Αφρουδάκης - Μυλωνάκης: Από το βάθρο στο Μόντρεαλ στο βάθρο στο Καζάν (pics)

Αφρουδάκης - Μυλωνάκης: Από το βάθρο στο Μόντρεαλ στο βάθρο στο Καζάν (pics)

bet365

O Χρήστος Αφρουδάκης και ο Μανώλης Μυλωνάκης είναι οι δυο πολίστες που συνδέουν τις μεγαλύτερες στιγμές της εθνικής Ελλάδος.

Στις 30 Ιουλίου 2005 η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδος επιτέλους ανεβαίνει στο βάθρο σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Το 2004 στην Αθήνα η Ελλάδα είχε χάσει στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Ρωσία αλλά το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ είχε κερδίσει αυτό που της ανήκε!

Ήταν το χάλκινο μετάλλιο και ήρθε μετά από τη νίκη στο μικρό τελικό με την Κροατία.

Δέκα χρόνια και κάτι ημέρες αργότερα (8/8), το 2015, στο Καζάν της Ρωσίας, η Ελλάδα ήταν ξανά στο 3ο σκαλί του βάθρου στην ίδια διοργάνωση έχοντας επικρατήσει της Ιταλίας στον μικρό τελικό.

Τις δυο αυτές μεγάλες επιτυχίες της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών συνδέουν δυο πρόσωπα. Δυο παίκτες. Ο Χρήστος Αφρουδάκης και ο Μανώλης Μυλωνάκης που είναι και οι μοναδικοί που κρέμασαν στο στήθος τους και τα δυο μετάλλια.

Ο θρίαμβος του 2005 στον Καναδά

Ο θρίαμβος του 2005 στον Καναδά

Στο βάθρο δέκα χρόνια μετά

Στο βάθρο δέκα χρόνια μετά

Ο τελικός της Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά ήταν απέναντι στην Κροατία και ήταν μικρός με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο.

Εκεί η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια που ήταν ένα μείγμα παλιών και νέων παικτών με εμπειρία αλλά και τεράστιο ταλέντο έψαχνε χρόνια ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Δεν τα είχε καταφέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήταν 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Βαρκελώνη αλλά το 2005 ήρθε το μετάλλιο.

Στον αγώνα μεταλλίου με την Κροατία επικράτησε με 11-10 στην παράταση και ανέβηκε στο βάθρο. Ο Χρήστος Αφρουδάκης (2 γκολ στον μικρό τελικό) θα σκοράρει (9-9) για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και θα είναι αυτός που θα βγάλει την ασίστ στον αδελφό του Γιώργο ο οποίος θα πετύχει το γκολ (11-10) του μεταλλίου.

Στην ομάδα βασικό στέλεχος και ο Μανώλης Μυλωνάκης. Τότε ο Χανιώτης έπαιζε στον Εθνικό Πειραιώς και ο Χρήστος Αφρουδάκης στην ιταλική Ποζίλιπο με την οποία πριν από λίγους μήνες είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην εθνική ομάδα έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα το 2015. Μόνο δυο παίκτες έχουν μείνει από το 2005 και είναι στην αποστολή που ταξιδεύει στο Καζάν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Είναι ο Χρήστος Αφρουδάκης (αρχηγός) και ο Μανώλης Μυλωνάκης. Προπονητής είναι πια ο Θόδωρος Βλάχος και η Ελλάδα κερδίζει το 2ο της μετάλλιο στη διοργάνωση το οποίο είναι και αυτή τη φορά χάλκινο.

Στον μικρό τελικό η Ελλάδα θα παίξει με την Ιταλία και θα την κερδίσει με 11-9 στα πέναλτι.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης που παίζει εκείνη την εποχή στη Βουλιαγμένη θα πετύχει δυο γκολ και θα πετύχει και το 8-8 στα πέναλτι εκτελώντας το 1ο για την Ελλάδα.

Δυο τέρματα θα σημειώσει εκείνο το απόγευμα και ο Μανώλης Μυλωνάκης ο οποίος με γκολ-πέναλτι θα φτάσει το σκορ στο 10-9.

Η Ελλάδα μ' αυτό το μετάλλιο εξασφαλίζει και την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία.