Παίκτες που αγωνίστηκαν σε Ίντερ και Γιουνάιτεντ

Παίκτες που αγωνίστηκαν σε Ίντερ και Γιουνάιτεντ

bet365

Ρομέλου Λουκάκου και Αλέξις Σάντσες αποχώρησαν από το Ολντ Τράφορντ, προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Σαν Σίρο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο συλλόγων.

Πολ Ινς
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον πήρε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1989, με τον Άγγλο χαφ να αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους, στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Ινς κατέκτησε δύο φορές την Πρέμιερ Λιγκ και πολλούς ακόμη τίτλους με τους «μπέμπηδες», πριν αποφασίσει να αποχωρήσει το 1995 για λογαριασμό της Ίντερ. Με τους «νερατζούρι» είχε δύο επιτυχημένες χρονιές σε προσωπικό επίπεδο, αν και η ομάδα δεν έφτασε στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Το 1997, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αγγλία για οικογενειακούς λόγους, παρά το γεγονός πως η Ίντερ του είχε προτείνει επέκταση του συμβολαίου του.

Λοράν Μπλαν
Ένας από τους ποδοσφαιριστές, που είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται μετά την ηλικία των 30 ετών, με την Ίντερ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποτελούν τις δύο τελευταίες ομάδες του. Το 1999, στα 34 του, πήρε μεταγραφή για τους «νερατζούρι» και έγινε μέλος της υπερομάδας των Ρονάλντο, Βιέρι, Ζαμοράνο, Μπάτζιο και Ζανέτι. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στο Μιλάνο, ο 36χρονος Μπλαν υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς αποτελούσε για πολλά χρόνια το διακαή πόθο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για το κέντρο της άμυνας. Και στο Ολντ Τράφορντ έμεινε δύο χρόνια, με τον Μπλαν να κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ το 2003 και στη συνέχεια να αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν
Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πορεία στα ιταλικά γήπεδα (Σαμπντόρια, Πάρμα, Λάτσιο) ο Αργεντινός χαφ αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα για την Πρέμιερ Λιγκ, το 2001, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο Ολντ Τράφορντ δεν προσαρμόστηκε ποτέ και μετά από δύο χρόνια αποχώρησε, για λογαριασμό της Τσέλσι. Ούτε στους «μπλε» κατάφερε να βρει τα πατήματά του, με αποτέλεσμα το 2004 να παραχωρηθεί δανεικός στην Ίντερ, έπειτα και από την άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ. Στους «νερατζούρι» αγωνίστηκε για δύο χρόνια, κατακτώντας δύο κύπελλα και ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, πριν επιστρέψει στη συνέχεια στην πατρίδα του.

Νεμάνια Βίντιτς
Όταν το 2006 άφηνε τη Σπαρτάκ Μόσχας και υπέγραφε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κανείς δεν περίμενε την εντυπωσιακή πορεία στην καριέρα του. Ο Σέρβος στόπερ έγινε βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας των «μπέμπηδων» και μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ συνέθεσαν ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα στην Ευρώπη. Στα οκτώ χρόνια παρουσίας του στο Ολντ Τράφορντ, ο Βίντιτς κατέκτησε – μεταξύ άλλων – πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2014, σε ηλικία 33 ετών, έμεινε ελεύθερος από τη Γιουνάιτεντ, με τον ίδιο να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ίντερ. Την πρώτη σεζόν στο Μιλάνο ήταν βασικός, όμως στη δεύτερη χρονιά έμεινε στον πάγκο. Μεσούσης της σεζόν αποφάσισε να φύγει από την ομάδα και στη συνέχεια να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Ο υποβιβασμός της Γιουβέντους στη Serie B το 2006, λόγω του σκανδάλου Calciopoli, έφερε το Σουηδό επιθετικό στην αγκαλιά της Ίντερ. Στους «νερατζούρι» αγωνίστηκε για τρία χρόνια, κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα Ιταλίας, πριν στη συνέχεια γίνει ανταλλαγή με τον Ετό και συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Αφού αγωνίστηκε σε Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν, το 2016, ο 35χρονος – πλέον – Ιμπραΐμοβιτς φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο. Λόγω των εντυπωσιακών εμφανίσεών του, επέκτεινε τη συνεργασία του για έναν ακόμη χρόνο, όμως στη συνέχεια τραυματίστηκε στο γόνατο και το 2018 αποχώρησε, με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Τελευταία Νέα