«Αγκάθια» στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου για Σγουρόπουλο και Τόλιου

Newsroom
«Αγκάθια» στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου για Σγουρόπουλο και Τόλιου

bet365

Πολύ δυνατούς αντιπάλους από τον 1ο γύρο επιφύλαξε για τους Έλληνες αθλητές η κλήρωση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων, το οποίο αρχίζει την Τρίτη στο Χιούστον του Τέξας.

Στο απλό ανδρών ο Γιάννης Σγουρόπουλος καλείται ν’ αντιμετωπίσει τον Κορεάτη Λι Σανγκσού, νούμερο 20 της τρέχουσας παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017. Στο απλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου κληρώθηκε με την Αντριάνα Ντίαζ από το Πουέρτο Ρίκο, νούμερο 17 στον κόσμο σήμερα και 3η φέτος στο τουρνουά Contender της Τυνησίας.

Οι δύο πρωταθλητές μας μετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση μέσω του διεθνούς ranking list, αγωνίζονται μόνο στο απλό και στην τεχνική καθοδήγηση έχουν τον ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή. Εκτός διοργάνωσης λόγω τραυματισμού έμεινε ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Στις 03:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης για την Ελλάδα ορίστηκε ο αγώνας του Σγουρόπουλου (19:20 Τρίτης τοπική ώρα), στις 21:00 αύριο κάνει την αρχή η Τόλιου (13:00 τοπική ώρα).

Αν ο Σγουρόπουλος αποκλείσει τον Λι Σανγκσού (Νο 16 στα seeding του απλού), τότε στον 2ο γύρο θα συναντήσει τον νικητή από το ματς Ράρες Σίπος (Ρουμανία)-Μάρτιν Αλέγκρο (Βέλγιο). Αν περάσει στους «64» δηλαδή, θα έχει πιο βατό αντίπαλο. Νούμερο 1 του αγωνίσματος είναι ο Κινέζος Φαν Ζεντόγνκ και νούμερο 2 ο Ιάπωνας Τομοκάζου Χαριμότο.

Αν η Τόλιου αποκλείσει την Ντίαζ (Νο 14 στο ταμπλό), πρωταθλήτρια του απλού σε Παναμερικανικό πρωτάθλημα (2021) και Παναμερικανικό Κύπελλο (2020) τότε στον 2ο γύρο θ’ αντιμετωπίσει είτε την Κάτια Κεσάκι από την Αλγερία είτε την Τατιάνα Κουκούλκοβα από τη Σλοβακία.

 

Τελευταία Νέα