H WA δεν μέτρησε ως παγκόσμιο ρεκόρ την επίδοση της Τζένγκο

Gazzetta team
H WA δεν μέτρησε ως παγκόσμιο ρεκόρ την επίδοση της Τζένγκο

bet365

Η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι δεν μετράει ως παγκόσμιο ρεκόρ την τρομερή επίδοση της Τζένγκο στα Ιωάννινα καθώς δεν υπήρχε έλεγχος ντόπινγκ στο στάδιο.

Την 1η Αυγούστου 2020 η Ελίνα Τζένγκο αγωνιζόμενη στους "Ζωσιμάδες" στα Ιωάννινα έστειλε το ακόντιο της στα 63,96μ που ήταν νέο παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων στο αγώνισμα.

Λίγες ημέρες μετά, η WA (παγκόσμια ομοσπονδία) ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι η φοβερή επίδοση της νεαρής Ελληνίδας δεν μετράει ως παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία. Ο λόγος είναι ότι δεν υπήρχε έλεγχος για ντόπινγκ στο στάδιο κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Κ-20.

Για το θέμα πήρε θέση ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιωρας: «Εκφράζω τη μεγάλη μου λύπη για την απόφαση της WA να μην αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο.

Η αθλήτρια ήταν από την πρώτη στιγμή διαθέσιμη για να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για την τόσο δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΕΣΚΑΝ δεν επέλεξε να στείλει κλιμάκιο δειγματοληπτών στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι, ενώ όλες οι προσπάθειες που κάναμε, σε συνεργασία με τον κύριο Στάθη Κουκέα συντονιστή επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΚΑΝ, αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ για να πραγματοποιηθεί έλεγχος την ίδια ημέρα, με κλιμάκιο δειγματοληπτών είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Πάτρα, για τεχνικούς λόγους - και χωρίς ευθύνη του ΣΕΓΑΣ- , δεν απέδωσαν.

Έτσι, η αθλήτρια ταξίδεψε την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε έλεγχο εκεί, εντός 24 ωρών από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η WA θα ενημερωθεί άμεσα για τα πραγματικά περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι τόσο η αθλήτρια όσο και η Ομοσπονδία δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και ελπίζω ότι το θέμα θα επανεξεταστεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα