Ελλάδα - Σλοβακία 22-3 : Χαλάρωμα... και τώρα «τελικός» για το Τόκιο! (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Ελλάδα - Σλοβακία 22-3 : Χαλάρωμα... και τώρα «τελικός» για το Τόκιο! (vid)

bet365

Η Ελλάδα επικράτησε με 22-3 της Σλοβακίας και προκρίθηκε στον ημιτελικό του προ ολυμπιακού της Τεργέστης όπου το Σάββατο (19:00) θα παίξει με Ολλανδία (ή Καζακστάν) για το ολυμπιακό εισιτήριο.

Το εισιτήριο για τον ημιτελικό του προ ολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης όπου και θα κριθεί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφάλισε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδος.

Τα κορίτσια του Τεό Λοράντου επικράτησαν με 22-3 της αδύναμης Σλοβακίας στον προημιτελικό και θα παίξουν τα... ρέστα τους το Σάββατο (19:00, ERT 3) απέναντι σε Ολλανδία ή Καζακστάν (φαβορί η Ολλανδία) για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε χρόνο σ΄όλα τα κορίτσια και η ομάδα έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα και τον σεβασμό στον αντίπαλο. Πλέον οι Ελληνίδες έχουν την τύχη στα χέρια τους αφού το Σάββατο με νίκη επί της Ολλανδίας (ή Καζακστάν) θα στείλουν την ομάδα μετά από 12 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H Ελλάδα είναι η μοναδική ομάδα που έχει 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο προ ολυμπιακό της Τεργέστης.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η αρχηγός, Χριστίνα Τσουκαλά, η οποία σταμάτησε στα 6 γκολ ενώ 4 πέτυχε η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη η οποία κέρδισε και 3 πέναλτι.

Τα οχτάλεπτα: 4-1,5-0, 7-2, 6-0

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 6, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Βασ. Πλευρίτου 4, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σταματοπούλου

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Μίλαν Χένκριχ): Ντβοράνοβα, Κοβατσίκοβα 1, Χαλότσκα, Κβασνίτσοβα, Κιερνόσοβα, Σεντλάκοβα, Πέτσκοβα, Κάτσκοβα 1, Στανκοβιάνσκα, Μαϊλάτοβα, Κατλόβσκα 1, Κίσοβα, Χορβάτοβα.

 

Τελευταία Νέα