Αποκλείστηκε στους "32" του Ευρωπαϊκού ο Γκιώνης

Αποκλείστηκε στους "32" του Ευρωπαϊκού ο Γκιώνης

bet365

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αποκλείστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρσοβίας από τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ.

Έως τους "32" ήταν η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βαρσοβίας.

Ο Έλληνας που είναι έτοιμος για την 5η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποκλείστηκε με 4-3 από τον νεαρό Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ.

Το παιχνίδι με τον Σουηδό

Ο Γκιώνης (νούμερο 49 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έκανε δυνατό ξεκίνημα και πήρε το 1ο σετ. Σταθερός ήταν και στο 2ο όταν προηγήθηκε 8-5, όμως εκεί η εικόνα άλλαξε αρκετά με τον Σουηδό να διαφοροποιεί ελαφρώς την τακτική και τον Έλληνα άσο να κάνει κάποια λαθάκια.

Έτσι όχι μόνο ήρθε η ισοφάριση, αλλά ο Μέρεγκαρντ (νούμερο 103 στο διεθνές ranking list των ανδρών και 6 στην αντίστοιχη κατάταξη Under 19) πήρε εύκολα το 3ο σετ κι απέκτησε μεγάλο προβάδισμα στο 4ο με 8-2. Τότε μίλησε η εμπειρία και η τεράστια ποιότητα του Γκιώνη, ο οποίος μείωσε αρχικά σε 8-5 αναγκάζοντας την άλλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ, ισοφάρισε και τελικά κατέκτησε το σετ στην παράταση!

Συνέχισε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, έβγαλε θαυμάσιες άμυνες και εξαιρετικές επιθέσεις και με πολύ καλό ρυθμό κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου. Σε πινγκ πονγκ πολύ υψηλού επιπέδου όμως, κράτησε και ο Μέρεγκαρντ θετική ψυχολογία. Σέρβιρε σωστά, πέρασε επιθέσεις στο σώμα και στα πλάγια και γενικά «έτρεξε» πολύ τον αντίπαλο.

Το καθοριστικό 7ο σετ

Οι αθλητές κλήθηκαν να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί. Ο Γκιώνης προηγήθηκε 8-5 στο καθοριστικό 7ο σετ, ωστόσο ο Σουηδός βρήκε λύσεις με τα forehand spin και τελικά με σκορ 4-3 τα νιάτα κέρδισαν την εμπειρία. Τα σετ 11-7, 10-12, 2-11, 16-14, 11-8, 8-11 και 9-11.

Ο Μέρεγκαρντ ήταν αντίπαλος του Γιάννη Σγουρόπουλου στον νικηφόρο για τον αθλητή μας τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων του 2018, αλλά και συμπαίκτης του για μία χρονιά στη Σουηδία. Στα 7 σετ είχε πάει κι εκείνος ο τελικός και είχε επικρατήσει ο Σγουρόπουλος. Επίσης, ο Μέρεγκαρντ πανηγύρισε 3η θέση στον κόσμο με τη Σουηδία στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό νέων το 2019 και στο διπλό παίδων το 2017.

 

Τελευταία Νέα