Μουστακαρίας: «Δύο ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Gazzetta team
Μουστακαρίας: «Δύο ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι δύο ομάδες υδατοσφαίρισης έχει βάλει ως στόχο η ΚΟΕ όπως τόνισε και ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων, Θοδωρής Μουστακαρίας.

Τον αγώνα της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών απέναντι στην Ουγγαρία (5-9) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, παρακολούθησαν δυο πρώην πρωταγωνιστές του ελληνικού πόλο, ο Θοδωρής Μουστακαρίας που σήμερα είναι υπεύθυνος των εθνικών ομάδων και ο Γιώργος Μαυρωτάς που κατέχει το αξίωμα του ΓΓΑ στην κυβέρνηση.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα με κυρίαρχο το θέμα της εξεύρεσης χωρών για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους ενόψει των εξαιρετικά δύσκολων υποχρεώσεων που ακολουθούν, όπως είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Θοδωρής Μουστακαρίας εκφράστηκε στην σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας και τοποθετήθηκε πάνω σε σημαντικά θέματα όπως είναι ένας μίνι απολογισμός για την χρονιά που φεύγει, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες για το 2020, τα προβλήματα που βασανίζουν την ομοσπονδία, ενώ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια στο θέμα της απουσίας από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αλεξάνδρας Ασημάκη.

« Το 2019 ήταν μία πολύ καλή χρονιά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Υπήρξαν σημαντικά επιτεύγματα για τα εθνικά συγκροτήματα υποδομών, με κυρίαρχο γεγονός την διατήρηση στην κορυφή του κόσμου της Εθνικής ομάδας νέων ανδρών. Το χρυσό μετάλλιο στο Κουβέιτ ήταν μια τεράστια επιτυχία, αφού η Ελλάδα κλήθηκε να διατηρήσει την θέση της στην κορυφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης».

«Το 2020 έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα, να στείλουμε δύο Εθνικές ομάδες τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είμαστε κοντά στην επίτευξη του στόχου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η εξεύρεση των κατάλληλων χώρων για την ιδανική προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών μας. Παρακαλούμε όλους να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα. Να μην λέμε ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος. Να μην μεταφέρουμε ευθύνες. Δε φταίει κανένας. Όλοι μαζί μπορούμε. Φυσικά τον κυρίαρχο λόγο έχει η Πολιτεία και το Υπουργείο αθλητισμού. Σήμερα ήταν εδώ ο Γιώργος Μαυρωτάς. Τον σεβόμαστε, τον εκτιμάμε, είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί μέσα στο νερό, είναι κοντά μας και έχει την θέληση να στηρίξει την προσπάθειά μας. Μας υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί η καταλληλότερη λύση».

«Στον αγώνα της Εθνικής ομάδας γυναικών απέναντι στην Ουγγαρία διέκρινα ότι το πρόβλημα των τραυματισμών ταλανίζει το συγκεκριμένο συγκρότημα. Είναι κάτι στο οποίο προσπαθούμε να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πρέπει όλα τα κορίτσια να είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή. Βέβαια όλα δεν μπορεί να είναι, αφού η Αλεξάνδρα Ασημάκη πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει. Δεν το περίμενα. Πίστευα ότι θα βοηθούσε την εθνική ομάδα στην προσπάθεια που καταβάλλει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν όμως μια δική της απόφαση. Η Αλεξάνδρα έχει προσφέρει τα μέγιστα, πήρε στις πλάτες της την εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και σεβόμαστε κάθε της απόφαση. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να θέσει διλήμματα στην Εθνική. Κανείς δεν πρέπει να κάνει κάτι τέτοιο, πολύ δε περισσότερο άτομα με την προσφορά της Αλεξάνδρας».

 

Τελευταία Νέα