Πόλο: Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται Ελλάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ

Αντώνης Πατσούρας
Πόλο: Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται Ελλάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Η LEN ψάχνει φόρμουλα για να σώσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Euro Cup της περιόδου 2020-21.

Μπορεί η LEN να έχει ανακοινώσει ότι το νέο Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών της περιόδου 2020-21 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 6 ομάδων από 8 που ήταν έως και φέτος για να μειωθούν τα ταξίδια για τις ομάδες αλλά και αυτό το πλάνο δεν είναι ασφαλές.

Στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη διοργάνωση των ανδρών αλλά και για την Ευρωλίγκα των γυναικών και στις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει υπάρχει σκέψη και για διεξαγωγή ομίλου στην Ελλάδα.

Ο covid-19 φοβίζει την LEN και οι ομάδες ίσως να μην μπορούν κάθε εβδομάδα να ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα για να παίζουν αγώνες. Έτσι μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να χωριστούν οι ομάδες σε ομίλους με όσο το δυνατόν καλύτερα γεωργαφικά κριτήρια και να γίνουν αγώνες σε συγκεκριμένες χώρες-πόλεις.

Μέσα σ' αυτές είναι και η Ελλάδα και η Αθήνα. Επίσης εξετάζονται η Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και το Ανόβερο (Γερμανία) που δεν έχουν παρουσιάσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους και θα δώσουν παιχνίδια σε μια πόλη. Ανάλογα με τους ομίλους θα περάσουν και ισάριθμες ομάδες. Εάν είναι 4 οι όμιλοι θα περάσουν από 2 για να παίξουν στο Final-8.

Ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει ανησυχία για τον covid-19 και τις συνέπειες στο οικονομικό κομμάτι και το πιθανότερο είναι να μην συμμετάσχει στην Ευρώπη. Εάν όμως προχωρήσει αυτό το σχέδιο ίσως υπάρχει αλλαγή πλεύσης και για το ανδρικό και για το γυναικείο.

Στις γυναίκες πάντα γίνονταν όμιλοι και η Ελλάδα ίσως πάρει ξανά νέο όμιλο αφού θα έχει και τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη.

Φυσικά ακόμη δεν υπάρχει συζήτηση για το κόστος που θα επωμιστούν οι διοργανωτές ενώ είναι δύσκολο ειδικά στους άνδρες να διεξαχθούν αγώνες στο "Παπαστράτειο". Η καλύτερη λύση θα είναι το ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά είναι προτάσεις και τίποτα δεν είναι τελεσίδικο. Εξάλλου η LEN επειδή ακούει πολλά παράπονα από τις ομάδες που μόνο πληρώνουν και δεν έχουν μπόνους επεξεργάζεται διάφορα σχέδια και επιπλέον έχει παρατείνει για έναν ακόμη μήνα την τελική ημερομηνία για την δήλωση συμμετοχής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα