Τάε κβον ντο: Στη Σόφια η εθνική ομάδα για το προ-ολυμπιακό τουρνουά

Gazzetta team
Τάε κβον ντο: Στη Σόφια η εθνική ομάδα για το προ-ολυμπιακό τουρνουά

bet365

Η ελληνική αποστολή συμμετέχει με 4 αθλητές και αθλήτριες στο προολυμπιακό τουρνουά όπου όσοι καταφέρουν να προκριθούν στους τελικούς, θα πάρουν εισιτήριο για το Τόκιο.

Μετά από δύο αλλαγές στις ημερομηνίες λόγω της πανδημίας, το προ-ολυμπιακό τουρνουά του τάε κβον ντό θα πραγματοποιηθεί από αύριο ως και το Σάββατο στην Σόφια.

Στην διοργάνωση, που γίνεται με… ένα χρόνο καθυστέρηση, θα διεκδικήσουν εισιτήρια για το Τόκιο τέσσερις αθλητές. Συνολικά θα δοθούν οκτώ εισιτήρια σε άνδρες και άλλα τόσα στις γυναίκες από αυτή την διοργάνωση, με την ελληνική αποστολή που έχει ταξιδέψει στην Βουλγαρία να αποτελείται από τους αθλητές Αποστόλη Τεληκωστόγλου (-80κ.), Κωνσταντίνο Χαμαλίδη (-68κ.), Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.) και Φένια Τζέλη (-57κ.).

Τεληκωστόγλου και Μητσοπούλου θα ριχτούν την Παρασκευή στη «μάχη». Η κατηγορία του «ασημένιου» παγκόσμιου πρωταθλητή έχει συνολικά 18 αθλητές, έναν περισσότερο απ` ότι αυτή της Μητσοπούλου. Η ελληνική παρουσία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τους Χαμαλίδη και Τζέλη, με την κατηγορία του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης να συγκεντρώνει και τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων (συνολικά 22). Στην κατηγορία της Τζέλη, «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες, συμμετέχουν 18 αθλήτριες.

Στο προΟλυμπιακό τουρνουά θα αγωνιστούν συνολικά 122 αθλητές και αθλήτριες, με τους 16 μόλις εξ αυτών (σ.σ. όσοι δηλαδή θα φτάσουν στον τελικό) να πανηγυρίζουν την πρόκριση. Οι αγώνες θα εκκινήσουν στις 9 το πρωί, ενώ οι προκρίσεις θα δοθούν λίγο μετά τις 20:00 της ίδιας ημέρας.

 

Τελευταία Νέα