Αυτοί που δε χόρεψαν τανγκό στο Καμπ Νου

Αυτοί που δε χόρεψαν τανγκό στο Καμπ Νου

Αυτοί που δε χόρεψαν τανγκό στο Καμπ Νου

bet365

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πλησιάζει στην Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε συμπατριώτες του Αργεντινού επιθετικού, που δεν «έπιασαν» στους Καταλανούς.

Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο
Μπορεί να έκανε σπουδαία καριέρα στη Βαλένθια, όμως πριν μετακομίσει στο Μεστάγια ήταν κάτοικος Καμπ Νου. Η πρώτη εμπειρία του Αργεντινού αμυντικού στην Ευρώπη ήταν τη σεζόν 1998-99, όταν αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα, ως δανεικός από τη Βελέζ Σάρσφιλντ. Ο Πελεγκρίνο είχε αρκετές συμμετοχές είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή, όμως ο Λουίς Φαν Χααλ δεν τον κράτησε στη Βαρκελώνη μετά το τέλος της χρονιάς. Ο Αργεντινός αποχώρησε ως πρωταθλητής Ισπανίας και συνέχισε την καριέρα του στη Βαλένθια.

Χουάν Ρομάν Ρικέλμε
Ένας από τους παίκτες, που σε νεαρή ηλικία τον είχαν αποκαλέσει «νέο Μαραντόνα». Ο Αργεντινός αποτέλεσε το τελευταίο κλασικό 10άρι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως παρά το σπουδαίο ταλέντο του δεν μπόρεσε να «κουμπώσει» στην Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν ο πρώτος σταθμός στην καριέρα του Ρικέλμε στην Ευρώπη, το 2002. Εκείνη τη χρονιά προπονητής των Καταλανών ήταν ο Λουίς Φαν Χααλ, ο οποίος δεν είχε σε μεγάλη εκτίμηση τον Αργεντινό χαφ. Μάλιστα, δεν το χρησιμοποιούσε στη φυσική του θέση, αλλά στα άκρα. Το καλοκαίρι του 2003, η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ροναλντίνιο και παραχώρησε στη Βιγιαρεάλ (αρχικά δανεικό) τον Ρικέλμε.

Χουάν Πάμπλο Σορίν
Μπορεί στην Ευρώπη να αγωνίστηκε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), όμως σε καμία ομάδα δεν μπόρεσε να στεριώσει για πάνω από δύο χρόνια. Μία από αυτές ήταν και η Μπαρτσελόνα, στην οποία πήγε τον Ιανουάριο του 2003, ως δανεικός από τη βραζιλιάνικη Κρουζέιρο. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια στο δεύτερο μισό της σεζόν, όμως το ίδιο καλοκαίρι έληξε ο δανεισμός του. Οι «μπλαουγκράνα» επέλεξαν να μην τον κρατήσουν και μετά από ένα εξάμηνο παραμονής στο Καμπ Νου αποχώρησε.

Μάξι Λόπες
Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ προκάλεσαν το ενδιαφέρον τις Μπαρτσελόνα. Τον Ιανουάριο του 2005, οι «μπλαουγκράνα» τον έκαναν δικό τους, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του τραυματία Λάρσον. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να θεωρηθεί βασικός, με την παρουσία του να περιορίζεται σε κάποιες ελάχιστες συμμετοχές, κυρίως ως αλλαγή. Ο Μάξι Λόπες ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2007, όμως την τελευταία σεζόν είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στη Μαγιόρκα.

Γκαμπριέλ Μιλίτο
Το καλοκαίρι του 2007 ο Αργεντινός αμυντικός πέρασε με μεγάλες προσδοκίες το κατώφλι του Καμπ Νου, παίρνοντας μεταγραφή από τη Σαραγόσα. Στην πρώτη του χρονιά ο Μιλίτο ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας των «μπλαουγκράνα», όμως προς το τέλος της σεζόν υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο. Η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για σχεδόν δύο χρόνια. Ουσιαστικά δεν επανήλθε ποτέ στο σημείο που ήταν πριν τον τραυματισμό και μέχρι το 2011 – όταν και αποχώρησε – οι συμμετοχές του ήταν σποραδικές.

 

Τελευταία Νέα