Από την Γένοβα στο Ιερ οι ολυμπιακές προκρίσεις λόγω κοροναϊού

Gazzetta team
Από την Γένοβα στο Ιερ οι ολυμπιακές προκρίσεις λόγω κοροναϊού

bet365

Ο κοροναϊός άλλαξε τον εσωτερικό αγώνα πρόκρισης για τους Έλληνες ιστιοπόλους.

Στο Ιερ της Γαλλίας (18-25/4) θα σφραγιστούν για την ελληνική ιστιοπλοϊα τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αρχικά η ΕΙΟ είχε ορίσει ως αγώνα πρόκρισης το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γένοβα αλλά λόγω της έξαρσης του κοροναϊού αποφασίστηκε οι Έλληνες να διεκδικήσουν τις προκρίσεις στη Γαλλία.

Ο αγώνας στο Ιερ θα έχει τον χαρακτήρα εσωτερικής πρόκρισης για τους Έλληνες που είναι μια ανάσα από το Τόκιο. Αυτοί είναι στα 470 οι Μάντης-Καγιαλής, Μπόζη-Κλωναρίδου, στα Λέιζερ Ράντιαλ η Βασιλεία Καραχάλιου και τα Finn ο Γιάννης Μιτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σεβόμενη πρωτίστως την υγεία των αθλητών και αθλητριών και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε κρούσματα κορονοϊού και δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας της συνεχούς μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων από ημέρα σε ημέρα, αποφάσισε τα εξής :

Μεταφέρει την τελευταία εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Γένοβα (World Cup 11-19/04/2020) στις κατηγορίες 470 ανδρών - γυναικών, Laser Rdl και Finn στον διεθνή αγώνα Semaine Olympique Française 2020- Hyeres το διάστημα18-25 /04/2020.

Όσον αφορά στις 10 τελευταίες προκρίσεις για το Τόκιο που θα δοθούν στη World Cup –Genoa, η διοίκηση της ΕΙΟ εύχεται η παγκόσμια ομοσπονδία να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δίνει την άδεια και επιτρέπει οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που θα θελήσουν να διεκδικήσουν προκρίσεις να συμμετάσχουν, αλλά με προσωπική τους ευθύνη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα