Γιώργος Αφρουδάκης: «Ο Μπένεντεκ ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο του πόλο»

Γιώργος Αφρουδάκης: «Ο Μπένεντεκ ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο του πόλο»

bet365

Ο Γιώργος Αφρουδάκης μιλάει στο gazzetta.gr για την απώλεια του φίλου του, Τίμπορ Μπένεντεκ.

Ένα είδους... κατάθλιψης βιώνει από το πρωί της Πέμπτης (18.6) ο Γιώργος Αφρουδάκης όταν έμαθε μέσα από τα ΜΜΕ ότι ο Τίμπορ Μπένεντεκ δεν είναι πια στη ζωή.

Ο Ούγγρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών νικημένος από την επάρατη νόσο και ο μεγάλος του αντίπαλος, Γιώργος Αφρουδάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την κοινή τους πορεία.

«Πίστευα ότι είναι άτρωτος»

Με τον Μαγυάρο έχουν παίξει δεκάδες φορές αντίπαλοι σε εθνικό αλλά και συλλογικό επίπεδο και εκείνος ήταν συνήθως ο νικητής.

«Πίστευα ότι ο Τίμπορ είναι άτρωτος. Έχανε σπάνια μάχες όσο έπαιζε. Έτσι τον είχα στο μυαλό μου. Άτρωτο. Τελικά όσο μεγάλος παίκτης και να ήταν δεν μπόρεσε να κερδίσει αυτή την αρρώστια. Είναι κρίμα. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν το πίστευα ότι έφυγε τόσο νέος. Τελικά όσα μετάλλια και να πάρεις, όσο μεγάλος και εάν είσαι ως παίκτης στο τέλος όλα μπορεί να γκρεμιστούν ξαφνικά όλα. Στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο», μας λέει αρχικά ο Γιώργος Αφρουδάκης.

«Η Βουλιαγμένη και η Βαρκελώνη»

Από τα παιχνίδια που έπαιξαν ως αντίπαλοι ξεχωρίζει δυο. «Θα πω δυο. Το πρώτο είναι ο διπλός τελικός της Βουλιαγμένης με την Ρόμα. Ο Τίμπορ ήταν το μεγάλο αστέρι της ιταλικής ομάδας αλλά εμείς κερδίσαμε και κατακτήσαμε το Κυπελλούχων.

Ένα άλλο παιχνίδι που χάσαμε και θα μου μείνει αξέχαστο είναι ο ημιτελικός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 στη Βαρκελώνη. Μείναμε εκτός τελικού στο γκολ», σημειώνει ο Αφρουδάκης και συνεχίζει: «Δώσαμε πολλές μάχες μέσα στο νερό και συνήθως αυτός ήταν ο νικητής. Ήταν από τους λίγους Ούγγρους που δεν βαρούσε όταν τον μάρκαρες. Ένας αληθινός κύριος και μέσα στο νερό».

«Ο Ρονάλντο του πόλο»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης έβλεπε σαν... θεό τον Μπένεντεκ όταν ξεκίνησε να παίζει στην εθνική ομάδα. «Ήταν κάτι σπουδαίο για μένα. Το 1994 όταν άρχιζα να παίζω στην εθνική ομάδα ήταν από τα πιο σπουδαία ονόματα στο χώρο.

Τον θαύμαζα και περίμενα την ώρα να παίξω μαζί του. Σίγουρα είναι μέσα στους κορυφαίους πέντε όλων των εποχών. Τότε εκείνα τα χρόνια ήταν μόνος του στην εθνική ομάδα. Μετά προστέθηκαν και άλλοι παίκτες όπως ο Κάσας και κατέκτησαν 3 συνεχόμενα χρυσά σε Ολυμπιακούς.

Εάν τον συνέκρινα με κάποιον ποδοσφαιριστή θα έλεγε ότι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο πόλο. Εκτελεστής και πολύ εκρηκτικός παίκτης», καταλήγει ο πρώην διεθνής πολίστας ο οποίος έχει συμμετάσχει 5 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

Βλάχος για Μπένεντεκ: «Ο καλύτερος αριστερόχειρας στον κόσμο»

 

Τελευταία Νέα