Οι κορυφαίες νίκες του 200αρη Μουρίνιο

Οι κορυφαίες νίκες του 200αρη Μουρίνιο

bet365

Ο “Special One” έφτασε τις 200 νίκες στην Premier League και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τα πιο χαρακτηριστικά τρίποντα του Πορτογάλου τεχνικού στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (15/8/2004)
«Κάθε αρχή και δύσκολη» λέει το ρητό και για τον Ζοσέ Μουρίνιο το ξεκίνημα στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν απέναντι στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η Τσέλσι υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα της σεζόν 2004-05, φτάνοντας στη νίκη με 1-0, χάρις σε ένα τέρμα του Γκούντιονσεν. Με αυτόν τον τρόπο ο “Special One” συστήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αγγλικό κοινό και έδειξε τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Τσέλσι – Άρσεναλ 6-0 (22/3/2014)
Μία από τις μεγαλύτερες κόντρες (ενδεχομένως η μεγαλύτερη) του Ζοσέ Μουρίνιο στην Αγγλία ήταν με τον Αρσέν Βενγκέρ. Οι δυο τους εξαπέλυαν συνεχώς λεκτικές επιθέσεις ο ένας στον άλλον, ενώ σε μια αναμέτρηση πιάστηκαν στα χέρια. Στον αγώνα της 31ης αγωνιστικής, τη σεζόν 2013-14, ο προπονητής της Άρσεναλ συμπλήρωνε χίλια παιχνίδια στην Premier League και ο Μουρίνιο του χάλασε τη γιορτή. Η Τσέλσι συνέτριψε την αντίπαλό της με 6-0, στο Στάμφορντ Μπριτζ, σε μία νίκη γοήτρου για τον Πορτογάλο τεχνικό και ταυτόχρονα την πιο ευρεία του στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-2 (27/4/2014)
Η αντιπαλότητά του με τη Λίβερπουλ κρατάει από την πρώτη του θητεία στην Τσέλσι. Οι «κόκκινοι» του είχαν στερήσει προκρίσεις στο Champions League, με τον Μουρίνιο να παίρνει τη δική του εκδίκηση στην Premier League, τη σεζόν 2013-14. Η Λίβερπουλ πήγαινε ολοταχώς για τον τίτλο, όμως τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος ο Πορτογάλος της έβαλε “stop”. Η Τσέλσι έφυγε νικήτρια από το Άνφιλντ με σκορ 2-0, στερώντας ουσιαστικά από τους «κόκκινους» το πρωτάθλημα, με τον Μουρίνιο να πανηγυρίζει αυτή τη νίκη, σαν να κατέκτησε η δική του ομάδα τον τίτλο.

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (7/4/2018)
Φιέστα τίτλου είχαν ετοιμάσει οι «πολίτες», αφού με νίκη στο παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής θα κατακτούσαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Όλα έμοιαζαν ιδανικά για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, καθώς στο ημίχρονο είχε προβάδισμα με 2-0, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αποφασισμένοι να χαλάσουν τη γιορτή της μισητής συμπολίτισσας. Με μία επική ανατροπή στην επανάληψη, η Γιουνάιτεντ έφυγε νικήτρια με 3-2 από το Ετιχάντ, με τη Σίτι να μένει με άδεια χέρια και τον Μουρίνιο να νικά για πρώτη φορά τον Γκουαρδιόλα σε ματς της Premier League.

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (2/2/2020)
Πιθανότατα η πιο σημαντική νίκη του στον πάγκο της Τότεναμ, από τον περασμένο Νοέμβριο που βρίσκεται στο τιμόνι της. Οι «πετεινοί» προέρχονταν από μόλις ένα τρίποντο σε πέντε παιχνίδια και ήδη είχαν αρχίσει να χάνουν σημαντικό έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα. Σε ένα «κλασικό» παιχνίδι Μουρίνιο, η Τότεναμ επικράτησε με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι, παρά το γεγονός ότι οι «πολίτες» είχαν κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Μία νίκη με ξεχωριστή βαρύτητα για τον Πορτογάλο, καθώς ήρθε απέναντι στον «αιώνιο» εχθρό, Πεπ Γκουαρδιόλα.

 

Τελευταία Νέα