Κουγιουμτσίδης: Εξασφάλισε μετάλλιο πάει για το χρυσό στο ευρωπαϊκό U23

Δημήτρης Ντζάνης
Κουγιουμτσίδης: Εξασφάλισε μετάλλιο πάει για το χρυσό στο ευρωπαϊκό U23

bet365

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έχει την ευκαιρία να παλέψει για το χρυσό μετάλλιο στα 79κ. ελευθέρας στο ευρωπαϊκό U23.

Τεράστια επιτυχία για τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη που προκρίθηκε στον τελικό των 79κ. ελευθέρας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

O 21χρονος παλαιστής ήταν εντυπωσιακός στο δρόμο μέχρι τον τελικό της κατηγορίας του, όπου θα παίξει με τον Γεωργιανό, Εσβέμ Σβελίτζε., το απόγευμα του Σαββάτου (12/3).

Ο αθλητής του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας αρχικά νίκησε στα προκριματικά τον Τούρκο, Αμπντουλβασί Μπαλτά με τεχνική υπεροχή (13-3) και συνέχισε στα προημιτελικά. Εκεί σειρά είχε ο Ούγγρος Μάρτον Ριζμάγιερ, τον οποίο ο Έλληνας παλαιστής νίκησε επίσης με τεχνική υπεροχή (10-0) για να βρεθεί στα ημιτελικά.
Ο Κουγιουμτσίδης σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι υπερίσχυσε του Αρμένιου, Μουσέι Μκρτσιγιάν με 10-7, πέρασε στον τελικό, εφασφαλίζοντας μίνιμουμ το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Έλληνας παλαιστής, με ποντιακή καταγωγή, πέρυσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 74κ. στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είχε γίνει στα Σκόπια, μάλιστα η επιτυχία του είχε έρθει στις 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Τελευταία Νέα