Ο Μουρίνιο και οι σωματοφύλακές του

Ο Μουρίνιο και οι σωματοφύλακές του

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Ζοσέ Μουρίνιο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ακόμη ποδοσφαιριστές, που – κόντρα στο ρεύμα της εποχής – έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ντιντιέ Ντρογκμπά
Οι δρόμοι τους αντάμωσαν για πρώτη φορά το 2004, όταν ο Ιβοριανός επιθετικός αποτέλεσε μία από τις πρώτες μεταγραφές του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι. Την επόμενη τριετία, οι δυο τους απέκτησαν ισχυρούς δεσμούς, που δεν αλλοιώθηκαν στο χρόνο, ακόμη και όταν οι δρόμοι τους χώρισαν. «Θα είναι για πάντα μέρος της ζωής μου, αφού η σχέση μας ξεπερνάει τα όρια του ποδοσφαίρου», είχε πει κάποτε για τον Ντρογκμπά ο Special One. Η εκτίμηση του ενός προς τον άλλον φάνηκε ξανά το 2014, όταν ο Μουρίνιο πήρε ξανά στην Τσέλσι τον 36χρονο – πλέον – Ντρογκμπά. «Ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα, αφού δεν μπορούσα να αρνηθώ την ευκαιρία να δουλέψω ξανά με τον Ζοσέ Μουρίνιο», είχε πει τότε ο Ιβοριανός στράικερ.

Γουέσλι Σνάιντερ
Οι δυο τους συνυπήρξαν μαζί μόλις για μία σεζόν (2009-10) όμως αυτό αρκούσε για να αναπτυχθεί μία δυνατή φιλία. Ο Γουέσλι Σνάιντερ ήταν παίκτης-κλειδί στην ενδεκάδα της Ίντερ, που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2010 ήταν η κορυφαία χρονιά στην καριέρα του Ολλανδού μέσου, που έφτασε μέχρι την 4η θέση στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα. Μάλιστα, στο γκαλά της FIFA, ο Σνάιντερ είχε ευχαριστήσει δημόσια τον Ζοσέ Μουρίνιο, αποκαλώντας τον «κορυφαίο προπονητή στον κόσμο» και προκαλώντας τη συγκίνηση του Πορτογάλου. Η σχέση τους παρέμεινε ισχυρή, με τον Ολλανδό να ζητά από τότε τη συμβουλή του Special One σε κάθε νέο επαγγελματικό του βήμα.

Μίκαελ Εσιέν
Ο παλιός μας γνώριμος, από το σύντομο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές, που ανέπτυξαν ιδιαίτερη σχέση με τον Μουρίνιο, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον πήρε στην Τσέλσι το 2005 και του έδωσε φανέλα βασικού, για όσα χρόνια έμεινε ο ίδιος στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η συνέχεια βρήκε τον Special One στους πάγκους της Ίντερ και της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ποτέ δεν ξέχασε τη «χημεία» που είχε με τον Εσιέν. Έτσι, το 2012 πήρε δανεικό στο Μπερναμπέου τον Γκανέζο μέσο, με τους δυο τους να είναι ιδιαίτερα... διαχυτικοί κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης. «Τον νιώθω σαν γιο μου», είχε πει τότε ο Μουρίνιο, με τον Εσιέν να αποκαλεί «πατέρα» τον προπονητή του. Μάλιστα, στο τελευταίο του παιχνίδι με τη «βασίλισσα», ο Εσιέν σκόραρε και έσπευσε να αφιερώσει το γκολ του στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Νεμάνια Μάτιτς
Ίσως από τους ποδοσφαιριστές που αυτή την εποχή δε βγάζουν... άχνα στα αποδυτήρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι αυτό γιατί εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο. Η Τσέλσι μπορεί να τον είχε διώξει το 2011, όμως τρία χρόνια μετά, ο Πορτογάλος τεχνικός απαίτησε την επιστροφή του στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Σέρβος μέσος ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους των «μπλε» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015, υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο. Μάλιστα, ο Special One τον πήρε μαζί του στο Ολντ Τράφορντ το καλοκαίρι του 2017, με τον Μάτιτς να είναι από τα στηρίγματά του, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός.

Ρικάρντο Καρβάλιο
Ο ποδοσφαιριστής, του οποίου η καριέρα «σημαδεύτηκε» από τον Ζοσέ Μουρίνιο, όσο κανενός άλλου. Η έλευση του Special One στην Πόρτο, το 2002, αναβάθμισε το ρόλο του Καρβάλιο στους «δράκους». Έγινε στυλοβάτης στην άμυνα και ένας από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2004. Την ίδια χρονιά, ο Μουρίνιο έφυγε για την Τσέλσι και πήρε μαζί του τον Καρβάλιο. Η κοινή του πορεία στο Λονδίνο διεκόπη το 2007, έπειτα από την αποχώρηση του Πορτογάλου τεχνικού, όμως τρία χρόνια μετά ξανασυναντήθηκαν. Ο Μουρίνιο υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης και μία από τις πρώτες του μεταγραφές ήταν – ποιος άλλος; - ο Ρικάρντο Καρβάλιο. Και μπορεί τη σεζόν 2012-13 ο Πορτογάλος αμυντικός να μη βρισκόταν στα πλάνα του Special One, όμως δεν έφυγε και αποχώρησαν μαζί το καλοκαίρι του 2013.

 

Τελευταία Νέα