Χατ-τρικ με «σάμπα»

Χατ-τρικ με «σάμπα»

bet365

Ο Νεϊμάρ σημείωσε τρία γκολ με την Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα χατ-τρικ των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρομάριο: Αϊντχόφεν – ΑΕΚ 3-0 (1992)
Το πρώτο χατ-τρικ Βραζιλιάνου στο Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε απέναντι σε μία ελληνική ομάδα. Η ΑΕΚ είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, όμως στον επαναληπτικό της Ολλανδίας, ο Ρομάριο σημείωσε τρία τέρματα, δίνοντας στην Αϊντχόφεν το εισιτήριο για τους ομίλους.

Ριβάλντο: Μίλαν - Μπαρτσελόνα 3-3 (2000)
Τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με τον Ριβάλντο να είναι μία ομάδα μόνος του για την Μπαρτσελόνα. Τα τρία γκολ του Βραζιλιάνου, όμως, δε στάθηκαν αρκετά στους «μπλαουγκράνα» για να φύγουν νικητές από το Σαν Σίρο, μένοντας στο 3-3 με την Μίλαν, για την οποία σκόραραν οι Αλμπερτίνι (2) και Χοσέ Μάρι.

Ρονάλντο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 (2003)
Το 3-1 του πρώτου προημιτελικού στο Μπερναμπέου έδινε σαφές προβάδισμα στη «βασίλισσα», με τον Ρονάλντο να εξανεμίζει όλες τις ελπίδες τις Γιουνάιτεντ για ανατροπή στον επαναληπτικό. Το «φαινόμενο» έδωσε τρεις φορές προβάδισμα στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τους γηπεδούχους να απαντούν ισάριθμες φορές και να παίρνουν μία νίκη γοήτρου στο τέλος, με 4-3.

Αντριάνο: Ίντερ – Πόρτο 3-1 (2005)
Το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες, όμως στον επαναληπτικό του Μιλάνου, ο Αντριάνο πήρε από το χέρι την Ίντερ και την οδήγησε στα προημιτελικά. Σημείωσε και τα τρία γκολ των «νερατζούρι», στο τελικό 3-1.

Ροναλντίνιο: Μπαρτσελόνα – Ουντινέζε 4-1 (2005)
Σε έναν όμιλο που συμμετείχε και ο Παναθηναϊκός, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Καμπ Νου για τη δεύτερη αγωνιστική. Ο Ροναλντίνιο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σημειώνοντας τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Ο Ντέκο ήταν ο σκόρερ του άλλου τέρματος για την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Φελίπε ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Ουντινέζε.

Αντριάνο: Ίντερ – Αρτμέντια 4-0 (2005)
Ο Λουίς Φίγκο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους «νερατζούρι» απέναντι στους Σλοβάκους, για να δώσει τη σκυτάλη στον Αντριάνο. Ο «αυτοκράτορας» σημείωσε τα άλλα τρία γκολ της ομάδας του, για το τελικό 4-0, στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων.

Κακά: Μίλαν – Άντερλεχτ 4-1 (2006)
Στον όμιλο που συμμετείχε και η ΑΕΚ, ο Κακά εξελίχθηκε σε «δήμιο» της Άντερλεχτ. Αφού σκόραρε στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Βέλγιο, έκανε χατ-τρικ στην αναμέτρηση του Σαν Σίρο. Το τέταρτο γκολ της Μίλαν σημείωσε ο Τζιλαρντίνο, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει ο Γιουχάζ.

Ζάντσον: Σαχτάρ – Βασιλεία 5-0 (2008)
Το παιχνίδι που έκρινε την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τα νοκ άουτ του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η Σαχτάρ σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Βασιλεία, με τον Ζάντσον να σημειώνει χατ-τρικ. Ένα ακόμη γκολ ήρθε από τον επίσης Βραζιλιάνο Γουίλιαν και το τελευταίο από τον Σελεζνιοφ.

Γκραφίτε: Βόλφσμπουργκ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1 (2009)
«Λύκοι» απέναντι στη ρωσική «αρκούδα» στην πρεμιέρα των ομίλων, με πρωταγωνιστή έναν Βραζιλιάνο. Ο Γκραφίτε σημείωσε και τα τρία τέρματα της Βόλφσμπουργκ στο νικηφόρο 3-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που είχε για σκόρερ τον Τζαγκόεφ.

Λουίς Αντριάνο: Νόρτζελαντ – Σαχτάρ 2-5 (2012)
Βραζιλιάνικη υπόθεση ήταν η εντυπωσιακή νίκη της ουκρανικής ομάδας στην Κοπεγχάγη. Κι αυτό γιατί εκτός από τον Λουίς Αντριάνο, που έκανε χατ-τρικ, και τα άλλα δύο γκολ της Σαχτάρ σημειώθηκαν από Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, τον Γουίλιαν. Πάντως, το ένα από τα τρία γκολ του Λουίς Αντριάνο σήκωσε πολλή κουβέντα, καθώς ο ίδιος δεν τήρησε το fair play, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Νεϊμάρ: Μπαρτσελόνα – Σέλτικ 6-1 (2013)
Εκτός από το χθεσινό χατ-τρικ με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Βραζιλιάνος έχει ξαναπετύχει τρία τέρματα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, η Μπαρτσελόνα «σκόρπισε» την Σέλτικ με 6-1, με τον Νεϊμάρ να σημειώνει τα μισά γκολ της ομάδας του. Πικέ, Πέδρο και Τέγιο έβαλαν, επίσης, το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ, ενώ για τους Σκωτσέζους το γκολ της τιμής είχε πετύχει ο δικός μας, Γιώργος Σαμαράς.

Λουίς Αντριάνο: ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Σαχτάρ 0-7 (2014)
Μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει πέντε τέρματα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, σκοράροντας πέντε φορές, ενώ και τα υπόλοιπα δύο τέρματα της Σαχτάρ σημείωσαν Βραζιλιάνοι (Τεϊσέιρα, Ντάγκλας Κόστα).

Λουίς Αντριάνο: Σαχτάρ – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5-0 (2014)
Δύο εβδομάδες μετά τα πέντε γκολ στην Λευκορωσία, ο Λουίς Αντριάνο «χτύπησε» και πάλι στην αναμέτρηση των δύο ομάδων. Αυτή τη φορά, ο Βραζιλιάνος στράικερ σταμάτησε στα τρία τέρματα, με τους Σρνα και Τεϊσέιρα να συμβάλλουν στο σκοράρισμα, για το τελικό 5-0.

Φιλίπε Κουτίνιο: Λίβερπουλ – Σπαρτάκ Μόσχας 7-0 (2017)
Λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από το Άνφιλντ για το Καμπ Νου και την Μπαρτσελόνα, ο Βραζιλιάνος άσος έδωσε μια μοναδική παράσταση μπροστά στους φίλους των «κόκκινων». Έκανε χατ-τρικ, στο εντυπωσιακό 7-0 της Λίβερπουλ επί της Σπαρτάκ Μόσχας, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι συνήθεις ύποπτοι Φιρμίνο, Μανέ (2) και Σαλάχ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα