Ντόσκας στο gazzetta.gr: «Άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος»

Αντώνης Πατσούρας
Ντόσκας στο gazzetta.gr: «Άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος»

bet365

Ο Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και προπονητής της ομάδας πόλο ανδρών του Ναυτικού Ομίλου Χίου Γιώργος Ντόσκας μιλάει στο gazzetta.gr για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και το προ ολυμπιακό.

Στα... νιάτα του στέφτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων (2001), αργότερα (2004) Ολυμπιονίκης και εν συνεχεία ως μέλος της εθνικής ανδρών ήταν 3ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005.

Ο Γιώργος Ντόσκας έγραψε τη δική του ιστορία ως διεθνής πολίστας και ταύτισε το όνομα του με τον Ολυμπιακό και φυσικά με την ομάδα του νησιού του, τον Ναυτικό Όμιλο Χίου.

Ο πρώην διεθνής περιφερειακός τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει ως προπονητής τις τύχες της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΧ και προσπαθεί να "βγάλει" παιδιά μέσα από τις Ακαδημίες για τις εθνικές ομάδες.

Ο Γιώργος Ντόσκας μίλησε στο gazzetta.gr από την όμορφη Χίο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πολύμηνη διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 λόγω του covid-19, για την επανέναρξη αλλά και για το προ ολυμπιακό των ανδρών.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη δράση»

Χαρακτηρίζει πολύ δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ζητά άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Είμαστε στα όρια μας. Όλες οι ομάδες έκαναν το καλοκαίρι προσπάθειες να ενισχυθούν και πριν προλάβουμε να ξεκινήσουμε να παίζουμε αποφασίστηκε διακοπή η οποία κρατάει ήδη 3 μήνες. Είναι μεγάλο το διάστημα και δεν ξέρω πότε θα ξεκινήσουμε. Εμείς κάνουμε μια προπόνηση την ημέρα και περιμένουμε.

Το πόλο είναι ένα άθλημα που έχει φέρει στη χώρα τεράστιες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο και πρέπει ν' ακουστεί η θέση μας. Θέλουμε άμεση επανέναρξη. Έχουμε αποκτήσει δυο ξένους όπως και άλλες ομάδες και σίγουρα δεν μας περισσεύουν χρήματα. Στη Χίο κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε ψηλά την ομάδα αλλά εδώ και μήνες δεν λειτουργούν οι Ακαδημίες και δεν έχουμε έσοδα. Ακόμη τα παιδιά σ' όλα τα αθλήματα έχουν ως διέξοδο τον αθλητισμό και τον έχουν στερηθεί».

«Κάθε παιχνίδι τελικός»

Όσο αφορά την εθνική ομάδα η οποία θα παίξει από τις 14 έως τις 21 Φεβρουαρίου στο προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ ψάχνοντας ένα από τα τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 σημείωσε:

«Θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας η πρόκριση. Ξέρω όλα τα παιδιά και πιστεύω στην ομάδα. Είναι παιδιά με εμπειρίες και παραστάσεις. Ακόμη και τα πιο νέα. Τα προ ολυμπιακά κρύβουν παγίδες και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κάθε ματς είναι τελικός. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο αλλά ούτε και να φοβηθούμε κανέναν. Εάν παίξουμε το παιχνίδι μας δεν θα έχουμε κανένα άγχος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΕΚ: Συνεχίζει στον Ερυθρό Αστέρα ο Νίκολα Ράτζεν

Πόλο: Το πρόγραμμα της εθνικής Ελλάδος στο προ ολυμπιακό

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα