Πάλη: Απάντηση των αθλητών που διαμαρτύρονται στην ΕΛΟΠ

Πάλη: Απάντηση των αθλητών που διαμαρτύρονται στην ΕΛΟΠ

bet365

Την αντίδραση του Συλλόγου Αθλητών Πάλης προκάλεσε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας για τα επεισόδια στο Κιλκίς.

Οι αθλητές που διαμαρτυρήθηκαν στο Κιλκίς στην διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης, κατά της ομοσπονδίας, εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου τους, του Πέτρου Μανουηλίδη, στην οποία απαντούν στην ΕΛΟΠ για τα όσα κατήγγειλε.

Η ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως μέλη του ΔΣ δέχτηκαν ύβρεις από τον Γ. Πιλίδη, ενώ ανέφεραν πως στα επεισόδια της Κυριακής, περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους Καρντάνοφ και Λοϊζίδη.

Η πλευρά των αθλητών που έκαναν την διαμαρτυρία στον αγώνα, απάντησαν λέγοντας ότι απείχαν γιατί ζητούν να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην ομοσπονδία και ότι η ΕΛΟΠ επιχειρεί να τραβήξει αλλού τα βλέμματα από τα πραγματικά προβλήματα του αθλήματος.

Ζητούν παράλληλα την απομάκρυνση του Κώστα Θάνου από την διοίκηση, ενώ σημειώνουν πως «δεν εμποδίσαμε κανέναν αθλητή που ήθελε να λάβει μέρος στους αγώνες. Καθόμασταν ήσυχα και παρακολουθούσαμε. Απλώς δεν υπήρχαν αρκετοί αθλητές για να διεξαχθούν οι αγώνες».

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητών Πάλης, και ο ορισμένος εκπρόσωπος των αθλητών Πέτρος Μανουηλίδης, απαντούν στην ΕΛΟΠ:

1. Η ΕΛΟΠ προσπαθεί εναγωνίως να αλλάξει την ατζέντα όσων συνέβησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών στο Κιλκίς. Αποσιωπά τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αυτό αναβλήθηκε, προαναγγέλλοντας άδικες διώξεις. Η αλήθεια όμως είναι γνωστή στον κόσμο της πάλης και θα λάμψει και στην κοινωνία.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΟΠ. Δεν υπήρχαν αθλητές για να αγωνιστούν. Γι’ αυτό αναβλήθηκαν οι αγώνες. Οι ελάχιστοι που ήθελαν να αγωνιστούν μπορούσαν. Όμως δεν έφταναν για αγώνες.

2. Ο Σύλλογός μας είναι ο αληθινός εκπρόσωπος όλων των αθλητών Πάλης. Είναι ο μόνος υπαρκτός και νόμιμος. Δημιουργήθηκε έξι μήνες πριν τον έτερο σύλλογο (ενεργών αθλητών πάλης) και γνωστοποιήθηκε στην ΕΛΟΠ στις 6/5/2021. Όμως καμία πρόσκληση δεν πήραμε στο ΔΣ της ΕΛΟΠ, όπως έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν 4720/20. Ούτε άλλη επιστολή για παροχή διευκρινήσεων ή αποδεικτικών στοιχείων. Ήμασταν οι αληθινά ενεργοί αθλητές πάλης, οι νόμιμοι, αλλά όχι οι αρεστοί.

3. Η ΕΛΟΠ, έκανε πως δεν ήξερε τίποτα για τον ΠΣΑΑΠ, επικαλούμενη ψεύδη ακόμα κι ενώπιον του γγ αθλητισμού κ. Μαυρωτά, ενώ δέχθηκε στις συνεδριάσεις του ΔΣ της, εκπρόσωπο από σύλλογο που αναγνωρίσθηκε μόλις στα τέλη Αυγούστου 2021, συγκαλώντας ως τότε ΔΣ μη νόμιμα.

4. Στο Κιλκίς ο ΠΣΑΑΠ και η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών πάλης, αποφάσισαν με ωριμότητα και ψυχραιμία, να απέχουν ειρηνικά από τους αγώνες μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην ΕΛΟΠ με τρία ειδικότερα αιτήματα:

- Να γίνει δεκτός ο εκπρόσωπος των αθλητών που όρισε το σωματείο μας, Πέτρος Μανουηλίδης, που είναι ο νόμιμος και πραγματικός εκπρόσωπος των αθλητών πάλης στο ΔΣ της ΕΛΟΠ

- Να απομακρυνθεί ο κ. Θάνος που διοικεί πραγματικά την ΕΛΟΠ, από τα γραφεία της ΕΛΟΠ, διότι δεν είναι εκλεγμένος στην διοίκηση.

- Έκφραση συμπαράστασης στον Πιλίδη για όσα υπέστη κατά την ολυμπιακή χρονιά από τον κ. Θάνο.

5. Δεν εμποδίσαμε κανέναν αθλητή που ήθελε να λάβει μέρος στους αγώνες. Καθόμασταν ήσυχα και παρακολουθούσαμε. ΑΠΛΏΣ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΘΛΗΤΈΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. Αυτός ήταν ο αποκλειστικός λόγος αναβολής των αγώνων. Η ΕΛΟΠ πανικοβλήθηκε από την μαζικότητα της αποχής και της αποφασιστικότητας των αθλητών από όλη την Ελλάδα.

6. Ο κ. Καρτάνοφ ας πει μόνος του τι συνέβη. Ο ΠΣΑΑΠ και ατομικά ο εκπρόσωπος των αθλητών πάλης, Πέτρος Μανουηλίδης, δεν είχαμε απολύτως καμία ανάμιξη, σε καμία απολύτως λογομαχία, διαμάχη και κανένα περιστατικό βίας, λεκτικό ή άλλο.

7. Καθόλο το 3ήμερο των αγώνων η αστυνομία, προσκεκλημένη από την διοίκηση της ΕΛΟΠ, ήταν παρούσα και στο πλευρό μας, πιστοποιώντας αρμοδίως ότι ο ΠΣΑΑΠ και ατομικά ο Πέτρος Μανουηλίδης, πράξαμε απολύτως νόμιμα.

8. Η διαρκής στοχοποίηση του Γιώργου Πιλίδη, από την ΕΛΟΠ, προκαλεί απορία και θλίψη. Ο Γιώργος Πιλίδης είναι ο καλύτερος αθλητής πάλης ποτέ, παγκόσμια (ήδη κάτοχος 9 παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων στην ηλικία των 21 ετών). Η ΕΛΟΠ αντί να φροντίζει για την αγωνιστική εξέλιξη του αθλητή μας, τον στοχοποιεί, αποδεικνύοντας ότι δεν λειτουργεί κατά πως πρέπει η αθλητική ομοσπονδία.

9. Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ. ΧΘΕΣ. ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ TOY ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα