Γκιώνης: Άνοδος 15 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη

Newsroom
Γκιώνης: Άνοδος 15 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη

bet365

H πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη μέχρι τα ημιτελικά του απλού ανδρών στο WTT Feeder του Ντίσελντορφ, του χάρισε άνοδο 15 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, 27 θέσεις κέρδισε και η Κατερίνα Τόλιου.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του Παναγιώτη Γκιώνη και της Κατερίνας Τόλιου στο τουρνουά Feeder του World Table Tennis στο Ντίσελντορφ, μεταφράστηκαν και στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης.

Οι πίνακες ανακοινώθηκαν την Τρίτη (29/11) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο Γκιώνης, που με τέσσερις νίκες κατάφερε να προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά του απλού ανδρών, ανέβηκε στο Νο.83 του κόσμου από το Νο.98 της περασμένης βδομάδας.

Η Τόλιου η οποία με δύο νίκες στα προκριματικά και μία στο κεντρικό ταμπλό, πλασαρίστηκε στα θέσεις 17-32 του γερμανικού Feeder, εμφανίζεται 27 θέσεις πιο πάνω και συγκεκριμένα στην 181η από τη 208η.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου είναι πάντα οι 2οι της παγκόσμιας κατάταξης από την ελληνική πλευρά (νούμερο 203 και 416 αντίστοιχα).

Το WTT Feeder του Ντίσελντορφ ήταν το 3ο που έγινε μέσα στο 2022. Η Τόλιου είχε αγωνιστεί και τον Ιανουάριο, μάλιστα είχε μπει και στην πρώτη 16άδα, ενώ ο Γκιώνης μετείχε τώρα πρώτη φορά.

O κορυφαίος αμυντικός ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Προχώρησε θετικά από τον γύρο των «64» και για 4η φορά στην καριέρα του σε επαμειβόμενο διεθνές τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, πλασαρίστηκε στην πρώτη 4άδα (είχε 2 τίτλους στην Κροατία και 1 ακόμα 3η θέση στη Σουηδία). Με την πορεία του στη γερμανική πόλη πήρε 55 πόντους στo ranking list και είχε όφελος 15 θέσεων.

«Αναρριχήθηκε» στο νούμερο 83 με 245 βαθμούς στο σύνολο. Ο Σγουρόπουλος είναι στο νούμερο 203 κι έχει τους ίδιους βαθμούς (73) με τον Χιλιανό Γκουστάβο Γκόμεζ, που αγωνίστηκε στο Ντίσελντορφ και τον Ούγγρο Τάμας Λάκατος.

toliou

Στον πίνακα αξιολόγησης των γυναικών ήταν πολύ σημαντική η άνοδος από την Τόλιου, η οποία είχε επίσης πετυχημένη πορεία στο γερμανικό Feeder. Αρχικά πέρασε την προκριματική διαδικασία με δύο νίκες, αργότερα έκανε ένα βήμα παραπάνω και μπήκε στον 2ο γύρο κι αυτό της πρόσθεσε 16 βαθμούς. Έτσι ανέβηκε την τρέχουσα βδομάδα στο νούμερο 181 του κόσμου και είναι μαζί με τη Γιαπωνέζα Σατσούκι Όντο.


 

Τελευταία Νέα