Euro League Πόλο: O κορονοϊός καταργεί τα Final-4 και φέρνει το Final-8

Αντώνης Πατσούρας
Euro League Πόλο: O κορονοϊός καταργεί τα Final-4 και φέρνει το Final-8

bet365

Στόχος της LEN είναι να τελειώσει τη σεζόν 2019-20 στις γυναίκες με Final-8.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου (LEN) επιθυμεί να τελειώσει η σεζόν 2019-20 τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες όσο αφορές τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στους άνδρες και στο Champions League το πιθανότερο σενάριο είναι να τελειώσει στη 10η ημέρα η φάση των ομίλων (αφού διεξαχθεί το εξ' αναβολής παιχνίδι της Προ Ρέκο) και ν' ακολουθήσει το Final-8 πιθανότερα τον Αύγουστο.

Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση μια θέση στο Final-8 για το οποίο έχει πληρώσει 250.000 ευρώ για να το αναλάβει η Προ Ρέκο στη Γένοβα αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει μ' αυτό λόγω της δραματικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Στις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αλλά όπως όλα δείχνουν θα γίνουν απλά. Η Euro League έχει διακοπεί στην προημιτελική φάση και έχουν διεξαχθεί τα πρώτα παιχνίδια της σειράς.

Ανάμεσα σ' αυτά είναι και το Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη. Βάσει της προκήρυξης οι νικητές των διπλών αγώνων θα έπαιζαν στο Final-4 της Euroleague και οι ηττημένοι στο Final-4 του Len Trophy.

Η LEN όμως είναι έτοιμη να αλλάξει το σύστημα και να διεξαχθεί ένα Final-8! Αυτό σημαίνει πως δεν θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί και δεν θα έχουμε και νικήτρια στο Len Trophy.

Έτσι βάση του σχεδίου θα δούμε σε μια πόλη τον Ολυμπιακό, τη Βουλιαγμένη, τη Σαμπαντέλ, την Κίρισι, την Ουραλότσκα, την Ντουναϊσβάρος, την Ουτρέχτη και την Κατάνια να διεκδικούν ένα τρόπαιο.

Στον Ολυμπιακό εξέταζαν και προ κορονοϊού να ζητήσουν στην Ελλάδα το Final-4 και τώρα φυσικά θα ήθελαν και να διοργανώσουν και το Final-8. Υποψηφιότητα θέτουν ακόμη οι Ρώσοι και οι Ούγγροι.

Η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν από δυο ομάδες στην 8αδα. Οι άνθρωποι της LEN δεν έχουν ανακοινώσει τα πλάνα τους και περιμένουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

 

Τελευταία Νέα