Στο Λουτράκι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης βετεράνων

Κώστας Ευθυμιάδης
Στο Λουτράκι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης βετεράνων

bet365

Με πάνω από 700 αθλητές θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης Βετεράνων το διάστημα 19-24 Οκτωβρίου.

Στην διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης θα συμμετάσχουν αθλητές από 50 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και ολυμπιονίκες με παγκόσμιους πρωταθλητές το παρελθόντος. Χαρακτηριστικό είναι το όνομα του δις ολυμπιονίκη από την Πολωνία, σε Σεούλ και Ατλάντα, Αντρέα Βρόνσκι.

Η ελληνική ομοσπονδία πάλης πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου με την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος μάλιστα έβγαλε και ειδήσεις στην παρουσία του.

«Διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, σε όλα τα αθλήματα, συμβάλλουν στην παγκόσμια προβολή της χώρας μας και ευνοούν την πολυποίκιλα ωφέλιμη σύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό μας. Η διεξαγωγή στο Λουτράκι επιβεβαιώνει τον διεθνή χαρακτήρα της πόλης ως προορισμό αθλητικού τουρισμού και δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειές του, αξιοποιώντας τις επαρκέστατες ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, αλλά και τα κοντινά, πολύ σπουδαία, πολιτιστικά και ιστορικά ορόσημα του τόπου μας» τόνισε αρχικά και ανέφερε στη συνέχεια:

«Ως Υφυπουργείο Αθλητισμού, δίνουμε μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό και των βετεράνων, διότι ο αθλητισμός ως στάση και πράξη ζωής δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Φροντίζουμε, λοιπόν, να ρυθμίσουμε το πλαίσιο του αθλητισμού βετεράνων με το σχέδιο νόμου, το 5ο της αθλητικής μεταρρύθμισης, που ήδη εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο προ 10ημέρου και σύντομα θα βγει στη δημόσια διαβούλευση.

Επεκτείνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών και στην κατηγορία των βετεράνων αθλητών, δηλαδή για όσους έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο της εκάστοτε Ομοσπονδίας, οι οποίοι έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Επιπλέον, θα καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας και η ετήσια πιστοποίηση της υγείας των βετεράνων αθλητών».

Ακόμη, ο υφυπουργός αποκάλυψε πως ίσως και αύριο υπάρχουν εξελίξεις όσον αφορά το ενδεχόμενο ελληνικής υποψηφιότητας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2023, ενώ σύντομα θα γίνουν και οι αποκαλύψεις για τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος επιστρέφει, μετά και το Ράλι Ακρόπολις.

«Περιμένουμε την ΔΕΜΑ να συνεδριάσει αύριο και ίσως έχουμε ευχάριστα νέα με την διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2023» προανήγγειλε ο υφυπουργός.

Λεωνάκης: «Μεγάλο στοίχημα ο αθλοτουρισμός»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Στέργιος Λεωνάκης, στην ομιλία του δήλωσε: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα διοργανώσει σε λίγες ημέρες το παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων. Μια μεγάλη διοργάνωση που θα φέρει στη χώρα μας σχεδόν 1.000 ανθρώπους. Ο υπουργός Αθλητισμού καταβάλει προσπάθειες να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό. Μετά το αθλητικό νομοσχέδιο ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του υπουργού είναι ο αθλοτουρισμός. Κάτι που μας βρίσκει σύμμαχους. Η Ελληνική Πάλη, μέσα στο 2021 έχει πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις κι έχουν γνωρίσει την χώρα μας περισσότεροι από 2000 άνθρωποι, οι οποίοι όταν έρχονται στην Ελλάδα γνωρίζουν την ομορφιά της και φυσικά γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές…»

Από την μεριά του ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, τόνισε: «Οι αθλητικές διοργανώσεις γίνονται μέρος της κανονικότητάς μας, παίρνουν και πάλι πίσω τη θέση στη ζωή μας. Η ελληνική Πάλη, αλλά και όλοι εμείς, ξεκινάμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της υγειονονμικής κρίσης, να βρίσκουμε τρόπους να ανταπεξέλθουμε για να γράψουμε ξανά όμορφες και μεγάλες στιγμές στην αθλητική ιστορία. Η Πάλη έχει αποσπάσει πολλές επιτυχίες με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επιτυχίες που οφείλονται στους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και στην ενεργή παρουσία της Ομοσπονδίας στα αθλητικά δρώμενα».

 

Τελευταία Νέα