Μπαρτσελόνα: Οι αλλαγές που φέρνει ο Κίκε Σετιέν

Μπαρτσελόνα: Οι αλλαγές που φέρνει ο Κίκε Σετιέν

Μπαρτσελόνα: Οι αλλαγές που φέρνει ο Κίκε Σετιέν

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος κάνει μια πρώτη ανάγνωση των αγωνιστικών διαφοροποιήσεων που θα έχει η Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του Κίκε Σετιέν.

Οι οδυνηροί αποκλεισμοί από το Τσάμπιονς Λιγκ τα προηγούμενα χρόνια και οι μέτριες εμφανίσεις τη φετινή σεζόν οδήγησαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην πόρτα της εξόδου και ο Κίκε Σετιέν είναι αυτός που αναλαμβάνει να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της Μπαρτσελόνα. Ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια πως λατρεύει όλη τη φιλοσοφία του συλλόγου και πλέον έχει την ευκαιρία να βάλει τις δικές του «πινελιές», προκειμένου να κάνει την ομάδα που ονειρεύεται. Πως θα γίνει αυτό; Αρχικά, με:

Προώθηση παικτών από τη Masia
Ως λάτρης της φιλοσοφίας των Καταλανών από τα χρόνια του Γιόχαν Κρόιφ, ο Κίκε Σετιέν δε γίνεται να αγνοήσει το δημιούργημα του αείμνηστου «ιπτάμενου» Ολλανδού. Η περίφημη “Masia” δεν έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια παίκτες όπως ο Μέσι, ο Τσάβι και ο Ινιέστα, όμως είναι δεδομένο πως ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα θα δουλέψει πολύ στο κομμάτι της προώθησης παικτών από τις ακαδημίες, όπως έκανε στην Μπέτις με τον Ζούνιορ Φίρπο, ο οποίος τώρα είναι παίκτης των Καταλανών. Το τελευταίο διάστημα μόνο ο Ανσού Φάτι έχει κάνει αίσθηση, προερχόμενος από τα φυτώρια της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ρίκι Πουίγκ θεωρείται το “next big thing” της ομάδας.

Αξιοποίηση των Ντεμπελέ-Γκριεζμάν
Δύο από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου (μαζί με αυτή του Κουτίνιο). Ο Ουσμάν Ντεμπελέ έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους ανθρώπους της ομάδας με τα πειθαρχικά του παραπτώματα, όμως είναι δεδομένο πως ο Σετιέν θα του δώσει μία ακόμη ευκαιρία. Άλλωστε, το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Παραπλήσια και η περίπτωση του Γκριεζμάν, ο οποίος δεν έχει δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Καμπ Νου. Ήδη, ο Γάλλος επιθετικός δείχνει πιο ευδιάθετος στις προπονήσεις και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Σουάρες, αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο όπλο του νέου προπονητή στην κορυφή της επίθεσης.

Επιστροφή στο «τίκι-τάκα»
Ο Βαλβέρδε κατηγορήθηκε ουκ ολίγες φορές για τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, αφού υπήρχαν περιπτώσεις που θυσίαζε το θέαμα για χάρη του αποτελέσματος. Από την άλλη, ο Σετιέν είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, κάτι που εφάρμοζε ακόμη και σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, όπως η Λας Πάλμας και η Μπέτις. Άλλωστε, με ένα εντυπωσιακό 4-3 είχε αλώσει το Καμπ Νου πριν από ένα χρόνο και όχι με κάποιο «φτωχό» 1-0. Θαυμαστής του Κρόιφ, με ποδόσφαιρο κυριαρχίας, ο Σετιέν δεν αποκλείεται να έχει ένα στυλ παιχνιδιού, που θα θυμίζει το «τίκι-τάκα» της εποχής Γκουαρδιόλα.

«Προστασία» του Μέσι
Με κάθε τρόπο, ακόμη και πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, είχε δηλώσει θαυμαστής του Αργεντινού σούπερ σταρ. Από το «θα βάλω τα κλάματα όταν αποσυρθεί», μέχρι το «ελπίζω πρώτα να πεθάνω και μετά να σταματήσει το ποδόσφαιρο ο Μέσι». Πλέον, έχει την ευτυχία να είναι προπονητής του και σίγουρα θα θέλει να τον έχει όσο το δυνατόν περισσότερο στην «πρώτη γραμμή». Ο Μέσι οδεύει ήδη προς τα 33 και χρειάζεται ειδική διαχείριση πλέον. Το τελευταίο διάστημα αναγκαζόταν να τραβάει μόνος του όλο το κουπί, ακόμη και στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Όλες οι παραπάνω αλλαγές που ετοιμάζεται να φέρει ο Σετιέν (Γκριεζμάν-Ντιμπάλα, παίκτες από ακαδημία, «τίκι-τάκα») ενδεχομένως να «προστατεύσουν» τον Μέσι και να τον έχουν φρέσκο στα πιο σημαντικά ραντεβού.

 

Τελευταία Νέα