Απεβίωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Γιώργος Ζαΐμης (pic)

Απεβίωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Γιώργος Ζαΐμης (pic)

bet365

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, με το σκάφος “Νηρεύς” στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου.

Ημέρα πένθους για τον ελληνικό αθλητισμό και την ειδικότερα για την ιστιπλοϊα.

Ο εμβληματικός ιστιοπλόος, “χρυσός” Ολυμπιονίκης στη Ρώμη το 1960 και με συμμετοχή σε άλλες δύο Ολυμπιάδες (1964, 1968), Γιώργος Ζαϊμης πέθανε στα 82 του χρόνια.

Αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, με το σκάφος “Νηρεύς” στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου.

Αυτό ήταν το πρώτο από τα τρία χρυσά μετάλλια της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστιοπλοϊα!

Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

O Γιώργος Ζαϊμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.

Επίσης καταξιώθηκε και στον επαγγελματικό τομέα, ως επιχειρηματίας στη ναυτιλία έχοντας δημιουργήσει μια από τις πρώτες και σημαντικότερες εταιρείες yachting στη xώρα μας.

Η ΕΙΟ με ανακοίνωση της εξέφρασε την θλίψη της για την μεγάλη απώλεια: « H απώλεια του Γιώργου Ζαϊμη αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ελληνικό Ολυμπισμό και την Ελληνική Ιστιοπλοϊα . Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια».

Ο Όμιλος του, ο ΙΟΠ, στον οποίο διατέλεσε πρόεδρος από το 1979 έως το 1984 τον αποχαιρέτησε με τα παρακάτω λόγια: «Καλό ταξίδι Πρόεδρε!».

 

Τελευταία Νέα