Η «μπλε» γερμανική παροικία του Λονδίνου

Η «μπλε» γερμανική παροικία του Λονδίνου

Η «μπλε» γερμανική παροικία του Λονδίνου

bet365

Ο Τίμο Βέρνερ γίνεται ο έβδομος Γερμανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Τσέλσι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι ήταν οι έξι συμπατριώτες του, που υπήρξαν κάτοικοι Στάμφορντ Μπριτζ.

Σεμπάστιαν Κνάισλ
Ο πρώτος Γερμανός ποδοσφαιριστής που αφίχθη στο Στάμφορντ Μπριτζ ήταν ο Κνάισλ, το καλοκαίρι του 2000. Δεν είχε κλείσει καν τα 18 τότε, με τους «μπλε» να τον αποκτούν από τις ακαδημίες της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ωστόσο, δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο αγώνα με την Τσέλσι, παρά το γεγονός πως ήταν για πέντε χρόνια ποδοσφαιριστής της. Μέσα σε αυτό το διάστημα είχε παραχωρηθεί και δανεικός, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε να βρει μια θέση στην αγγλική ομάδα.

Ρόμπερτ Χουτ
Σε ηλικία μόλις 17 ετών, το 2001, έφυγε από την πατρίδα του και έγινε κάτοικος Λονδίνου, για λογαριασμό της Τσέλσι. Στο τέλος εκείνης της σεζόν έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και σταδιακά ξεκίνησε να έχει πιο συχνή παρουσία στην ενδεκάδα. Ωστόσο, η μετέπειτα παρουσία των Τέρι και Καρβάλιο στο κέντρο της άμυνας περιόρισε τις συμμετοχές του Γερμανού στόπερ. Παρόλα αυτά, ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν αρνητικός στην παραχώρησή του, το καλοκαίρι του 2005. Τελικά, ένα χρόνο μετά, ο Χουτ έφυγε για τη Μίντλεσμπρο, έχοντας κερδίσει δύο φορές την Πρέμιερ Λιγκ με τους «μπλε».

Μίκαελ Μπάλακ
Ο κορυφαίος Γερμανός, που φόρεσε τη φανέλα των «μπλε» και χωρίς μάλιστα ο σύλλογος να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για να τον αποκτήσει. Το καλοκαίρι του 2006, ο Μπάλακ έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου και παρά το ενδιαφέρον από Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ και Μίλαν, εκείνος συμφώνησε με την Τσέλσι. Σε τέσσερα χρόνια στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Γερμανός χαφ αγωνίστηκε σε 167 παιχνίδια και κατέκτησε μία φορά την Πρέμιερ Λιγκ (2009-10), ενώ το 2008 έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2010 επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Λεβερκούζεν, αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν ήταν διατεθειμένος να του δώσει κάτι παραπάνω από μονοετές συμβόλαιο, λόγω της ηλικίας του.

Μάρκο Μάριν
Ο γνώριμός μας - από την παρουσία του στην Ελλάδα - μεσοεπιθετικός είχε το προσωνύμιο «Γερμανός Μέσι» στο ξεκίνημα της καριέρας του. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του με Γκλάντμπαχ και Βέρντερ Βρέμης του άνοιξαν την πόρτα για το Στάμφορντ Μπριτζ. Το καλοκαίρι του 2012 ο Μάριν υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Τσέλσι, όμως μόνο την πρώτη σεζόν αγωνίστηκε σε κάποια ελάχιστα παιχνίδια με τους «μπλε». Ακολούθησαν συνεχόμενοι δανεισμοί, ώσπου το 2016 ο αγγλικός σύλλογος τον παραχώρησε με μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Αντρέ Σίρλε
Τη σεζόν 2012-13 έγινε ντόρος γύρω από το όνομά του, λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεών του με τη φανέλα της Λεβερκούζεν. Το ίδιο καλοκαίρι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε το χέρι στην τσέπη, παίρνοντας το Γερμανό μεσοεπιθετικό στο Λονδίνο. Στην πρώτη του σεζόν στο Στάμφορντ Μπρτζ, ο Σίρλε ήταν στις βασικές επιλογές του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως στη συνέχεια αγωνιζόταν συνήθως ως αλλαγή. Σταδιακά, τα λεπτά συμμετοχής του μειώνονταν, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2015 να παραχωρηθεί στη Βόλφσμπουργκ, καθώς η Τσέλσι ήθελε να με τα ίδια χρήματα να αποκτήσει τον Κουαδράδο από τη Φιορεντίνα.

Αντόνιο Ρούντιγκερ
Ένα συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της χώρας του θα βρει ο Τίμο Βέρνερ κατά την άφιξή του στο Λονδίνο. Ο Ρούντιγκερ αγωνίζεται στην Τσέλσι από το καλοκαίρι του 2017, όταν αποκτήθηκε από τη Ρόμα. Πολύ γρήγορα κέρδισε θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας, με την παρουσία του να εμπνέει σιγουριά. Πριν από ένα χρόνο αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, όμως επανήλθε και πήρε ξανά τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Πλέον, μαζί με τον Βέρνερ θα αποτελούν το γερμανικό δίδυμο στο Στάμφορντ Μπριτζ.

 

Τελευταία Νέα