Μπαρτσελόνα: Αυτοί που έκαναν «χατ-τρικ» στις ασίστ

Μπαρτσελόνα: Αυτοί που έκαναν «χατ-τρικ» στις ασίστ

Μπαρτσελόνα: Αυτοί που έκαναν «χατ-τρικ» στις ασίστ

bet365

Στο παιχνίδι απέναντι στην Μπέτις ο Λιονέλ Μέσι μοίρασε τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα, που έδωσαν τρεις ή περισσότερες τελικές πάσες σε ένα παιχνίδι.

Ροναλντίνιο
Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα και του ποδοσφαίρου γενικότερα το θυμούνται περισσότερο για τα εκπληκτικά γκολ του και τις περίτεχνες ντρίμπλες του. Ωστόσο, ο «μάγος» είχε έφεση και στις ασίστ, δίνοντας τρεις σε ένα παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» τη σεζόν 2003-04. Στη νίκη με 4-0 επί της Μούρθια για το κύπελλο Ισπανίας, ο Βραζιλιάνος άσος είχε τρεις τελικές πάσες προς τους Σαβιόλα και Όφερμαρς (2), ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε με πέναλτι – που είχε κερδίσει ο ίδιος – το τελικό σκορ.

Τσάβι
Ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και κύριος εκφραστής του «τίκι-τάκα» επί εποχής Γκουαρδιόλα. Ο Τσάβι έδωσε συνολικά 184 ασίστ ως παίκτης των «μπλαουγκράνα», όμως σε κάποια ματς ήταν... το κάτι άλλο. Σε τρία διαφορετικά παιχνίδια ο Ισπανός χαφ μοίρασε από τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του. Το 2001-02 στο 3-2 επί της Αλαβές, το 2008-09 στο 6-0 επί της Μάλαγα (είχε σημειώσει και ένα γκολ) και το 2011-12 στο 4-0 επί της Οσασούνα. Ωστόσο, highlight όλης της καριέρας του ήταν το 6-2 της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ Μαδρίτης, τη σεζόν 2008-09. Σε εκείνο το παιχνίδι μπορεί να μη σκόραρε, όμως είχε δώσει τέσσερις (!) ασίστ στους συμπαίκτες του.

Αντρές Ινιέστα
Ο συνοδοιπόρος του Τσάβι στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα δε θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη κατηγορία της δημιουργίας. Ο σπουδαίος Ισπανός μέσος είχε καταφέρει σε τρεις αναμετρήσεις να κάνει «χατ-τρικ» στις ασίστ, το διάστημα που αγωνιζόταν στους «μπλαουγκράνα». Τη σεζόν 2008-09 στο 4-0 επί της Σεβίλλης (είχε πετύχει το άλλο γκολ), τη σεζόν 2011-12 στο 4-1 επί της Μάλαγα και τη σεζόν 2012-13 στο 0-4 στην έδρα της Λεβάντε (ξανά είχε σημειώσει το άλλο τέρμα της ομάδας του).

Λουίς Σουάρες
Μπορεί ο λόγος που τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα το 2014 ήταν για να «φορτώνει» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα – κάτι που κάνει πολύ καλά – όμως ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει αποδειχθεί εξαιρετικός και στη δημιουργία. Ούτε σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε τέσσερα παιχνίδια ο Σουάρες έχει μοιράσει τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του. Τη σεζόν 2014-15 στο 6-0 επί της Χετάφε (το ίδιο επίτευγμα από τον Μέσι, με ίδιο σκορ και ίδιο αντίπαλο, ένα χρόνο μετά), τη σεζόν 2015-16 στο 0-8 στην έδρα της Λα Κορούνια (είχε πετύχει και τέσσερα γκολ), τη σεζόν 2017-18 στο 2-4 της Μπάρτσα ξανά στο Ριαθόρ και τη φετινή σεζόν στο 4-1 επί της Αλαβές.

Νεϊμάρ
Ο κόσμος στο Καμπ Νου το νοσταλγεί ακόμα, κυρίως για τα γκολ και τις περίτεχνες ενέργειές του. Παρά τη στενή του σχέση με τα δίχτυα, ο Νεϊμάρ σε ένα και μοναδικό παιχνίδι έδειξε τρομερή ευχέρεια στη δημιουργία. Στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2016-17, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τη Σέλτικ με σκορ 7-0, με το Βραζιλιάνο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Σημείωσε ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και μοίρασε τέσσερις ασίστ στους συμπαίκτες του. Έναν αριθμό, που μόνο ο Τσάβι είχε φτάσει νωρίτερα.

Λιονέλ Μέσι
Οι τρεις ασίστ στον αγώνα με την Μπέτις δεν είναι ένα επίτευγμα που έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο σούπερ-Λίο. Συγκεκριμένα, ήταν το τρίτο παιχνίδι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, που ο Μέσι έκανε «χατ-τρικ» στις τελικές πάσες. Το πρώτο ήταν τη σεζόν 2013-14, σε έναν αγώνα κυπέλλου με τη Λεβάντε, με την Μπάρτσα να νικά με 4-1 και τον Μέσι να δίνει τρεις ασίστ στον ίδιο παίκτη, τον Τέγιο. Η δεύτερη φορά ήταν τη σεζόν 2015-16, στο 6-0 επί της Χετάφε στο πρωτάθλημα, όπου ο Αργεντινός είχε ένα γκολ και τρεις τελικές πάσες. «Χατ-τρικ» στις ασίστ έχει κάνει και με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, στο 6-1 επί της Παραγουάης στο Κόπα Αμέρικα του 2015.

 

Τελευταία Νέα