Πινγκ πονγκ: Πρωτιά του Σγουρόπουλου στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Newsroom
Πινγκ πονγκ: Πρωτιά του Σγουρόπουλου στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

bet365

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος σφράγισε με πρωτιά, όπως αναμενόταν, την απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών, κατά την τέταρτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος (νούμερο 54 στα seeding του αγωνίσματος) δικαίωσε τον ρόλο του 1ου φαβορί στο 24ο γκρουπ και πρώτευσε με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Στην 3η αγωνιστική κατέβαλλε και τον Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο (Νο 97), πιο δύσκολα πάντως, απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0 σετ. Η εξέλιξη 11-8, 11-8 και 11-9. Ο Ελευσίνιος άσος πέρασε απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «64», ενώ τη 2η θέση πήρε ο Ρουμάνος Έντουαρντ Ιονέσκου (2 νίκες-1 ήττα) και πήγε στα νοκ άουτ προκριματικά.

Στο δεύτερο προκριματικό στάδιο ο Σταματούρος αποκλείστηκε από τον Σέρβο Ζολ Πέτε (Νο 71) και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος από τον Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ (Νο 76). Αμφότεροι εξάντλησαν τις πιθανότητές τους για να φτάσουν στο καθοριστικό ματς για την πρόκριση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν το σετ, που θα τους έβαζε πιο γερά στη διεκδίκηση της νίκης και ηττήθηκαν με 3-0 σετ. Ο Σταματούρος είχε καλή ευκαιρία στο 2ο σετ, το οποίο έχασε στην παράταση (7-11, 10-12, 7-11). Ο Κωνσταντινόπουλος «πλήρωσε» ορισμένα κακά διαστήματα και κάμφθηκε με 5-11, 5-11 και 8-11.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το παιχνίδι του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου (Νο 95) με τον Βέλγο Φλοράν Λαμπιέ (Νο 67) για την 3η αγωνιστική στο 16ο γκρουπ. Ο πρωταθλητής μας ηττήθηκε με 3-0 σετ και αποκλείστηκε ως 4ος. Πρώτος και αήττητος ο Λαμπιέ, ενώ με εξαιρετική παρουσία κατέκτησε τη 2η θέση ο Μάριος Γιάγκου.

 

Τελευταία Νέα