Η FINA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του 2021

Gazzetta team
Η FINA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του 2021

bet365

Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, η FINA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που ήταν προγραμματισμένο για το 2021 στην Φουκουόκα.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σήμερα Τρίτη 24/3, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) εξέδωσε δική της ανακοίνωση που αφορά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Ιούλιο του 2021 στη Φουκουόκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FINA:

"Καθώς η πανδημία του κορωνοϊου COVID-19 εξαπλώνεται, η FINA θα ήθελε να επαναλάβει την ανησυχία της για όλους τους πληγέντες. Η FINA έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές των aquatics σε όλο τον κόσμο, ειδικά όσον αφορά την προπόνησή τους και την πρόσβαση στην πισίνα.

Επιπλέον, μετά τη σημερινή κοινή ανακοίνωση από τους διοργανωτές του "Τόκιο 2020" και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σχετικά με την αναβολή και τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, η FINA θα συνεργαστεί στενά με την οργανωτική επιτροπή υποδοχής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2021 στη Φουκουόκα και τις ιαπωνικές δημόσιες αρχές, προκειμένου να προσδιοριστεί η ευελιξία γύρω από τις ημερομηνίες της διοργάνωσης, εάν είναι απαραίτητο και σε συμφωνία πάντα με τη ΔΟΕ.

Ο κύριος στόχος της FINA είναι να εξασφαλίσει την επιτυχία της εκδήλωσής της, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της ευημερίας των αθλητών και τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών για τα αστέρια του υγρού στίβου να ανταγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Η FINA θα ήθελε να εκφράσει τη συνεχή και ειλικρινή ευγνωμοσύνη της προς τη ΔΟΕ και τους διοργανωτές του "Τόκιο 2020" και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Φουκουόκα 2021 για τις πολύ σημαντικές προσπάθειές τους να κρατούν ασφαλή τον κόσμο μέσα από τον αθλητισμό".

Να σημειώσουμε πως, όσον αφορά στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους για το 2021, η ΚΟΕ την επικροτεί απολύτως, καθώς ήταν και πρωτοπόρα σε μια τέτοια κατεύθυνση, με έκκληση που είχε κάνει ο ίδιος ο Πρόεδρός της Δημήτρης Διαθεσόπουλος πριν από λίγες ημέρες.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα