα των ετών. Η μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον βλέπει ως επίδοξο «νέο Νταβίδ Σίλβα» (αν και πηγαίνει πρωτίστως για να καλύψει το κενό του Λιρόι Σανέ στα άκρα), δεν μπαίνει καν στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων των Νυχτερίδων.

Με 25+12 εκατομμύρια ευρώ, ο 20χρονος δεξιός εξτρέμ κατατάσσεται μόλις στην δωδέκατη θέση της σχετικής λίστας, με μια τιμή που δεν ανταποκρίνεται στην αξία του. Η Βαλένθια, όμως, δεν φρόντισε να ανανεώσει έγκαιρα το συμβόλαιο του Φεράν, ο οποίος έμενε ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι.

Οι Πολίτες άρπαξαν την ευκαιρία και σε τιμή... εκπτώσεων, ακόμα και την εποχή του κορονοϊού, έκαναν δικό τους έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να γράψει την δική του ιστορία, χάρη στην ταχύτητά του, την έκρηξη στα τελευταία μέτρα, την διορατικότητα στο παιχνίδι, αλλά και την επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

ΤΟ «6» ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΕΤΑ

Η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της Βαλένθια παραμένει αυτή του Γαΐθκα Μεντιέτα στην Λάτσιο, το 2001, αντί 48 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά σύμπτωση, η φανέλα με το «6» του Βάσκου μέσου ήταν το πρώτο ποδοσφαιρικό δώρο που πήρε ο Φεράν Τόρες.

Ο πατέρας του την έκανε δώρο σε εκείνον και την αδελφή του. Οι Νυχτερίδες, άλλωστε, ήταν (μέχρι τώρα) η ζωή του νεαρού, αφού μπήκε στα τμήματα υποδομής μόλις στα έξι του χρόνια, ξεχωρίζοντας αμέσως.

Η ενασχόληση του με την μπάλα είχε ξεκινήσει στο ποδόσφαιρο σάλας, οι περιορισμένες διαστάσεις του οποίου τον βοήθησαν να γνωρίζει πώς να αλλάζει γρήγορα την μπάλα και να κινείται ταχύτατα για να βρει κενούς χώρους.

Παρ' ότι φόρεσε πρώτα το «6» του Μεντιέτα, αγάπησε το «7» λόγω του Νταβίδ Βίγια. Ένας άλλος Νταβίδ, ο Σίλβα, ρίχνει πολύ βαριά την σκιά του στο Μάντσεστερ, το οποίο αποχαιρετάει σε λίγες εβδομάδες, μετά από μια θρυλική δεκαετία, την οποία άρχισε προερχόμενος και αυτός από την Βαλένθια.

Ο Τόρες δεν φοβάται τις συγκρίσεις, αλλά θέλει να κάνει καριέρα ως «ο Φεράν Τόρες» και όχι «ο νέος Σίλβα» ή «ο νέος Σανέ». Ως Φεράν, άλλωστε, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του το περασμένο καλοκαίρι, όταν τέτοιες μέρες οδηγούσε την Εθνική Ισπανίας Κ19 στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας.

Σημείωσε τα δύο γκολ στον τελικό με την Πορτογαλία (2-0), αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης και ήδη είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγάλων της Ευρώπης. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, μεταξύ άλλων, είχαν χτυπήσει την πόρτα των Νυχτερίδων.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, μάλιστα, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Τόρες, ο νεότερος παίκτης που σκοράρει με την φανέλα της Βαλένθια στο Champions League και ο νεότερος που φτάνει τα 50 επίσημα ματς, θα ήταν ιδανικός για τον τρόπο παιχνιδιού των Κόκκινων.

Το συμβόλαιο του Τόρες προέβλεπε ρήτρα αποδέσμευσης ύψους εκατό εκατομμυρίων ευρώ, αλλά το γεγονός ότι έληγε την επόμενη σεζόν, έδεσε τα χέρια της Βαλένθια, η οποία την Δευτέρα (27/07) ανακοίνωσε ως νέο προπονητή τον Χάβι Γκράθια και, δύο ημέρες αργότερα, έχασε το μεγαλύτερο της ταλέντο για... ψιλολόγια.

«Το να έρχομαι στο «Μεστάγια» ήταν το απόλυτο. Κάθε λεπτό που περνούσα στο γήπεδο μου έτρεχαν τα σάλια» έχει πει ο ίδιος για την αγάπη του για την Βαλένθια, μέσω της οποίας ανοίγει τα φτερά του για τα «μεγάλα σαλόνια», υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο και δουλεύοντας πλέον υπό τις οδηγίες ενός προπονητή που ξέρει πώς θα τον πιστέψει και θα τον στηρίξει όσο λίγοι. Τώρα είναι σειρά του να ανταποκριθεί σε αυτή την εμπιστοσύνη...

 

Τελευταία Νέα