Η στιγμή που τα παιδιά έγιναν... άντρες

Η στιγμή που τα παιδιά έγιναν... άντρες

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους αγώνες, στους οποίους πέντε νεαροί παίκτες έδειξαν την κλάση τους και φάνηκε πως θα αφήσουν εποχή τα επόμενα χρόνια.

Όουεν vs Αργεντινή
Μόλις στα 18 του χρόνια κατάφερε να στρέψει πάνω του όλους τους προβολείς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στις αρχές του 1998 έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε με την εθνική ανδρών της Αγγλίας και λίγους μήνες αργότερα έφτασε στο αντίστοιχο επίτευγμα, ως ο πιο μικρός που αγωνίστηκε με τα «λιοντάρια» σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο παιχνίδι της φάσης των «16» απέναντι στην Αργεντινή έλαμψε το «άστρο» του Μάικλ Όουεν. Το τέρμα που σημείωσε, περνώντας σαν σταματημένους τους Αγιάλα και Σαμότ πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σίμαν, θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα πιο σπουδαία στην ιστορία της εθνικής του ομάδας. Και μπορεί η Αγγλία να αποκλείστηκε στα πέναλτι, όμως αυτό το γκολ και η εμφάνιση του νεαρού Όουεν έδειξαν το πλούσιο ταλέντο του.

Μέσι vs Χετάφε
Το παιχνίδι, στο οποίο ξεκίνησε η σύγκριση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Στις 18 Απριλίου 2007, ο Αργεντινός δεν είχε καν κλείσει τα 20 του χρόνια και δε φορούσε ούτε το Νο10 στη φανέλα (το είχε ο σπουδαίος Ροναλντίνιο). Ωστόσο, αυτό που έκανε στον ημιτελικό του κυπέλλου Ισπανίας απέναντι στη Χετάφε έδειξε τι θα επακολουθούσε τα επόμενα χρόνια. Πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όλη την άμυνα και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα και προκαλέσει ντελίριο στο Καμπ Νου. Ένα γκολ-καρμπόν με αυτό του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986, κόντρα στην Αγγλία και ταυτόχρονα η στιγμή που ξεκίνησαν όλοι να βλέπουν στο πρόσωπο του Μέσι το διάδοχο του «Ντιεγκίτο».

Μπέιλ vs Ίντερ
Η αρχική του θέση ήταν αυτή του αριστερού μπακ, όμως μετά τη μεταγραφή του στην Τότεναμ, ο Ουαλός άσος μετακινήθηκε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες. Η παρθενική σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ του μετέπειτα τέσσερις φορές πρωταθλητή Ευρώπης ήταν με τους «πετεινούς» το 2010-11 και το παιχνίδι που άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη ήταν στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ. Στις 20 Οκτωβρίου 2010, ο Μαϊκόν βίωσε ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του, αφού ο Μπέιλ τον έκανε ό,τι ήθελε στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας των «νερατζούρι». Η Τότεναμ μπορεί να ηττήθηκε με 4-3, όμως ο 21χρονος – τότε - ακραίος έκανε χατ-τρικ και έστρεψε πάνω του το ενδιαφέρον όλων των «μεγάλων» της Ευρώπης.

Σαλάχ vs Τσέλσι
Ο πρώτος του σταθμός στα ευρωπαϊκά γήπεδα ήταν η Ελβετία και συγκεκριμένα η Βασιλεία. Κάποια χρόνια μετά κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ, όμως από το ξεκίνημά του στη διοργάνωση έδειξε πως είχε έρθει για να μεγαλουργήσει. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός έκανε ντεμπούτο στο Στάμφορντ Μπριτζ, με αντίπαλο την Τσέλσι. Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο Σαλάχ μετέτρεψε την αναμέτρηση σε “one man show” οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 2-1 επί των Λονδρέζων. Ο 21χρονος – τότε - άσος σημείωσε ένα τέρμα και αυτή του η εμφάνιση έκανε την αγγλική ομάδα να το βάλει στα «ραντάρ» της, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά να τον αποκτήσει. Άσχετα που τελικά οι «μπλε» δεν εκτίμησαν τότε σωστά το πραγματικό του ταλέντο και αργότερα τον έδιωξαν.

Εμπαπέ vs Μάντσεστερ Σίτι
Μόλις μία σεζόν ήταν αρκετή για να κάνει το «μπαμ» και να δείξει το πλούσιο ταλέντο του. Το 2016-17 έγινε γνωστός στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ο Γάλλος επιθετικός, κυρίως με τις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό. Μέχρι την 21η Φεβρουαρίου 2017, ο Εμπαπέ μετρούσε μόλις 25 λεπτά συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εκείνο το βράδυ, όμως στο Ετιχάντ, ο 18χρονος άσος «συστήθηκε» στο κοινό. Οι Μονεγάσκοι μπορεί να ηττήθηκαν με 5-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως ο Εμπαπέ έκανε άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων. Δεν ήταν μόνο το γκολ που σημείωσε (το παρθενικό του) αλλά η γενικότερη εμφάνισή του στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16». Από εκείνη τη μέρα και μετά πήρε μπρος και δεν το σταμάταγε κανείς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα