Γκιώνης: Δυνατό ξεκίνημα στη Σιγκαπούρη

Γκιώνης: Δυνατό ξεκίνημα στη Σιγκαπούρη

bet365

Ο Παναγιώτης Γκιώνης σημείωσε την πρώτη του νίκη στο WTT Singapore Smash της Σιγκαπούρης και διεκδικεί τηξν πρόκριση στο κυρίως ταμπλό

Πέρασε το πρώτο εμπόδιο στο World Table Tennis Singapore Smash ο Παναγιώτης Γκιώνης και θα κυνηγήσει πια με σοβαρές πιθανότητες την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Στον 1ο προκριματικό γύρο του κορυφαίου τουρνουά είχε γερή αναμέτρηση με τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο ώσπου τον κατέβαλε με 3-2 σετ και μπήκε στους «32» του συγκεκριμένου ταμπλό.

Ήταν παράλληλα και νίκη ψυχολογίας, όχι μόνο γιατί ήρθε στα πέντε σετ, αλλά γιατί ο αντίπαλος ήταν 2ο φαβορί των προκριματικών.

Ο τοπ αμυντικός χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να περάσει στον 1ο γύρο του απλού ανδρών και μπορεί να μην εμφάνισε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα στα πιο κρίσιμα σημεία κι έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει κι άλλο.

Στον 2ο προκριματικό γύρο στη Σιγκαπούρη θα συναντήσει τον Μάρκος Μαδρίντ από το Μεξικό, σε αγώνα που θα γίνει την Τετάρτη (8/3, 05:30 ώρα Ελλάδας)..

Στην OCBC Arena του Singapore Sports Hub ο Γκιώνης (νούμερο 91 στο νέο διεθνές ranking list, που ανακοινώθηκε σήμερα 07/03) επέστρεψε σε διεθνή ραντεβού μετά από το WTT Feeder του Ντίσελντορφ τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά του απλού.

Κληρώθηκε στη βάση του ταμπλό, «έπεσε» αμέσως πάνω σε αθλητή με ψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 62 αυτή την εβδομάδα) με το ενθαρρυντικό στοιχείο όμως, ότι ο Ζμουντένκο δεν είναι πολύ δυνατός απέναντι στην άμυνα.

Αυτό φάνηκε και στην πράξη, απλά την ίδια ώρα φάνηκε (στον αγώνα, που έγινε στο τραπέζι 3 και μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι της WTT στο youtube) ότι και ο Γκιώνης ήταν κάπως βαρύς, αφού λόγω του προβλήματος στον αχίλλειο τένοντα δεν έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να κάνει την κατάλληλη δουλειά σε κάθε τομέα. Η ικανότητα, η εμπειρία και η σωστή τακτική όμως, τον βοήθησαν καθοριστικά στις πιο δύσκολες στιγμές.

Στην επιλογή του Ζμουντένκο να πιέζει με επιθέσεις στο backhand και να κάνει συχνές αλλαγές ρυθμού με στοπ για να κουράσει τον αντίπαλο ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή βρήκε λύσεις με forehand spin, δύσκολες σπρωχτές μπάλες με το «δοντάκι» και άμυνες με φάλτσο-άφαλτσο. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι στο 3ο σετ ήταν πίσω με 2-4 και γρήγορα αντέδρασε με 5 σερί πόντους. Στο καθοριστικό 5ο σετ ελαχιστοποίησε τα λάθη και αξιοποίησε το γρήγορο προβάδισμα (11-6, 9-11, 11-7, 7-11, 11-7).

 

Τελευταία Νέα