Στο “Derbi Madrileño” και με τις δύο φανέλες

Στο “Derbi Madrileño” και με τις δύο φανέλες

bet365

Ο Άλβαρο Μοράτα αγωνίζεται εναντίον της πρώην ομάδας του σήμερα στο Μετροπολιτάνο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν στο ντέρμπι Ατλέτικο-Ρεάλ και με τις δύο ομάδες.

Ούγκο Σάντσες
Ο Μεξικανός επιθετικός ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 1981, για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στους «ροχιμπλάνκος», αγωνίστηκε οκτώ φορές εναντίον της Ρεάλ, πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Μάλιστα, τη σεζόν 1983-84, η Ατλέτικο νίκησε 1-0, με ένα δικό του τέρμα. Το καλοκαίρι του 1985 μεταπήδησε στο Μπερναμπέου, όπου έμεινε για επτά χρόνια. Σε αυτό το διάστημα πήρε μέρος σε οκτώ “Derbi Madrileño”, σκοράροντας δύο φορές για λογαριασμό της «βασίλισσας».

Μπερντ Σούστερ
Μετά από οκτώ χρόνια στην Μπαρτσελόνα, ο Γερμανός μέσος πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1988. Στο Μπερναμπέου έμεινε για δύο σεζόν και αγωνίστηκε σε τρία ντέρμπι κόντρα στην Ατλέτικο, σημειώνοντας μάλιστα και δύο γκολ. Το 1990, πήρε την απόφαση να αλλάξει γειτονιά στη Μαδρίτη και να συνεχίσει την καριέρα του στο Βιθέντε Καλτερόν. Στα τρία χρόνια, που φόρεσε τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος» τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του πέντε φορές, χωρίς να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Σαντιάγο Σολάρι
Ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 1999, για λογαριασμό της Ατλέτικο. Ο Αργεντινός άσος φόρεσε τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος» μέχρι το καλοκαίρι του 2000, όταν η ομάδα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Στη συνέχεα μετακινήθηκε στη μισητή συμπολίτισσα, με την οποία αγωνίστηκε για πέντε χρόνια. Ως ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο, ο Σολάρι έπαιξε τρεις φορές κόντρα στη Ρεάλ (σημείωσε ένα γκολ), ενώ ως παίκτης της «βασίλισσας» συμμετείχε σε τέσσερα “Derbi Madrileño” (δύο γκολ).

Χοσέ Αντόνιο Ρέγες
Ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ από το 2004, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να πιέζει ασφυκτικά να τον κάνει δικό της το 2006. Ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν αντίθετος, όμως τελικά πείστηκε να τον παραχωρήσει δανεικό για μία χρονιά. Ο Ισπανός φορ αγωνίστηκε δύο φορές εναντίον της Ατλέτικο τη σεζόν 2006-07, χωρίς να μπορέσει να σημειώσει κάποιο τέρμα. Το καλοκαίρι του 2007, ήταν η σειρά των «ροχιμπλάνκος» να τον πάρουν από την Άρσεναλ, αυτή τη φορά με κανονική μεταγραφή. Ο Ρέγες έμεινε στο Βιθέντε Καλντερόν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 (μεσολάβησε και ένας δανεισμός στην Μπενφίκα) και κόντρα στη Ρεάλ αγωνίστηκε επτά φορές για το πρωτάθλημα και δύο φορές για το κύπελλο, με απολογισμό ένα τέρμα.

Τιμπό Κουρτουά
Θα βρεθεί για πρώτη φορά στο γήπεδο της Ατλέτικο, ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο Μπερναμπέου, ο Βέλγος τερματοφύλακας πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε μαδριλένικο ντέρμπι, φορώντας τη φανέλα της «βασίλισσας». Αντίθετα, την τριετία 2011-2014 που αγωνιζόταν στους «ροχιμπλάνκος», ως δανεικός από την Τσέλσι, ο Κουρτουά ήταν ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών. Τέθηκε αντιμέτωπος οκτώ φορές (έξι στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο) με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κρατώντας μόλις σε ένα παιχνίδι ανέπαφη την εστία του.

 

Τελευταία Νέα