Λίβερπουλ: Τα ρεκόρ που έσπασε και αυτά που κυνηγάει

Λίβερπουλ: Τα ρεκόρ που έσπασε και αυτά που κυνηγάει

Λίβερπουλ: Τα ρεκόρ που έσπασε και αυτά που κυνηγάει

bet365

Λίγες ημέρες απομένουν για τη μαθηματική κατάκτηση της Premier League από τη Λίβερπουλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει με αριθμούς τις εντυπωσιακές επιδόσεις των «κόκκινων» στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα ρεκόρ που έχει ήδη καταρρίψει

Το καλύτερο ξεκίνημα
Στο πρώτο της παιχνίδι για το 2020, η Λίβερπουλ επικράτησε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με σκορ 2-0, φτάνοντας στους 61 βαθμούς. Αυτή ήταν η 20η νίκη της σε 21 παιχνίδια (και μία ισοπαλία), σε μία επίδοση που είναι η κορυφαία όλων των εποχών στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μάλιστα, οι έξι επόμενες νίκες έφεραν τη Λίβερπουλ στους 79 πόντους, πριν έρθει η πρώτη ήττα από τη Γουότφορντ στην 28η αγωνιστική.

Περισσότεροι βαθμοί σε 38 παιχνίδια
Οι 38 αγωνιστικές αποτελούν μια ολοκληρωμένη σεζόν στην Premier League. Στον ίδιο αριθμό αγώνων (ανεξάρτητα αν περιλαμβάνονται στην ίδια σεζόν), η Λίβερπουλ κατέχει το απόλυτο ρεκόρ συγκομιδής πόντων. Στις 21/1/2019 οι «κόκκινοι» επικράτησαν της Μπράιτον με 1-0 και σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 11/1/2020, νίκησαν την Τότεναμ με το ίδιο σκορ. Μέσα σε αυτό το διάστημα, μεσολάβησαν 38 αγώνες, στους οποίους η ομάδα του Κλοπ μάζεψε 104 βαθμούς. Με αυτό το επίτευγμα ξεπέρασε τους 102 πόντους της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι, από το 2005 και το 2018, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερο σερί νικών εντός έδρας
Στις 30 Ιανουαρίου του 2019 καταγράφηκε η τελευταία απώλεια βαθμών της Λίβερπουλ σε αγώνα της Premier League, στο γήπεδό της. Τότε, είχε μείνει στο 1-1 με τη Λέστερ, όμως μέχρι σήμερα το Άνφιλντ αποτελεί απόρθητο κάστρο, με 22 συνεχόμενες νίκες για τους «κόκκινους». Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Μάντσεστερ Σίτι με 20 σερί «τρίποντα» στο Ετιχάντ, από το Μάρτιο του 2011 έως το Μάρτιο του 2012. Ένα ρεκόρ, που η Λίβερπουλ έχει τη δυνατότητα να διευρύνει.

Μεγαλύτερη στιγμιαία διαφορά από τη δεύτερη θέση
Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Νόριτς (1-0) στην 26η αγωνιστική έφερε τους «κόκκινους» στους 76 πόντους και προσωρινά στο +25 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Κι αυτό γιατί η αναμέτρηση της ομάδας του Γκουαρδιόλα με τη Γουέστ Χαμ αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας. Έστω κι έτσι, όμως, αυτή η βαθμολογική διαφορά (μετέπειτα έπεσε στο +22) ήταν η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει στην ιστορία της Premier League.

Τα ρεκόρ που κυνηγάει

Περισσότερες νίκες σε μία σεζόν
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που έχει καταφέρει να κερδίσει τα περισσότερα παιχνίδια στην Premier League, μέσα σε μία σεζόν. Συγκεκριμένα το 2017-18 και το 2018-19, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τις 32 νίκες στο πρωτάθλημα. Φέτος, μετά από 30 παιχνίδια, η Λίβερπουλ μετρά 27 τρίποντα. Στις εναπομείνασες οκτώ αγωνιστικές κυνηγά έξι νίκες, ώστε να κάνει και αυτό το ρεκόρ δικό της.

Περισσότερες εντός έδρας νίκες σε μία σεζόν
Τρεις ομάδες κατέχουν το συγκεκριμένο ρεκόρ στην Premier League. Η Τσέλσι (2005-06), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2010-11) και η Μάντσεστερ Σίτι (2011-12), που είχαν απολογισμό 18 νίκες και μία ισοπαλία σε μία σεζόν στο γήπεδό τους. Αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ έχει 15/15 στο Άνφιλντ και μπορεί να ονειρεύεται ότι θα γίνει η πρώτη ομάδα, που θα διατηρήσει το απόλυτο σε μία ολόκληρη σεζόν στο σπίτι της.

Περισσότεροι βαθμοί σε μία σεζόν
Τριψήφιο αριθμό πόντων είχε η Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2017-18. Συγκεκριμένα, οι «πολίτες» κατέκτησαν το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, συγκεντρώνοντας 100 βαθμούς. Στις εναπομείνασες οκτώ αγωνιστικές φέτος, η Λίβερπουλ έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει 24 πόντους. Εφόσον πάρει τους 18, τότε θα ξεπεράσει την επίδοση της ομάδας του Γκουαρδιόλα.

Περισσότερες εκτός έδρας νίκες σε μία σεζόν
Αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ έχει κερδίσει τα 12 από τα 15 παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από το Άνφιλντ, στο φετινό πρωτάθλημα. Το απόλυτο ρεκόρ κατέχει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τη σεζόν 2017-18 είχε πάρει 16 «διπλά» στην Premier League. Εφόσον η ομάδα του Κλοπ καταφέρει να κάνει εκτός έδρας το 4/4 μέχρι το τέλος, τότε θα ισοφαρίσει την επίδοση των «σίτιζενς».

Πιο γρήγορη μαθηματική κατάκτηση
Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ ήταν οι πιο «βιαστικές» στην κατάκτηση του τίτλου. Τόσο η Γιουνάιτεντ, τη σεζόν 2000-01, όσο και η Σίτι, τη σεζόν 2017-18, εξασφάλισαν τον τίτλο πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League. Αυτή τη στιγμή, η Λίβερπουλ έχει τη δυνατότητα να συντρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ, αφού απομένουν οκτώ παιχνίδια μέχρι το τέλος και μπορεί από αυτή την αγωνιστική κιόλας να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλήτρια.

Μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά στο τέλος
Τη σεζόν 2017-18, η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε στην πρώτη θέση με 100 βαθμούς, με τη δεύτερη Γιουνάιτεντ να συγκεντρώνει 81. Αυτή η διαφορά των 19 πόντων είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Premier League, όμως φέτος η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να την ξεπεράσει. Κάποια στιγμή έφτασε στο +25 από τη δεύτερη θέση, ενώ τώρα είναι στο +20.

 

Τελευταία Νέα