Τσουρή στο gazzetta.gr: «Απίθανη η Χρυσή, θα προκριθεί στο Τόκιο η Ελλάδα»

Αντώνης Πατσούρας
Τσουρή στο gazzetta.gr: «Απίθανη η Χρυσή, θα προκριθεί στο Τόκιο η Ελλάδα»

bet365

Η πρώην διεθνής τερματοφύλακας, Μαρία Τσουρή, βγάζει το... καπέλο στη Χρυσή Διαμαντοπούλου και μιλάει για πρόκριση και μετάλλιο της εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σίγουρη ότι η εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδος μετά και από την εμφάνιση της απέναντι στην Ουγγαρία στο προ ολυμπιακό της Τεργέστης, θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι η Μαρία Τσουρή.

Η πρώην διεθνής τερματοφύλακας που συνεχίζει να παίζει πόλο στην ΑΕΚ και ήταν βασικό μέλος της τελευταίας ομάδας της Ελλάδος που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008) μίλησε στο gazzetta.gr για την πρόκριση αλλά και για την Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που ξεκίνησε το πόλο από τον Πανιώνιο και το 2011 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει κερδίσει τα πάντα εντός και εκτός συνόρων, είναι "βαρόμετρο" για την Ελλάδα στο προ ολυμπιακό.

Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και είχε 17 αποκρούσεις στο παιχνίδι με την Ουγγαρία και πήρε από το χέρι την Ελλάδα για να την οδηγήσει στη νίκη. Η Μαρία Τσουρή ήταν συμπαίκτρια με την Χρυσή Διαμαντοπούλου και στον Ολυμπιακό και φυσικά στην εθνική ομάδα.

«Εξαιρετικό κορίτσι και ταλαντούχα η Χρυσή»

«Είναι απίθανες οι εμφανίσεις. Είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της ομάδας. Αυτός είναι και ο ρόλος του τερματοφύλακα στο άθλημα μας. Με την Χρυσή έχουμε παίξει μαζί. Είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι και πολύ ταλαντούχα. Είναι σπουδαίες οι εμφανίσεις της», σημειώνει αρχικά η Μαρία Τσουρή.

Εν συνεχεία μίλησε για την ομάδα: «Φυσικά αξίζουν μπράβο σ' όλη την ομάδα. Όλα τα κορίτσια δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είμαι σίγουρη πως θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βλέπω και μετάλλιο στο Τόκιο. Να ξέρεις το προ ολυμπιακό είναι πιο δύσκολο από Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά.

Υπάρχουν κορίτσια που έχουν πάρει χρυσό σε Παγκόσμιο και δεν έχουν καν συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. Το άγχος είναι τεράστιο. Μια τετραετία θα κριθεί σ' ένα ματς. Να σου πω την αλήθεια δεν θα ήθελα να το ζήσω ξανά. Το 2008 τα είχαμε καταφέρει και είμαστε η τελευταία ομάδα. Η Ελλάδα πιστεύω θα είναι και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Τελευταία Νέα